10/6/12

Ο κούρδος Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα νέος πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου

Ο κούρδος Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα εξελέγη νέος ηγέτης του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, του μεγαλύτερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΣ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Σάιντα εξελέγη στη διάρκεια συνάντησης του ΕΣΣ στην Κωνσταντινούπολη χθες Σάββατο στη θέση του Μπουρχάν Γαλιούν.
Ο Γαλιούν παραιτήθηκε αφού δέχτηκε έντονη κριτική ειδικά επειδή επέτρεψε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους να καταλάβουν σημαντική θέση μέσα στο ΕΣΣ, αλλά και για την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο και στους αντάρτες που μάχονται στο συριακό έδαφος. Τα μέλη του ΕΣΣ είχαν ήδη συμφωνήσει πριν από την συνάντηση της Κωνσταντινούπολη για την επιλογή του Σάιντα, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως μετριοπαθή και ανεξάρτητο.

Γεννημένος το 1956 στην Αμούντα της βορειοανατολικής Συρίας έχει ζήσει πολλά χρόνια εξόριστος στη Σουηδία και θα αναλάβει την αναμόρφωση του ΕΣΣ ώστε να αποκτήσει τις δυνατότητες ενός αξιόπιστου διαπραγματευτή.

Στο μεταξύ χθες στη Συρία τουλάχιστον 83 άμαχοι σκοτώθηκαν από επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που έδωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο είχε κάνει λόγο χθες βράδυ για 36 νεκρούς στη χώρα.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.