15/6/12

Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Χαλήτ Χαμπίπογλου: Η απάντηση της Επιτροπής είναι ανεπαρκής και επιφανειακή -

Απάντηση από την Επιτροπή στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή François Alfonsi, σχετικά με την "Τουρκική Μειονότητα" της Δυτικής Θράκης
Η Επιτροπή της Ε.Ε, απάντησε στην γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή François Alfonsi (Γαλλία) η οποία αφορούσε τα προβλήματα της " Τουρκικής" Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.. Δια του στόματος της Αντιπροέδρου της Επιτροπής της Ε.Ε και Επιτρόπου Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Viviane Reding, η Επιτροπή απάντησε ότι δεν κατέχει γενική αρμοδιότητα στα θέματα των μειονοτήτων.
Alfonsi: Η στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα αυτονομία της Μειονότητας, καταστρατηγήθηκε από την Ελλάδα
Κατόπιν των πρωτοβουλιών της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ., ο ευρωβουλευτής François Alfonsi, είχε καταθέσει την 12 Απριλίου 2012 γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα τα προβλήματα της " Τουρκικής" Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στην ερώτησή του ο Alfonsi, είχε αναφερθεί στο γεγονός, ότι από την περίοδο της Χούντας του 1967 και έπειτα, η στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά θέματα αυτονομία της " Τουρκικής Μειονότητας" της Δυτικής Θράκης αφανίστηκε συστηματικά. Ο Alfonsi ρώτησε την Επιτροπή αν θα κάνει έκκληση ή όχι στην Κυβέρνηση της Ελλάδας να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τις επιταγές της Συνθήκης της Λωζάνης. Επιπλέον, ο Alfonsi ρώτησε, τι σκοπεύει να κάνει η Επιτροπή στα πλαίσια της Συνθήκης της Λισσαβώνας και της Σύμβασης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε, σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν στις παραδοσιακές, εθνικές και γλωσσικές ομάδες των χωρών-μελών.

Επιτροπή της Ε.Ε: Δεν κατέχουμε γενική αρμοδιότητα στα θέματα των Μειονοτήτων
Στην από 25 Μαϊου 2012 απάντησή της, η Επιτροπή δήλωσε, ότι δεν είναι αρμόδια επί του θέματος αυτού, αλλά τόνισε ότι τα κράτη μέλη της Επιτροπής της Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένης και της αρχής της μη διάκρισης, πρέπει να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όταν εφαρμόζουν τη Σύμβαση Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.
Σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Χαλήτ Χαμπίπογλου δήλωσε: “ Η απάντηση της Επιτροπής προς τον ευρωβουλευτή François Alfonsi είναι πολύ επιφανειακή. Τα προβλήματα των μειονοτήτων αποτελούν και πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα το θέμα των μειονοτήτων μπορεί να είναι έξω από την αρμοδιότητα της Ε.Ε, αλλά στην μετά τη Συνθήκη της Λισσαβώνας και Σύμβαση Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε εποχή, η Ε.Ε είναι αναγκασμένη να αναπτύξει μια ευρύτερη προσέγγιση και πολιτική στο θέμα των μειονοτήτων. Τα κριτήρια που απαιτούνται από τις υποψήφιες χώρες πρέπει να ισχύουν και για τις χώρες που είναι ήδη μέλη”.
https://www.abttf.org/

3 σχόλια:

  1. "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπόψη κυρία εάν αισθάνεται Τουκομογγόλα και θυμήθηκε τη συνθήκη της Λωζάνης, άς πάει να ζήσει στην Τουρκία που την εφάρμοσαν στην Ελληνική μειονότητα της Πόλης της Ίμβρου - Τενέδου(το 1955) και ξερίζωζσαν και τις πέτρες.
    Βεβαίως αφού τις αρέσουν τα Τουρκομογγολικά συστήματα εφαρμογής,πρέπει άμεσα και εμείς να εφαρμόσουμε τα ίδια, αρχής γενομένης απο την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.