3/4/13

Κέρι: Θα υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα

«Απαράδεκτη ρητορική από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση»
Θα υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ αλλά και τη σύμμαχό μας Νότια Κορέα απέναντι στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Γιουν Μπιουνγκ-Σε.
Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Γιουν Μπιουνγκ-Σε στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κέρι απέρριψε επίσης «την απαράδεκτη ρητορική που έχει αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες η βορειοκορεατική κυβέρνηση».
YOUTUBE/EURONEWSGREEK
ΗΠΑ : Τον Τζον Κέρι συνάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας
Στις ΗΠΑ μετέβει ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιούνγκ, προκειμένου να συναντήσει τον αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι και να συζητήσουν την κλιμακούμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Αν και με ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος διευκρίνησε ότι δεν υπάρχουν σημάδια αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στη Βόρεια Κορέα εν τούτοις, απέστειλε στις ακτές της χερσονήσουν και δεύτερο αντιτορπιλικό για αναχαιτίση πυραύλων, υπογραμμίζοντας έτσι την στήριξή στην Σεούλ. 
Παράλληλα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νιούλαντ σημείωσε χθες ότι θα είναι εξαιρετικά ανησυχητικό» αν η Βόρεια Κορέα θέσει εκ νέου σε λειτουργία, όπως ανακοίνωσε χθες, τον πυρηνικό της αντιδραστήρα στην Γιονγκμπιόν, ο οποίος έχει κλείσει.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ακόμη ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελεί «σαφή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει» η Βόρεια Κορέα, όταν δεσμεύθηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της αυτές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.