8/12/12

Ο Σάββας Καλεντερίδης τα λέει έξω από τα δόντια (Βίντεο)




16 σχόλια:

  1. Κριστιάν δεν παίζει το βίντεο,αλλά στο Οναλέρτ που την είδα ήταν φοβερή.

    Χείμαρος ο Σάββας,τα πήρε στο κρανίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Χρήστο, το ξέρω, κάποια ώρα θα παίξει, αλλά αν πατάς τον σύνδεσμο που έβαλα, το βλέπεις στο Οναλέρτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσοχή στο τέλος κάτι ξέφυγε να μαζευτεί άμεσα γιατι η καμερα είναι κλειστή κα ιυπάρχει συζήτηση καταγεγραμμένγ

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΆΡΦΑ!! ΚΆΡΦΑ! ΑΡ'ΑΕΤΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για όσα είπατε.
    Λόγος αληθινός και Ελληνικός.
    Την συνέντευξη την παρακολούθησα με παρέα φίλων μου.
    Καταφέρατε ακόμα και άτομο που δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα να σας ακούσει με μεγάλη προσοχή από ένα σημείο και μετά.
    Αργότερα του εξηγήσαμε κάποια πράγματα επί μία ώρα σχεδόν και "γεννήθηκε" ένας νέος κόσμος μπροστά του για τον οποίο πριν δεν ήξερε τίποτα.
    Ένας φίλος μου που ο πατέρας του κατάγεται από τη Θράκη(πατέρας από Θράκη, μάνα από Μάνη..."φονική" διασταύρωση γονιδίων) φοιτητής επί πτυχίω του ιστορικού-αρχαιολογικού, όταν μίλησες για τη Θράκη, τον πρόξενο κτλ είπε:
    "Πες τα ρε Καλεντερίδη! Σε λίγο όπως το πάνε ο Νταβούτογλου θα απαιτεί να του δώσουμε κοπέλες για το χαρέμι του Σουλτάνου. Έλεος!".
    Είπατε πράγματα που πολλοί Έλληνες θέλουν να πουν.
    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας,
    Μου προξενεί εντύπωση η απουσία σχολίων, μίας εκρηκτικής συνέντευξης σαν αυτή.

    Μούδιασμα ίσως;
    -Τέλος πάντων ο κ. Καλεντερίδης όντως είπε τα πράγματα με το όνομά τους-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ακούστηκαν καθαρά αυτά "που λέει κρυφά το Πλήθος".

    -Γνωστό πως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη, αλλά και πως τα σμήνη χρειάζονται οδηγούς πτήσης (εναλλασσόμενους στα μεγάλα ταξίδια, δεν μιλάμε για προσωποληψίες).

    -Στα όσα εκστόμισε με παρρησία και λογική αγανάκτηση, εκφράζοντας όλους και όλες εμάς, τους θεωρούμενους για δεκαετίες ως γραφικούς,
    θα ήθελα να προσθέσω - ως ακροάτρια-
    την διαπίστωση ενός κραυγαλέου κενού στην ανάλυση που παρέθεσε, και ελπίζω να καλυφθεί προϊόντος του Χρόνου:
    -Αναφέρομαι φυσικά (ελλείψει διπλωματικών δεσμεύσεων) στην Δυνατότητα Μακρόπνοου Στρατηγικού Σχεδιασμού ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ, με Επιτρόπους σε όλα τα Ζωτικά Υπουργεία και Δεσμευμένους Πόρους, ΝΥΝ & ΑΕΙ, με Υπογεγραμμένη-Διατυμπανισμένη την Εκχώρηση της Εθνικής της Κυριαρχίας.

    -Ότι Άνευ αυτής ΟΥΔΕΝ.

    -Το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν Εθνικοί Σχεδιασμοί; Ακόμα-ακόμα και αν υπάρξουν "Πολιτικοί με Προσωπικότητα",
    και κατά πόσο μπορεί να έχει νόημα η φράση αυτή;
    Δεδομένου του Ασφυκτικού Πλαισίου ώστε η ίδια πραγματικότητα να (αυτο)αναιρεί Εθνικούς Σχεδιασμούς,
    είναι κατ' εμέ το ουσιώδες ζητούμενο.

    -Όποια και να είναι η συνέχεια, άνοιξε η Πύλη του Διαλόγου-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ανοίγοντας ταυτόχρονα μία δίοδο και για τα υπόλοιπα, οπότε θα πρέπει να σας ευχαριστήσουμε για την Συνέντευξη-Δώρο που πραγματικά είχαμε την ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ να παρακολουθήσουμε.

    Υ.Γ1 Αν το σχόλιό μου εμφανίζεται σχιζοειδές, είναι επειδή αναφέρεται σε σχιζοειδείς, πολλαπλώς, καιρούς, βιούμενους ως στυγνή πραγματικότητα.

    Υ.Γ2 Χρόνια Πολλά και ταυτόχρονα συλλυπητήρια για την πρόσφατη απώλεια των γονέων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη χώρα μας λέγονται και γράφονται πάρα πολλά πράγματα και υπονοούνται ακόμη περισσότερα, πλην των αυτονόητων και της απλής λογικής.
    Ο Σάββας στη μεγάλη και μεστή αυτή συνέντευξη, εξέθεσε με σαφήνεια την απλή λογική για καυτά θέματα που γνωρίζει πολύ καλά και βέβαια το μέγα ερώτημα είναι, πόσοι ακούνε και πόσοι καταλαβαίνουν κυρίως σε κυβερνητικό επίπεδο.
    Σε κάθε περίπτωση και όπως και αν έχει το πράγμα, νομίζω ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, σε έναν άνθρωπο που χρόνια τώρα δεν φοβάται να μιλήσει για την πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ φοβάμαι ότι η συνέντευξη αυτή θέτει περισσότερα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις. Δυστυχώς στο τέλος της συνέντευξης τα ερωτήματα «Γιατί το Ελληνικό κράτος αδρανεί» και «Που τελικά είναι το Ελληνικό κράτος» είναι ακόμη πιο έντονα. Ο κ. Καλεντερίδης έθεσε δημόσια αυτά τα οποία γνωρίζαμε όλοι αλλά κανείς δεν τα ομολογούσε δημόσια (με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες βέβαια) με κίνδυνο βέβαια την στοχοποίησή του.

    Η Georgia Eleonor εξέφρασε την απορία της για την απουσία σχολίων. Εγώ θα της θέσω την προσωπική μου άποψη για το αίτιο αυτού του φαινομένου. Το αίτιο που οδηγεί εμένα προσωπικά να απέχω από σχολιασμούς και δημόσιες τοποθετήσεις δεν είναι άλλο παρά η κούραση – αηδία. Κούραση που προέρχεται από την προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Να μιλάς σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς για την ανησυχία που σε διακατέχει για το μέλλον αυτής της χώρας και να λαμβάνεις αδιαφορία λες και αυτοί δεν ζουν σε αυτήν την χώρα. Καταντήσαμε γραφικοί και παράξενοι… Αηδία που προέρχεται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, των λοιπών «πνευματικών ηγετών» καθώς και από τον τρόπο αντιμετώπισης από την κοινωνία όλων των εθνικών θεμάτων.

    Ακόμη κοιμόμαστε και σαν κράτος αλλά πολύ περισσότερο σαν έθνος. Μας έχουν δώσει την καραμέλα της οικονομικής κρίσεως και εμείς την πιπιλάμε κοιμώμενοι, όπως τα νήπια στα κρεβατάκια τους πιπιλάνε τον αντίχειρά τους, αγνοώντας τα τεραστίων διαστάσεων γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω μας. Για μένα το μεγαλύτερο πλέον ερώτημα είναι «Αξίζει πλέον να κάνεις οτιδήποτε?»

    Θέτοντας τις παραπάνω σκέψεις και ανησυχίες μου σε πνευματικότατους ανθρώπους της Ορθοδοξίας μου είπαν μόνο το εξής «Εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων». Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδέρφια
    Ολοι είμαστε κουρασμένοι και αηδιασμένοι απο πολλά και πολλούς. Δεν έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε τα όπλα.Κουβαλούμε Ιστορία αιώνων ας ανατρέξουμε σε αυτή εκεί είναι οι ρίζες μας.

    ...ΜΉΛΙΟΙ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ .
    Ξέρομε όμως πως καμμιά φορά οι τύχες του πολέμου κρίνονται πιο δίκαια, κι όχι ανάλογα με την διαφορά σε πλήθος ανάμεσα στους δυό αντίπαλους και σε μας η άμεση υποχώρηση δεν δίνει καμμιάν ελπίδα, ενώ με το ν’ αγωνιστούμε υπάρχει ακόμη ελπίδα να μείνωμε όρθιοι.

    Το βράχο θα τον εφάμε ακόμα και με το νύχι, Πίεση και χρόνος

    Και κάτι τελευταίο
    Η προσπάθεια διατήρησης της Εθνικής μας Ταυτότητας επιβάλλει να παρεμεριστούν τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάτι ακόμη που πιστεύω ότι πρέπει να τονιστεί,γιατί αξίζει.

    Δεν γνωρίζω τι σχέση έχουν το ONALERT με το defencepoint,αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στο defencepoint για την διαφήμιση της συνέντευξης και μάλιστα με σύνδεσμο που παρέπεμπε απευθείας στο ONALERT,μια κίνηση αν μη τι άλλο σπάνια στο χώρο αυτό.

    Σε αντίθεση με μια άλλη σελίδα που αντιμετώπισε το όλο θέμα με μικρότητα,απο την αρχή μέχρι και τώρα.

    Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η κίνηση του defencepoint,δείχνοντας έτσι ότι διαθέτει ένα πολύ καλό επίπεδο.

    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο και πάλι μπράβο και πάλι μπράβο!

    Να ακούμε και εμείς οι "ήσυχοι" και να καταλαβίνουμε τι σημαίνει Τουρκιά και ηγεσία που αλλού κοιτάει και δεν ξέρει - στην καλύτερη περίπτωση - πού της πανε τα τέσσερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι είναι παιδιά. Οποιος συλλογάται ελεύθερα,συλλογάται ορθά.
    Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία όμως.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Καλεντερίδης με κάλυψε απόλυτα!

    Αγαπητέ κ Καλεντερίδη δεχθείτε τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας για την απώλεια της προσφιλούς Σας μητέρας και του προσφιλούς Σας πατέρα.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ GeorgeTS Ptol
    Ίσως βομβαρδισμένοι από παραπληροφόρηση και χρόνιες σκόπιμες στρεβλώσεις, να είμαστε παραζαλισμένοι.

    Ο κ. Καλεντερίδης έριξε το βότσαλο στη Λίμνη της Ύπνωσης

    (και όχι μόνον).

    Ελπίζω πως θα δούμε τις θετικές αναταράξεις σύντομα να φτάνουν στην ακτή των συνειδήσεων μας , καθιστώντας τες ορατές στον άμεσο κοινωνικό μας κύκλο, αποκτώντας καθολικό εύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη.
    Ακούστηκαν όλα όσα θέλει να ακούσει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Αισχος και ντροπή για όλους όσους θέλουν να λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά μόνο τέτοιοι δεν είναι.
    Δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί, οι οποίοι όχι μόνο αδιαφορούν για τις πραγματικές λύσεις των όσων πολύ σωστά ο Κος Καλεντερίδης ανάφερε, αλλά αποφασίζουν κιόλας πέρνοντας αποφάσεις που μόνο κακό κάνουν στα τόσο σοβαρά αυτά θέματα.
    Θέματα όπως θέμα Θράκης, Αιγαίο, ΑΟΖ και Κουρδικό με το οποίο δεν ασχολούνται καθόλου, ενώ θα έπρεπε, αφού μας συμφέρει ως Ελλάδα....δεν θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος αυτό.
    Έχουμε να κάνουμε με μία χώρα δίπλα μας, την Τουρκία, που μόνο καλές σχέσεις λέει, αλλά οι πράξεις δείχνουν άλλα.....αποδεδειγμένα πλέον.

    Συγχαρητήρια Κε Καλεντερίδη !

    ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.