8/9/12

Στη νότια Κρήτη έγινε η άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ




H συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ που έχει αναπτυχθεί στον στρατιωτικό τομέα, αποτυπώνεται στις ασκήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από κοινού, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον τον ελλαδικό χώρο.
Η τελευταία άσκηση των δύο χωρών έλαβε χώρα στη νότια Κρήτη, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων και από τις δύο πλευρές.Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έβλεπαν για δύο μέρες τα μαχητικά ελικόπτερα να πετούν στον κρητικό ουρανό. Στην άσκηση μετείχαν ελικόπτερα AH-64D Apache και UH-60(Black Hawk)
.http://www.digitalcrete.gr

Ελληνοϊσραηλινή άσκηση στη νότια Κρήτη

Δυο ημέρες διήρκησε η αεροπορική άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ, που διεξήχθη στη νότια Κρήτη με δεκάδες πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από την Ιεράπετρα στην οποία συμμετείχαν υπερσύγχρονα πολεμικά ελικόπτερα .
Τα Ισραηλινά και τα Ελληνικά ελικόπτερα AH-64D Apache και UH-60(Black Hawk), πήραν μέρος σε μια ακόμα ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική άσκηση. Η κάθε χώρα συμμετείχε με 8 ελικόπτερα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ισραηλινά ΑΗ-64D, πετούν τόσο μακριά από το Ισραήλ, κάτι που καταδεικνύει ότι οι Ισραηλινοί έχουν εντάξει τα Apache σε σχέδια επιχειρήσεων βαθιάς διείσδυσης.
Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, με ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο σε διμερές, αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο.
'Αλλωστε το Ισραήλ αξιοποιεί συχνά την ισχύ της πολεμικής του αεροπορίας, για την επίτευξη πολιτικών αποτελεσμάτων.
Παράγοντες από τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, εκτιμούν ότι η αναβάθμιση των πολιτικο-στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, είναι θετική για τα εθνικά μας συμφέροντα και σε καμιά περίπτωση δεν απειλούνται οι παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο.
Πολλοί κάνουν λόγο για διμερή σχέδια αεροπορικής υποστήριξης και προστασίας των ερευνών και των γεωτρήσεων που θα ξεκινήσουν στη Νότια Κρήτη, για ελληνικό φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.