14/12/12

Βολές κατά Τουρκίας για παραβιάσεις στην Κύπρο Με πρωτοβουλία Χατζηγεωργίου ενσωματώθηκε δήλωση σε έκθεση Ευρωβουλής

ΔΗΛΩΣΗ, η οποία καταγγέλλει την Τουρκία για τις συνεχόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο υιοθετήθηκε χθες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν την έκθεση με θέμα «τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στον κόσμο το 2011», η οποία συμπεριλάμβανε την πιο κάτω αναφορά. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να αποτελούν οδυνηρό πρόβλημα στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εμποδίζουν έως σήμερα χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες και τις περιουσίες τους, να ζήσουν στην πατρίδα τους. Επιπλέον, οι οικογένειες και οι συγγενείς των αγνοούμενων εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα να λάβουν απάντηση σχετικά με την τύχη των οικείων τους, καθώς η Τουρκία δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε στρατιωτικές ζώνες και σε σχετικά στρατιωτικά αρχεία ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες της Επιτροπής Αγνοουμένων στην Κύπρο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Τάκη Χατζηγεωργίου, η εν λόγω δήλωση είχε ενσωματωθεί στο κείμενο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, ο οποίος κατέθεσε την παράγραφο ως τροπολογία κατά την ψήφιση της έκθεσης στην Επιτροπή Εξωτερικών και πέτυχε την υπερψήφισή της. Εν τούτοις, όπως σημειώνεται φιλοτουρκικοί κύκλοι, επιδιώκοντας τη διαγραφή της παραγράφου, παρακίνησαν ευρωβουλευτές από την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών να ζητήσουν ξεχωριστή ψηφοφορία επί της παραγράφου με σκοπό να επιτύχουν τη διαγραφή της.

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση «φρόντισε να ενημερώσει τους Κυπρίους και Έλληνες συναδέλφους του ώστε ο καθένας στον βαθμό που μπορούσε να επηρεάσει άλλους ευρωβουλευτές επιτυγχάνοντας τη στήριξή τους». Κατόπιν έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, επιτεύχθηκε όπως η αναφορά παραμείνει στο κείμενο.
http://www.philenews.com/digital/ 

1 σχόλιο:

  1. Ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αλλάξει την Πάνα του, γιατί γέμισε με Κακά.

    Και ζήσαμε εμείς καλά και Αυτοί Καλλίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.