13/3/13

Απόψε στις "Ανιχνεύσεις" της ΕΤ-3 θα μιλήσουμε για το "Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;"

Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;
Ο έξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο είναι πολύ ενδιαφέρουσες, μετά, μάλιστα, και τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία και του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών ΤΖών Κέρρυ στην περιοχή.
Η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σκέφτεται να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις απο μια τέτοια ενέργεια; Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία αμφσβητεί τα ελληνικά δικαιώματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά το ενδεχόμενο ανακήρυξης “ευρωπαϊκής” ΑΟΖ. Τι ακριβώς σημαίνει Ευρωπαϊκή ΑΟΖ; Πως μπορεί να ανακηρυχθεί; Τι επιπτώσεις θα έχει στην περιοχή; Θα αντιδράσει και πως η Τουρκία;  
Υπάρχει, πράγματι, υποδόρεια αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας; Τι ακριβώς σημαίνει; Ποιοί είναι οι άλλοι γεωπολιτικοί παίκτες στη ΝΑ Μεσόγειο; Γιατί η Ελλάδα απουσιάζει απο το οικονομικό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή;
Να μερικά αποτα ερωτήματα που θα απασχολήσουν την εκπομπή “Ανιχνεύσεις” την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ώρα 22:45.
Προσκεκλημένοι: ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, ο εκδότης, συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ο γεωπολιτικός αναλυτής Φοίβος Αποστολόπουλος και ο πρόεδρος του Strategy International Μάριος Ευθυμιόπουλος.
Πηγή: Ανιχνεύσεις

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ ΣΚΑΛ θα θελα να συζητηθεί ποιοί είναι πίσω απο την Τουρκία η οποία κάνοντας όλες τις βρωμοδουλιές των ΗΠΑ βρίσκεται στο απυρόβλητο,ενώ η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στον South stream,όταν σε αυτόν συμμετέχουν μορφώματα κρατών.
    Ποιοί είναι αυτοί που περιορίζουν την Ελλάδα στην μιζέρια και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες πολιτες που ψηφισαν Σημιτη , μετα ΓΑΠ και μετα θα ψηφισουν Τσιπρα . Και φυσικα οσοι αλλοι Ελληνες πολιτες επετρεψαν και επιτρεπουν δια της απραξιας τους να κυβερναται η χωρα απο τους παραπανω .

    Και μην μου πει κανεις οτι ο Καραμανλης και ο Σαμαρας ειναι το ιδιο γιατι αν δεν ηταν ο πρωτος δεν θα ξεραμε τι ειναι σαουθ στριμ και αν δεν ηταν ο δευτερος δεν θα ξεραμε τι ειναι ΑΟΖ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα μου άρεσε πάντως, η αναφορά στο "Διεθνές Δίκαιο αλά τούρκα".
    Διότι ουσιαστικά αυτό θέλει η Τουρκία, να αναμορφώσει το διεθνές δίκαιο στα δικά της μέτρα και να το ακολουθεί όπως θέλει. Γι΄αυτό και της καλαρέσουν οι "γύροι συνομιλιών" για να μην καταλήγει τίποτα πουθενά.
    Αλλά εφ΄όσον είναι έτσι, η Αθήνα κάπου έπρεπε να πάψει να αποδέχεται αυτήν την κοροιδία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.