27/7/12

Αψιμαχίες μεταξύ Ιορδανικών και συριακών δυνάμεων Ένα παιδί από τη Συρία νεκρό


Αψιμαχίες ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ των συριακών και των ιορδανικών δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών. Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, ανταλλάγησαν πυρά στην περιοχή Ταλ αλ Σιχάμπ όταν οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία. Οι σύροι στρατιώτες φαίνεται ότι κατά λάθος έβαλλαν κατά ιορδανών στρατιωτών.
Οι δυνάμεις της Ιορδανίας απάντησαν, και σύμφωνα με μαρτυρία, για περίπου 10 λεπτά δόθηκε μάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανέφερε ότι δύο Ιορδανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, κάτι που διαψεύστηκε από ιορδανούς αξιωματούχους αλλά και την πηγή που παρείχε την πληροφορία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Αμάν αρνήθηκε πάντως ότι υπήρξαν συγκρούσεις, τονίζοντας ότι οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των προσφύγων κοντά στην ιορδανική μεθόριο, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο στην ιορδανική πόλη Ράμθα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας σύγκρουση της Συρίας και της Ιορδανίας, μία μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Αμμάν ότι έχει θέσει τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα σε κατάσταση επιφυλακής.

Το ζήτημα των προσφύγων αποτελεί πηγή έντασης μεταξύ του Αμμάν και της Δαμασκού, με την Ιορδανία να φιλοξενεί 150.000 σύρους πρόσφυγες από την αρχή του εμφυλίου. Μεταξύ των προσφύγων, είναι αποστατήσαντες στρατιωτικοί και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.