9/9/12

Αλματα ενστόλων

Κατανοητή στο παρόν οικονομικό περιβάλλον η αντίδραση των πάσης φύσεως ενστόλων, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών και στρατιωτικών ακόμη, στις προαναγγελθείσες περικοπές των ειδικών μισθολογίων. Όλοι μπορούν να αντιληφθούν το βάρος που μεταφέρει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η μείωση των μισθών.

Ωστόσο απ' αυτό το σημείο μέχρι την οργανωμένη, με πολιτικούς όρους, αντίδραση στο Καλλιμάρμαρο, υπάρχει απόσταση μεγάλη. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η προαναγγελία συμπαράστασης από συγκεκριμένες εθνικιστικές και κατά δήλωσή τους αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις συνοδεύεται από τις ιαχές και τις ζητωκραυγές της πλειονότητας των συγκεντρωμένων ενστόλων.

Κακά τα ψέματα, το πολιτικό παιγνίδι με τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, οι εκλεκτικές συγγένειες που τείνουν να διαμορφωθούν με συγκεκριμένες δυνάμεις, που δεν το έχουν σε τίποτε να λοιδορήσουν και να αμφισβητήσουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Είναι παιγνίδι με τη φωτιά, το οποίο όποτε έχει εξελιχθεί ανεξέλεγκτο, μόνο σε περιπέτειες οδήγησε τη χώρα. Κάτι που η Αριστερά, η οποία παρευρίσκεται, χαιρετίζει και ενθαρρύνει, δεν μπορεί να προσπερνά αβασάνιστα, ξεπερνώντας όχι μόνο δυστυχείς ιστορικές εμπειρίες, αλλά και τις πρόσφατες των πολλών συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα σώματα ασφαλείας, ο στρατός και το δικαστικό σώμα, δεν είναι τυπικές ζώνες δημοσίων υπαλλήλων στο σώμα των οποίων μπορεί να ασκείται ο καθείς. Ας το έχουν κατά νου, όσοι ομνύουν στο δημοκρατικό πολίτευμα.
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=473685 

2 σχόλια:

  1. Όταν οι ένστολοι ήταν,και αρκετοί είναι ακόμη,τακτικότατοι επισκέπτες των κομματικών γραφείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,όπως επίσης και των βουλευτικών γραφείων,δεν υπήρχε πρόβλημα; Τότε ήταν όλα καλά;

    Γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό,να κάνουμε τα στραβά μάτια όλα αυτά τα χρόνια της κομματικοποπίησης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων,και να μας πιάνουν οι ευαισθησίες ΜΟΝΟ όταν ξεφεύγουν απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

    Τόσα χρόνια,απο φαντάρος,με το κατάλληλο βύσμα μπορούσες να καταλήξεις μέχρι και ΑΓΕΕΘΑ.Τα πάντα μπορούσαν να γίνουν.

    Άνοιξαν το κλουβί με τις τρελές,ας μην παριστάνουν και τους αιφνιδιασμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθεύει ότι η Alpha Bank έδωσε δάνειο 20 εκ. Ευρώ στον ΔΟΛ, ενώ η Εθνική 15 εκ. Ευρώ στον όμιλο Αλαφούζου;;;;

    Δηλαδή πως γίνεται τα χρεοκοπημένα κωλοκάναλα να παίρνουν τόσα εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια,και τότες υγιείς επιχειρήσεις να μη μπορούν να εξασφαλίσουν έστω και το ένα δέκατο απο αυτά;

    Ξεπούλησαν την Αγροτική,επειδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της χρωστούσαν 250 εκατομμύρια,και τώρα μοιράζουν άλλα 35 στα κωλοκάναλα που τους στήριξαν.

    Και μόλις πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκαν και για τον Μπόμπολα άλλα τόσα.

    Πόσο μας κοστίζει η διαπλοκή σας ρε αλήτες;Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.