18/3/13

Aνεβλήθη η σημερινή συνεδρία για το επίμαχο νομοσχέδιο για αύριο Τρίτη, στις 6 μ.μ.


Την  Τρίτη στις 6 το απόγευμα θα συνέλθει τελικά η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να εξετάσει το επίμαχο νομοσχέδιο, που προνοεί μεταξύ άλλων το κούρεμα κυπριακών καταθέσεων.
Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στην Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το σώμα για τα τεκταινόμενα και τις τελευταίες εξελίξεις. 
 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σώματος, επειδή ακριβώς υπάρχουν τροποποιήσεις επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου, χρειάζεται χρόνος για να μελετηθούν από την Επιτροπή Οικονομικών για να κατατεθεί στη συνέχεια με τη μορφή κατεπείγοντος ενώπιον της Βουλής. 
 Μετά τις τροποποιήσεις, το νομοσχέδιο θα παραπεμφθεί εκ νέου για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο χρόνος συνεδρίας της οποίας αναμένεται να καθοριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβούλευση θα είναι συνεχής και ενδέχεται να αναβληθεί και αύριο η συνεδρία της Ολομέλειας.
 Υπενθυμίζεται ότι καταψήφιση του νομοσχεδίου για κούρεμα των καταθέσεων αποφάσισαν χθες, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι. Υπέρ αναμένεται να ταχθεί ο ΔΗΣΥ, ενώ το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ θέτουν ορισμένες προϋποθέσεις για έγκριση του. Το νομοσχέδιο έτυχε επεξεργασίας από το Υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνήλθε στις 9.30 το πρωί. 
 Έκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αποφασίσουν με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, απηύθυνε χθες βράδυ μέσα από το διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού αναφέρθηκε στις πραγματικές επιλογές που τέθηκαν ενώπιον μας στο Eurogroup, είπε ότι επέλεξε την πιο οδυνηρή για τον ίδιο επιλογή, σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τα δυσάρεστα αισθήματα που προκαλεί μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση και τόνισε ότι «γι αυτό και συνεχίζει να δίνει τη μάχη προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν τις επόμενες ώρες έτσι που να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους μικροκαταθέτες». 
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύθηκε για ανταλλάγματα -υπό μορφή μετοχών και ομολόγων- με στόχο την ανακοπή πιθανής εκροής καταθέσεων, ενώ δήλωσε ότι αναμένει διαφοροποίηση των αποφάσεων του Eurogroup για τους μικροκαταθέτες. 
 Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.