11/7/12

Απογοητευμένος ο ελληνοκαναδός επιχειρηματίας

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/782433_b.jpgΟ εμπνευστής του πρώτου σχεδίου καθιέρωσης των υδροπλάνων στην Ελλάδα Μιχ. Πατέλλης βρίσκεται πλέον στον Καναδά, πλήρως απογοητευμένος από την έκβαση του εγχειρήματός του. Το βουνό των εμποδίων - και των ναυτιλιακών επιχειρηματικών συμφερόντων - που κράτησε πεισματικά τα υδροπλάνα μακριά από το Αιγαίο, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, τελικά αποδείχθηκε αξεπέραστο, παρά το γεγονός ότι αρκετά κυβερνητικά στελέχη υπόσχονταν συνεχώς λύσεις για να μπουν τα υδροπλάνα στα νησιά της άγονης γραμμής!
Δύο ήταν τα καίρια χτυπήματα για τα υδροπλάνα. Η μη διεξαγωγή πτήσεων στο Αιγαίο και η έλλειψη υδατοδρομίου στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το καλοκαίρι του 2004 τα υδροπλάνα παρέμειναν... εξόριστα στο Ιόνιο. Το 2008 πετούσαν μόνο τρία, συνδέοντας καθημερινά τα νησιά του Ιονίου με την Πάτρα, τα Ιωάννινα και το Μπρίντιζι της Ιταλίας. Αυτό όμως δεν αρκούσε για να στηρίξει την ανάπτυξη ενός σοβαρού επιχειρηματικού πλάνου άνω των 80 εκατ. δολαρίων. 

6 σχόλια:

  1. Πού ήρθες ρε φουκαρα κι εσύ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτόν η αριστερά τον έδιωξε;

    Το γράφω αυτό,για να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι όλες οι ψευτοιδεολογίες καταστρέφουν τον τόπο,και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό,τόσο πιο σύντομα θα δούμε μια άσπρη μέρα.

    Τα συμφέροντα δεν έχουν ιδεολογίες,τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.

    Ο Θεσμός των κομμάτων,είτε μας αρέσει είτε όχι,έχει στραφεί εναντίον των πολιτών,λειτουργώντας ως ζωντανός οργανισμός,που μοιραία βάζει πρώτα την επιβίωση του,ακόμη και σε βάρος των πολιτών που υποτίθεται ότι υπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πολυκατάλαβα το σχόλιο "και αυτόν η αριστερά των έδιωξε;" αφού το άρθρο λέει για συμφέροντα, πολιτικά και μη.

    Αλήθεια έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ακόμα και εάν έλθει η αριστερά 1η και κυβερνήσει θα αλλάξει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό λέω Θανάση,υπάρχει η αντίληψη σε αρκετούς ότι τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές τους διώχνει η αριστερά.Χρησιμοποιώ το εν λόγω άρθρο γιατί φαίνεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

    Ως λαός,έχω την αίσθηση ότι έχουμε λάθος εικόνα για τους λόγους που φεύγουν οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές.

    Για παράδειγμα,ένας πολύ βασικός λόγος,εκτός της γραφειοκρατίας,θεωρώ ότι είναι το ανεπαρκές τραπεζικό μας σύστημα,το οποίο αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ακόμη και κερδοφόρες επιχειρήσεις,όπως και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται συνεχώς τα τελευταία 2 χρόνια στον προθάλαμο της εξόδου απο την ευρωζώνη,και συνεπώς της χρεοκοπίας.

    Ποιος θα επένδυε τα χρήματα του σε μια τέτοια χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραφειοκρατία, ασταθές φορολογικό περιβάλλον, χαώδης νομοθεσία, διαζύγιο με τη συνέπεια είναι βασικοί παράγοντες.
    Πίσω από τους πολιτικούς κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα, συνήθως καμουφλαρισμένα ή κινούμενα μέσω περιέργων αχυρανθρώπων.
    Η απότομη κοινωνική εμφάνιση πολλών, δεν είναι τυχαία.
    Ουτε η στοχευμένη καταστροφή της μεσαίας τάξης.
    Τα μεγάλα συμφέροντα δεν έχουν ούτε γή ούτε πατρίδα.
    Κατά τα άλλα, όποιος πολιτικός βλέπετε να βγαίνει μπροστά καινα υπόσχεται τον Παράδεισο (απ΄όποιο κόμμα και αν προέρχεται), εμείς καλά θα κάνουμε να κουμπωνόμαστε ως τα ..ριζαύτια μας.
    Αυτός ο τόπος θα βρεί την υγειά του μόνο με αλήθειες, και θάρρος.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα ολα αυτα που γραφετε, αλλά υπαρχει και η εξής παραμετρος: Οι μαφιοζοοικογενειες που λυμαινονται οτι εχει αξια στη χωρα και ελεγχουν τους πολιτικούς, βάλανε λυτους και δεμενους (να γιατι βρισκεις γραφειοκρατικά εμποδια) να σαμποταρουν την προσπαθεια. Τωρα βεβαια ειναι και οι ιδιοι και οι κωλοτραπεζες τους στον αερα, αλλά για το φιλο ειναι αργα....Την σιτορια την ξερω με αρκετες λεπτομερειες όσο και άλλα που διαδραματιζονται και ειναι ανατριχιαστικά. Δεν φταινε οι ΔΥ! Οι απο πανω τους τους πιεζουν αφορητα.Και τρους απο πανω τους επιλεγει ο Ελληνικος λαός βλεποντας τα γνωστα κωλοκαναλα και τσιμπωντας στην προπαγανδα.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.