23/7/12

Η τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές μας

της Ελίνας Γαληνού
Ποιά αυγουστιάτικη μύγα τσίμπησε πάλι τους δανειστές μας και άρχισαν τις αγριάδες;...Εάν μέχρι πρότινος, τους έφταιγε είτε η αναποφασιστικότητα, είτε η πολιτική αστάθεια, είτε οι εκλογές μας, τώρα το πράγμα αρχίζει να φαίνεται πολύ περίεργο. 
Παρ΄όλα όσα τράβηξε ο ελληνικός λαός, μάζεψε τα κομμάτια του και προσπάθησε μέσω εκλογών να στείλει ένα μήνυμα συνεργασίας στους εταίρους μας, προκειμένου να διατηρήσει την θέση της χώρας του στην ΕΕ και το ευρώ. Ενα μήνυμα που αν ήθελαν να το αξιολογήσουν αμερόληπτα, μάλλον τους τιμά περισσότερο απ΄ότι τους αξίζει. Παραμερίζοντας οι Ελληνες την πικρία τους για τις αλλεπάλληλες προσβολές που έχουν δεχτεί-που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν και εθνοτικό χαρακτήρα-είπαν να κοιτάξουν μπροστά και να μην ακολουθήσουν ακραίες λύσεις που θα τους οδηγούσαν σε ρήξη με την Ευρώπη.
Η επιλογή αυτή των Ελλήνων, ήταν οπωσδήποτε η τελευταία πολιτισμένη προσπάθεια συνεργασίας με τους δανειστές τους. Δεν το λέμε πια εμείς, αλλά εκείνοι οι ίδιοι με την στάση τους...Είπαμε να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις-εν τω μέτρω του εφικτού-και να προταθούν ισοδύναμα μέτρα για την συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να μην θιγούν άλλο τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Είπαμε να εργαστεί η κυβέρνηση νυχθημερόν, για να είναι συνεπής υπό το βλέμμα της τρόικα, και έτσι γίνεται. Υποθέταμε ότι αυτά θα τα εκτιμούσαν και θα μας έδιναν το περιθώριο να συζητήσουμε όρους δεσμεύσεων που δεν είναι εφικτοί, για τα μέτρα των δυνάμεών μας...
Οπως βλέπουμε όμως, δεν δέχονται ούτε ν΄ακούσουν το παραμικρό για τροποποίηση των δεσμεύσεων ή των όρων της δανειακής, ώστε να μας διευκολύνει να τα υπηρετήσουμε. Θηρίο ανήμερο η κα Λαγκάρντ, ανένδοτοι οι Γερμανοί, καταδικαστικοί οι δορυφόροι τους για την Ελλάδα..."Οι υπογραφές σας ισχύουν και άρα, οι υποχρεώσεις σας.." μας διαμηνύει με αυστηρό ύφος ο γερμανός Υπ.Εξ κ. Βεστερβέλε, ενώ ο κ. Σόιμπλε, μαλακώνοντας κάπως το πνεύμα, παραδέχεται την "Ηράκλεια προσπάθεια του κ. Σαμαρά", συμφωνεί όμως και με τους άλλους...Παράλληλα, η ΕΚΤ δηλώνει ότι διακόπτει προς το παρόν την παροχή εγγυήσεων προς την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ πετάει απειλητικές αιχμές μέσω του γερμανικού περιοδικού Spiegel, "ότι θα διακόψει τη βοήθεια προς εμάς.
Τι σημαίνει αυτό, εκτός από το ότι θυμίζει σκηνικό πολέμου κατά της Ελλάδας; Σημαίνει απλά, ότι οι δανειστές μας θεωρούν δικαίωμά τους να παρέχουν χρηματική υποστήριξη στη χώρα μας όποτε τους βολεύει, ενώ μας εγκλωβίζουν στην ομηρεία των όρων του δανειζόμενου, οι οποίοι προσομοιάζουν με εκείνους της μεσαιωνικής δουλείας. Μήπως αποφάσισαν να υποδουλώσουν τον ελληνικό λαό και να αλώσουν τη χώρα;...Διότι ασφαλώς θα ξέρουν ότι εάν κοπεί η χρηματοδότηση, η χώρα θα χρεωκοπήσει, θα προβεί αναγκαστικά σε στάση πληρωμών και εκείνοι, θα μπορούν άνετα να ενεργοποιήσουν τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης, ώστε να κατάσχουν την περιουσία μας, επιβάλλοντάς μας δουλεία επ΄αόριστον...Αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιό τους;
Οταν οι καταστάσεις εκτροχιάζονται από την λογική σειρά των πραγμάτων, οι λύσεις είναι συνήθως ακραίες και συγκρουσιακές. Και εδώ που φτάσαμε, είναι απροκάλυπτο πια το γεγονός ότι οι ηγέτιδες δυνάμεις της ευρωζώνης, πατώντας πάνω στην επιβίωση του ευρώ, μας επιτίθενται με λύσσα μια χώρα κι΄ας είμαστε μέλος της ΕΕ και του ευρώ! Εχουμε όμως και εμείς δικαίωμα να αμυνθούμε για την δική μας επιβίωση, χρησιμοποιώντας όποιο μέσο μπορούμε, μετά απ΄αυτά. Μέσα στον πολιτισμένο κόσμο όπου υποτίθεται ότι υπάρχουν και νομοθεσίες κατά των αδικοπραξιών, οι όροι μιας δανειακής σύμβασης δεν μπορούν να ισχύουν μονομερώς, απαγορεύοντας στον δανειζόμενο να προσφύγει σε άλλους δανειστές, εάν οι αρχικοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τον δανείσουν. Αλλά να πάψουν να ευαγγελίζονται την "ευρωπαική ολοκλήρωση", γιατί την έχουν ήδη ουσιαστικά διαλύσει...

4 σχόλια:

  1. >ενώ το ΔΝΤ πετάει απειλητικές αιχμές μέσω του γερμανικού περιοδικού Spiegel, "ότι θα διακόψει τη βοήθεια προς εμάς.<

    ΔΝΤ και ΕΕ διαψεύδουν το Spiegel για Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελίνα νομίζω ότι από τον τρόμο τους και ότι είναι φανερή η αποτυχία τους κάνουν έτσι. Και η παγκόσμια κυβέρνηση καταρρέει και ότι μοχθηρό και απαίσιο μαζί σχεδίασαν. Αυτό που με ανησυχεία είναι ότι δεν είναι ανδρείοι αλλά και ως μέλος της ΕΕ δε μπορούν να μας επιτεθούν. Δεν τους εμποδίζει όμως να βάλουν άλλους, διπλανούς, να το κάνουν αυτό αντί για αυτούς δίνοντας γνωστά ανταλλάγματα.

    Έρχοντα πολύ δύσκολα χρόνια και ίσως πόλεμος, δεν υπάρχει χειρότερο από τη λύσσα του σκύλου. Και οι εταίροι,μάλλον έταιροι, αποδείχθηκαν χειρότεροι και κομπλεξικότεροι από αυτούς.

    Θα μας καλύψει γή και σποδός, αυτό ίσως μας σώσει γιατί προϋποθέτει μετάνοια. Όσο και αν εν αρέσει αυτή η λέξη η πρακτική της είναι η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελίνα,τους Ευρωπαίους άστους εκεί που είναι.Αυτοί ήταν αρκετά ξεκάθαροι.

    Σαμαράς-Παπανδρέου-Βενιζέλος ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ την απεμπόληση του δικαιώματος της Ελλάδας να δανείζεται απο τρίτους.

    Οι ίδιοι ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ότι θα επιτύχουμε στόχους Α Ν Ε Φ Ι Κ Τ Ο Υ Σ.

    Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας μας με τέτοιου είδους υποσχέσεις προς τους Ευρωπαίους.

    Σαμαράς-Παπανδρέου-Βενιζέλος ΥΠΟΣΧΈΘΗΚΑΝ ότι θα καταφέρουμε το ανέφικτο,με αποτέλεσμα,όταν δεν επιτυγχάνουμε το ανέφικτο,η αξιοπιστία της Ελλάδας να θυμίζει τα greek statistics.

    Οι προθέσεις των Ευρωπαίων ήταν ξεκάθαρες απο την αρχή,φροντίζοντας ο καθένας τα συμφέροντα του Κράτους του.

    Οι εγχώριοι Προδότες είναι το πρόβλημα,αλλά δυστυχώς ο λαός τους έδωσε ένα συγχωροχάρτι και μια λευκή επιταγή.

    Έχουν βάλει τις βάσεις για έναν πρώτης τάξεως Όλεθρο.

    Κανένας πολίτης δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να πεί ότι εξαπατήθηκε ή ότι δεν γνώριζε.

    Να δώ εγώ τώρα τι θα γίνει με την κυβέρνηση μικρής διάρκειας που έστησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήστο, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ούτε οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα τόσο ξεκάθαροι. Η διγλωσσία τους δεν έχει όριο..
    Και μην ψάχνεις τι θα γίνει με τις εγχώριες κυβερνήσεις, γιατί η κρίση με τη λύσσα του σκύλου που λέει ο jean, θα τρώει τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη και όχι μόνο στην Ελλάδα.
    Οταν βρεθεί ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στο τσουνάμι, τρελλαίνεται και όλοι τα βάζουν με όλους.
    Στο μεταξύ, ο λύκος ορμάει.
    Κάπως έτσι ειναι και τώρα εδώ
    μ΄εμάς.
    Nativist, το δημοσίευμα του Σπήγκελ ας το διαψεύσανε οι ΔΝΤηδες. Γράφτηκε όμως για να ακουστεί, και μάλλον όχι τυχαία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.