26/6/12

ΝΕΤ: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος


Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ. Βερνίκος, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις για τα περί συμμετοχής του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας σε offshore εταιρεία, καθώς όπως επισήμαινε, βάσει του Ν. 3849/2010 απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες.
«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υπογραμμίζει ωστόσο, «με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ» και σε περίπτωση που ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρεία, η ιδιότητα αυτή αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την ανακοίνωσή του.
Nαυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Να φέρουμε τον Πίου από τη ποδοσφαιρομάνα χώρα του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Ο Σαμαράς γνώριζε για το πρόβλημα υγείας του πρίν ακόμη τις εκλογές,ωστόσο προτίμησε να μη χάσει μέρες απο την προεκλογική περίοδο και μετέθεσε το κενό ημερών στην κυβέρνηση,την πιο κρίσιμη περίοδο.

    2)Επιλογή Ράπανου,με επίσης γνωστά προβλήματα υγείας,αλλά και με παρασκήνιο γύρω απο πρόσωπα που όπως του υποσχέθηκε ο Σαμαράς,θα συμμετείχαν στην κυβέρνηση,αλλά τελικά άλλα είδε ο άνθρωπος να ορκίζονται.

    3)Γελοιοποίηση της Ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την εκπροσώπηση στις Βρυξέλες,άλλος ετοίμασε βαλίτσες και ενημερώθηκε και άλλος πήγε.

    4)Επιλογή Βερνίκου,ο οποίος έχει ένα πρόστιμο στην πλάτη του απο την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και συμμετοχή σε offshore.Επίσης,αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι απο τη θέση του Υπουργού έκρινε το πρόστιμο ως λάθος,σε τηλεοπτική εκπομπή του Τριανταφυλόπουλου.Σε άλλη χώρα,σοβαρή, Ευρωπαϊκή,ο εν λόγω Υπουργός θα λογοδοτούσε για κατάχρηση εξουσίας.

    6)Αλλαγή στο ΥΠΕΘΑ του Φράγκου με τον Παναγιωτόπουλο!!!!!!!!!!

    7)Αλλαγή στο ΥΠΕΞ του Μολυβιάτη με τον Αβραμόπουλο!!!!!!!!!

    Λυπάμαι πάρα πολύ,αλλά όσο καλοπροαίρετος και αν θέλει να είναι κάποιος,δεν μπορεί να μη βαρέσει το κεφάλι του με αυτά που βλέπει να συμβαίνουν,σε μια χώρα που χαροπαλεύει,έλεος δηλαδή.Η Κυβέρνηση και τα πρόσωπα που θα την στελεχώνουν δεν είναι για κομματικές ισορροπίες και προσωπικές στρατηγικές.

    Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός,λένε.Ελπίζω να συνέλθουν απο την πετριά που φάγανε και να σοβαρευτούν επιτέλους.

    ΥΓ
    Αν όλα αυτά τα έκανε ο Σύριζα,ο Μύριζα,ο Ξύριζα ή ο Καμμένος,ποιες θα ήταν η αντιδράσεις απο τη ΝΔ και την υπόλοιπη συμπολίτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Andpik

    Έβαλαν τον… Πίου στην "Εθνική"

    Έχεις μείνει πίσω στην πληροφόρηση, Ανδρέα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο,

    Δίκιο έχεις. Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται. Ο Βερνίκος επικαλέσθηκε ... άγνοια νόμου. Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι για την δικαιοσύνη δεν νοείται άγνοια νόμου και ότι η συμμετοχή υπουργού σε υπεράκτια (off shore) εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Τον νόμο αυτό (Ν. 3849/2010) έχει φτιάξει ο Βενιζέλος, πρόταση του οποίου ... ήταν ο Βερνίκος!!

    Σκέτο μπουρδέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η ΝΔ τον γνώριζε γιατί τον ψήφισε το νόμο,αλλά ο νόμος ήταν του Καστανίδη.

    Ο Βερνίκος μπορεί να μη το γνώριζε,αλλά το Μαξίμου;;;

    Ίσως να ήμουν ο πρώτος εδώ μέσα που ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση,και το εννοούσα,αλλά προκαλούν με τον ερασιτεχνισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ νομίζω ότι το ρίξανε έτσι μήπως και κολλήσει. Μπορεί να υπήρχε λόγος αρχικά αλλά στη συνέχεια, να χάλασε η σούπα, οπότε τον βγάλανε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δεν έχει καμμία σημασία.

    Είναι γεγονός ότι έχει συμμετοχή σε offshore, ναι ή όχι;

    Είναι γεγονός ότι ηλιθίως δηλώνει άγνοια νόμου, λες και είναι κανείς αγράμματος, ναι ή όχι;

    Ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ελληνική δικαιοσύνη; Ναι :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.