9/7/12

Η Γιάννα Αγγελοπούλου βοήθησε τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ μέσω Ουάσιγκτον


Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα "Δημοκρατία", που αναφέρεται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής", που αφορά την εμπλοκή της Αμερικανικής (ε, αριστερός είναι ο Αλέξης, Αμερικανική εταιρεία θα έπαιρνε!), εταιρείας συμβούλων, φίλου του Κλίντον (χέρι χέρι με τον Κλίντον σύντροφε Αλέξη;), με το όνομα ΤΕΝΕΟ.
Το έργο έχει περίπλοκη υπόθεση, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να ξεκινήσω από τα βασικά. Teneo είναι ρήμα των λατινικών και σημαίνει κρατώ, κατέχω και άλλα συναφή. Είναι όμως και εταιρεία συμβούλων με έδρα τις ΗΠΑ και γραφεία σε άλλα επτά σημεία ανά τον κόσμο. Η εταιρεία, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, βασίζεται σε...
ένα «παγκόσμιο δίκτυο χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών σχέσεων, με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβούλων, που θα δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να οργανώνουν και να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους, να κατευθύνουν την ανάπτυξή τους, να χτίζουν τη φήμη τους και να προστατεύουν το όνομά τους».
Πρόεδρός της είναι ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον: ο σαραντάχρονος σήμερα Ντάγκλας «Νταγκ» Μπαντ. Ο εν λόγω εντάχθηκε στην ομάδα του 42ου προέδρου των ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 23 ετών. Χάρη στις ικανότητές του ανελίχθη ώς την ψηλότερη βαθμίδα της ιεραρχίας στην ειδικότητά του. Είναι δε ο ιθύνων νους του οργανισμού «Clinton Global Initiative», που έχει σκοπό την ανταλλαγή και την ώσμωση των ιδεών μεταξύ «ηγετών» (με την ευρεία έννοια του όρου, εξ ου και τα εισαγωγικά).
Το ερώτημα είναι τι γύρευε στην Αθήνα, το διάστημα προ των τελευταίων εκλογών, η ομάδα της Teneo, η ειδικευόμενη στις πολιτικές καμπάνιες. Ενα πουλάκι (το γνωστό πουλάκι της δημώδους παραδόσεώς μας, αυτό που πάντα λέει την αλήθεια στα τραγούδια...) μου ψιθυρίζει ότιπροσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του.
Το άλλο ερώτημα είναι ποιος έφερε την εταιρεία. Εδώ πια μπαίνουμε στα χωράφια του θεατρικού είδους που αναπτύχθηκε κατά την Eλισαβετιανή Περίοδο και λέγεται revenge tragedy: τραγωδία εκδίκησης. Κατά κανόνα, η υπόθεση βασίζεται στον αγώνα του ήρωα να πάρει εκδίκηση, συνήθως υπό την προτροπή ενός φαντάσματος. Στην περίπτωσή μας, το πρόσωπο που έχει τον ρόλο του ήρωα δεν λυπάται τα χρήματα, γιατί διαθέτει πάρα πολλά. Το φάντασμα που ακολουθεί τις προτροπές του είναι εκείνο των πολιτικών φιλοδοξιών που έτρεφε κάποτε. Οσο για το αντικείμενο της εκδίκησης είναι το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτό που κάποτε προσπάθησε να αλώσει, δαπανώντας πολύ χρόνο και μεγάλους πόρους, χωρίς να τα καταφέρει.
Ως εδώ, όμως. Σκεφθείτε ποιο μπορεί να είναι το περί ου ο λόγος πρόσωπο· και, αν αυτό σας βοηθά στη σκέψη, ανάψτε και ένα πούρο.
Aυτά γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
και περισσότερα στη σημερινή "Δημοκρατία"
Πηγή: ΤΑ ΧΑΛΙΑ

10 σχόλια:

  1. Το άρθρο έχει ένα κάρο αοριστίες,τίποτα συγκεκριμένο.

    Με πουλάκια δεν βγαίνει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλο ενα τετοιο δημοσιευμα και γινομαι φανατικος του συριζα.. τετοια μπαρουφολογια, σπανια συναντα κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο και αντιπροοδευτικέ
    προεκλογικά γράφτηκε και μου είπαν διάφοροι για εμπλοκή Αμερικανών στην υποστηρικτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.
    Τότε θεώρησα ότι είναι από τις γνωστές προεκλογικές ιστορίες-κτυπήματα κάτω από τη μέση.
    Το άρθρο του Κασιμάτη της Καθημερινής, στο οποίο στηρίζεται το πρωτοσελιδο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αποτελεί επιβεβαίωση.
    Δυστυχώς, γιατί το ιστολόγιο έδωσε απλόχερα βήμα στο ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα και προεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν συμφωνω Σάββα με το δυστυχώς. Τα όσα καλά αναφέρθησαν ως καλά και τα όσα αρνητικά ως αρνητικά.Δεν ωραιοποιήσαμε δεν αποκρύψαμε δεν χαριστήκαμε

    .Σε περισσότερα του ενός σχόλια ο Κος Τσίπρας χαρακτηρίστηκε απο εμένα ως εκπαιδευμένος Μουτζαχεντίν.

    Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ συμβάδιζε με τα γεωπολιτικά συμφέροντα ΗΠΑ και Αγγλίας και αυτό καταγραφηκε, καταγράφηκε και η φιλοτουρκική του στάση.Καταγράφηκαν και οι θέσεις του εναντι της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής αντικειμενικά

    Δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξει κάτι
    και να αλλάξω κάτι.Αν πάλι κάτι ενοχλεί απο την στάση ΜΟΥ-επειδή έχω μάθει να προηγείται το συλλογικό και το εθνικό- ειμαι διατεθειμένος να προσαρμοστώ στα οποία νέα δεδομένα

    Είμαι αριστερός αλλα δεν πρόκειται να δώσω συγχωροχάρτι σε κανέναν ανθέλληνα όπου κιαν ανήκει όπως κιαν λέγεται στο όνομα της όποιας οριζόντιας ή κάθετης λογικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τί τράβηγμα σαν τη Χαλυβουργική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aκρίτα
    το σχόλιό μου έγινε για να προλάβουμε κάποιους που ενδεχομένως θα μας έλεγαν ότι χτυπάμε αδίκως το ΣΥΡΙΖΑ.
    Ξέρεις ότι το έχουν αυτό το σύνδρομο.
    Όσο για τη στάση του ιστολογίου, νομίζω ότι είναι ίδια απέναντι σε όλους από όλους μας.
    Δεν χρειάζεται να αλλάξει κανένας.
    Προχωράμε ακάθεκτοι και με 40 βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σχόλιο μου δεν απευθυνόταν ούτε στο ιστολόγιο,ούτε στον Ακρίτα,αλλά ούτε και στον Σάββα.

    Δεν αποκλείω να υπάρχει όντως σχέση ΗΠΑ-Σύριζα,αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο,δεν μπορώ να βασιστώ,είναι στον αέρα.

    Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον Ακρίτα,τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη,δεν έχω την παραμικρή υποχρέωση να χαριστώ σε κανέναν απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι΄εμένα μου φάνηκε ότι ο τρόπος που είναι γραμμένο το άρθρο, το κάνει να φαίνεται θολό.
    Κατά τα άλλα, όταν βλέπει κανείς στοιχεία εμπλοκής μεγάλων συμφερόντων από κύκλους κερδοσκοπικούς στην προώθηση ενός κόμματος που ανεβαίνει τόσο απότομα, καλό είναι να κουμπώνεται.
    Αυτό που καταρρίπτεται πλήρως μ΄αυτήν την αποκάλυψη, είναι προφανώς ο "λαικιστικός" (δήθεν) χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε ότι την έχουμε ξαναπάθει στο παρελθόν και μάλιστα, στο κοντινό...
    Η ύπαρξη χρηματοδότη σ΄αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι να μας εκπλήσσει. Πάντα υπάρχουν "καλοθελητές" που παίζουν κάποια παιχνίδια προς όφελος της τσέπης τους και των λόμπυ που ανήκουν.
    Οσον δε αφορά τον ιδεολογικό τους χαρακτήρα, εκεί....μας τα είπε όλα ο Ακρίτας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ξεχάσατε τί έγινε μέ τό ΠΑΣΟΚ; Ο Ανδρέας Θαθαντρέου εμφανίστηκε ως ο μεγαλύτερος πολέμιος τής Αμερικής καί δημιούργησε τό κόμμα του μέ τίς ψήφους τών αριστερών. Καί τό ΠΑΣΟΚ κατέληξε νά γίνει υποχείριο τής ΣΙΑ.

    Τά ίδια καί χειρότερα μέ τό ΣΥΡΙΖΑ. Πολεμά τήν Αμερική στά λόγια, αλλά σέ όλα τά θέματα πού αφορούν τήν περιοχή μας ταυτίζεται μέ τίς θέσεις τών αμερικανότουρκων. Πιό τρανό παράδειγμα τό σχέδιο Αννάν. Ακολουθεί Θράκη, Σκόπια, Αιγαίο θάλασσα ειρήνης καί άλλες γελοιότητες, ελληνοτουρκική φιλία,
    πετρέλαια, αποδόμηση τής Ιστορίας μας καί τής Θρησκείας μας κτλ κτλ.

    Είδατε ποτέ συριζαίους νά διαμαρτύρονται γιά τήν Κύπρο μας; Νά κάνουν πορεία κατά τής τουρκικής πρεσβείας γιά τούς Κούρδους; Φυσικά είναι καί εναντίον τής ελληνοισραηλινής συμμαχίας γιατί αυτό δέ βολεύει τούς Τούρκους; Τά ίδια καί μέ τόν αγωγό πετρελαίου στήν Αλεξανδρούπολη. Ήταν εναντίον.

    Πλήρης ταύτιση μέ τή ΜΙΤ καί τούς γκρίζους λύκους τής Τουρκίας. Τή Χαρά Νικοπούλου πού τήν πλάκωσαν στό ξύλο οι Τούρκοι, τήν στήριξε τό συνδικάτο της;

    Γιαυτό η Αμερική θά κυβερνά τόν κόσμο τά επόμενα 100 χρόνια. Δέν αφήνει τίποτα στήν τύχη! Οϋτε κάν τούς αναρχικούς στήν χώρα μας. Τό CNN έκανε καί αναμεταδόσεις από τόν Indemedia. Τυχαίο; Μάλλον είναι δική τους οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολύ επιτυχημένο καμουφλάζ στις παλιές πασοκικές κάστες.
    Οσο για τα φιλοτουρκικά αισθήματα, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Είναι απόλυτα βέβαιο, γι΄αυτό και η απότομη άνοδός του σ΄αυτή τη χρονική στιγμή.
    Η Τουρκία θα παρακαλούσε τον Αλάχ μέρα νύχτα να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα, για να έρθει το μπάχαλο που ονειρεύεται και να επωφεληθεί όπως θα ήθελε. (ίσως με πολύ περισσότερα ανταλλάγματα απ΄ότι νομίζουν οι δυτικοί της σύμμαχοι...βεβαίως, βεβαίως).
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.