8/6/12

Ρωσία: επιτυχής εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου Τοπόλ

Τα ρωσικά βαλλιστικά στρατηγικά στρατεύματα πραγματοποίησαν με επιτυχία την Πέμπτη μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου Τοπόλ από το πολύγωνο του Kapustin Yar που βρίσκεται στην περιοχή Αστραχάν (Βόλγα), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των στρατευμάτων Βαντίμ Κοβάλ.
«Μια μονάδα των ρωσικών βαλλιστικών στρατηγικών στρατευμάτων πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης ενός πυραύλου RS-12M Topol, από το κεντρικό πολύγωνο του Kapustin Yar που βρίσκεται στην περιοχή Αστραχάν στις 7 Ιουνίου, στις 21:39 ώρα Μόσχας δήλωσε ο συνταγματάρχης Κοβάλ.
Η κεφαλή του πυραύλου κατάστρεψε τον στόχο στη περιοχή του πολύγωνου Sary-Chagan, στο Καζακστάν, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο πύραυλος RS-12M Topol (κωδ. ΝΑΤΟ: SS-25 Sickle) έχει εμβέλεια περισσότερα από 10.000 χλμ. και βάρος απογείωσης 45,1 τόνων. Μπορεί να είναι εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή 550 κιλοτόνων. Ιδιαίτερα  ευέλικτος και εύκολος στο χειρισμό, αυτός ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί  από κινητές και σταθερές ράμπες.



Πηγή



Η Ρωσία έχει δοκιμάσει με επιτυχία τον πύραυλο Topol


Η Ρωσία έχει δοκιμάσει με επιτυχία  τον πύραυλο Topol
Φωτογραφία: RIA Novosti

Τα πυραυλικά στρατεύματα στρατηγικού προορισμού της Ρωσίας  πραγματοποίησαν με επιτυχία την δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Topol από το πεδίο δοκιμών Καπούστιν Γιαρ, που βρίσκεται στην περιοχή Άστραχαν.

Το εκπκευδευτικό μαχητικό μέρος του πυραύλου με την καθορισμένη ακρίβεία πρόσβαλε το συμβατικό στόχο στο Καζακστάν.
Η δοκιμή είχε σαν σκοπό της την επαλήθευση της σταθερότητας των βασικών πτητικών και τεχνικών χαρακτηριστικών των πυραύλων αυτής της κατηγορίας,- ανακοίνωσε το Υπουργείο ΄Αμυνας της Ρωσίας. Οι ειδικοί του Υπουργείου θεωρούν ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα καθήκοντα της δοκιμαστικής εκτόξευσης. Έχουν συγκεντρωθεί, π.χ. πληροφορίες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον κατά την κατασκευή εξοπλισμού αναχαίτισης της αντιπυραυλικής άμυνας.
Η Φωνή της Ρωσίας 

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.