20/9/12

Ελεύθερο αφέθηκε το τουρκο-τέρας από τις αρχές της Κιργιζίας

Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές της Κιργιζίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί, ένας εκ των ένδεκα καταζητούμενων για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο.
Ο Αρικλί, πρώην «αντιπρόσωπος» του παράνομου τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στην Κιργιζία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς, καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων που καταζητούνται μέσω Interpol για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια με τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ.
Ο Αρικλί ήταν τότε πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir.
Η τουρκική πρεσβεία στη Μπισκέκ, που κινητοποιήθηκε αυτομάτως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Ερικλί, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού ακόλουθου της πρεσβείας, Μπεχζάτ Ερτέν, στο πρακτορείο Ανατολή, το δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε ο συλληφθείς, έκρινε πως οι κατηγορίες δεν στέκουν και τελικά αφέθη ελεύθερος.Να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης καταζητουμένων μεταξύ Κύπρου και Κιργιζίας.

Αρικλί: «Δεν έχω καμία ανάμιξη στην υπόθεση»-Aφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων
«Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Ιντερπόλ», δηλώνει στον τουρκικό Τύπο, ο Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είχε προσαχθεί χτες στην Κιργιζία με την κατηγορία της ανάμειξης στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε χτες τη νύχτα την πληροφορία ότι ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν ανακοίνωσε ότι ο Αρικλί ο οποίος προσήχθη χθες στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ στην Κιργιζία αφέθηκε ελεύθερος, αφού «το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατηγορία εξέπεσε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ότι πρόκειται για ειδική υπόθεση της Κύπρου και ότι η Κιργιζία δεν μπορεί να είναι μέρος στην υπόθεση αυτή».Το γεγονός ότι ο Αρικλί αφέθηκε ελεύθερος επιβεβαίωσε και ο εμπορικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Κιργιζία Μπεχζάτ Ερτέν.


Η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» δημοσιεύει σήμερα αποκλειστική δήλωση του Αρικλί, ο οποίος λέει τα εξής: «Ζω εδώ και χρόνια στην Κιργιζία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να αλωνίζει στην περιοχή αυτή. Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που έδωσαν στην Ιντερπολ. Ακόμα και η ημερομηνία γέννησής μου και τα ονόματα της μητέρας και του πατέρα μου. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν στη Λευκωσία. Δεν είχα καμία σχέση με το γεγονός. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εξαπατά τον κόσμο όλο με τα ψέματά της. Αφέθηκα ελεύθερος όταν έμαθε την αλήθεια και η Ιντερπόλ».


Η εφημερίδα γράφει επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία είχε γνωστοποιήσει το 1996 στην Ιντερπόλ σχετικά με τη δολοφονία του Τάσου Ισάκ τα εξής ονόματα: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια),  Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα το 1996.
 

Η «Ραντικάλ» αναφέρει επίσης ότι για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γνωστοποιήσει στην Ιντερπολ τον εξής κατάλογο ονομάτων: Αντιστράτηγος ε.α. Χασάν Κουντακτσί (διοικητής των κατοχικών δυνάμεων το 1996), Υποστράτηγος ε.α. Μεχμέτ Καρλί (διοικητής της 28ης Μεραρχίας το 1996), Ατίλα Σαβ (διοικητής της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα), Ερντάλ Εμανέτ (Διοικητής της «εδικής αστυνομικής μονάδας») και Κενάν Ακίν («υπουργός γεωργίας» των κατεχομένων το 1996)

3 σχόλια:

  1. Και που ήταν οι Κύπριοι πράκτορες να τον μαζέψουν;

    Τις χάνουν τέτοιες ευκαιρίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σιγά, χαζοί είναι οι Κυργίζιοι να τα βάλουν με την Τουρκία;

    Ενώ την Κύπρο, ούτε ξέρουν κατά που πέφτει..

    Ειλικρινά όμως, άμα περιμένουμε από Κιργιστάν και τα λοιπά Μπανανιστάν να μας κάνουν τις δουλειές που δεν έχουμε τα κότσια να κανονίσουμε, είμαστε για λύπηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άνθρωπος δήλωσε ότι μένει εκεί. Ας πάνε δύο καλά παιδιά να τον περιποιηθούν.Να τον βρούνε με τα @ στο στόμα. Αυτό θα έκανε κάθε πολιτισμένη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.