10/12/12

Νέo σχέδιο για εισβολή στη Συρία

Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και το Κατάρ έχουν ετοιμάσει ένα ακόμα σχέδιο επέμβασης στη Συρία. 
6.000 νέοι τζιχαντιστές, από τους οποίους 4.000 από τον Λίβανο, θα επιτεθούν σύντομα στη κατοικημένη περιοχή Mazzeh, στα νότια της Δαμασκού, που φιλοξενεί πολλές πρεσβείες και όπου κατοικούν πολλούς κορυφαίους στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους.
 Ένα περιστατικό που σχετίζεται με τα χημικά όπλα στην άλλη άκρη της χώρας θα αυξήσει την ένταση. Ένας προδότης Στρατηγός αναμένεται τότε να αναγγείλει ότι κατάλαβε την εξουσία και να καλέσει τους Δυτικούς για βοήθεια, παρέχοντας έτσι πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση έξω από την εντολή των Ηνωμένων Εθνών.
η περιοχή Mazzeh, στη Δαμασκό
Πολλές προσπάθειες για στρατιωτικό πραξικόπημα ενορχηστρώθηκαν από τη Δύση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Όλες απέτυχαν και δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα είναι αλλιώς και αυτή τη φορά.

Ο χρόνος εξαντλείται για τα κράτη που είναι αντίθετα με το ειρηνευτικό σχέδιο της Γενεύης που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, καθώς θα πρέπει να υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Φεβρουάριο, ήτοι ακριβώς μετά την επιβεβαίωση από την αμερικανική Γερουσία της νέας κυβέρνησης Ομπάμα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, θα δοκιμαστουν όλα τα δυνατά κτυπήματα και σενάρια.

Δεν είναι σαφές ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας και του Ιράν για μια τέτοια επιχείρηση. 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τη Συρία «μέχρι και στους δρόμους της Μόσχας», δηλαδή, ότι είναι έτοιμος να μπει σε πόλεμο.
Από την πλευρά του, το Ιράν πάντα επιβεβαίωσε ότι η Συρία ήταν η γραμμή άμυνας του και, ως εκ τούτου, ότι δεν θα την εγκαταλήψει. 

Όλες αυτές οι δηλώσεις μπορεί να είναι μόνο μπλόφες, αλλά προκαλώντας μια στρατιωτική επέμβαση, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Τελ Αβίβ και η Ντόχα να αναλάβουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν μια γενική πυρκαγιά.



2 σχόλια:

  1. O στρατηγός δεν είναι προδότης
    Το κάνει για την πατρίδα του εναντίον ενός τυραννου
    Εάν η Ρωσία θέλει πόλεμο με τη Γαλλία και την Αγγλία
    τους εύχομαι καλή τύχη ΔΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The Syrian general is not a traitor
    He's doing it for his country , against a tyrant .
    if Russia chooses to go to war versus France and England I wish 'em good luck NOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.