6/7/12

Στρατηγός της συριακής Φρουράς αυτομόλησε στην Τουρκία, σύμφωνα με ιστοσελίδα

Ένας στρατηγός της συριακής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς αυτομόλησε στην Τουρκία, ανέφερε σήμερα μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα.Είναι η πρώτη αποστασία ανώτατου αξιωματικού του στρατού και υποστηρικτή του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ που σημειώνεται από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του, πριν από 16 μήνες.

«Μια υψηλού επιπέδου πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε την αποστασία του στρατηγού (Μανάφ) Τλας και τη μετάβαση του στην Τουρκία, αναφέρει η ιστοσελίδα Syriasteps, η οποία έχει δεσμούς με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας, και επικαλείται έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών αυτών που δήλωσε: «Η αυτομόλησή του δεν σημαίνει τίποτα».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποσκιρτούν στενοί συνεργάτες του Άσαντ

Ο Μάναφ Τλας, ανώτατος αξιωματικός της Συρίας, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας Άσαντ και παιδικός φίλος τουΜπασάρ αλ Άσαντ, αποσκίρτησε εδώ και τρεις ημέρες, εγκατέλειψε τη Συρία και κατευθύνεται προς το Παρίσι, σύμφωνα με πηγές του συριακού καθεστώτος.

Γιος του στρατηγού Μούσταφα Τλας, πρώην υπουργού Αμυνας και στενού φίλου του Χαφέζ αλ Ασαντ, του πατέρα του Μπασάρ, ήταν μέλος της συριακής νομενκλατούρας.

Ο Τλας κατάγεται από την Ραστάν της επαρχίας Χομς, που βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών, είναι σουνίτης και υπήρξε παιδικός φίλος του σημερινού προέδρου της Συρίας.

Στρατηγός στη Ρεπουμπλικανική Φρουρά,επίλεκτο στρατιωτικό σώμα που είναι επιφορτισμένο με την προστασία του καθεστώτος, είχε τεθεί στο περιθώριο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο διότι είχε κριθεί αναξιόπιστος, σύμφωνα με μία πηγή του καθεστώτος της Δαμασκού.

Στη συνέχεια ηγήθηκε αποστολών μεσολάβησης ανάμεσα στο καθεστώς και τους αντικαθεστωτικούς στη Ραστάν και στη Ντεράα, χωρίς επιτυχία. 
Εδώ και μήνες ζούσε στη Δαμασκό φορούσε πολιτικά και είχε αφήσει μακριά μαλλιά και γένια.

Σύμφωνα με άλλη πηγή στη Δαμασκό, η διάρρηξη των σχέσεών του με το καθεστώς επήλθε τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη συνοικία Μπαμπα Αμρ στην πόλη Χομς , οπότε και αρνήθηκε να τεθεί επικεφαλής της μονάδας που είχε επιφορτισθεί με την ανακατάληψη της περιοχής.

Η οικογένειά του βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό. Ο εξάδελφός του, ο Αμπντέλ Ραζάκ Τλας, είναι ο διοικητής της Ταξιαρχίας Φαρούκ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που αποτελείται εν μέρει από αποστάτες του συριακού στρατού.

"Εάν η αποσκίρτηση του Μανάφ Τλας επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί οδυνηρό πλήγμα για το καθεστώς και τους κύκλους του καθεστώτος , διότι ήταν άνθρωπος της οικογένειας Ασαντ", δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.