3/2/14

Προς συμφωνία για την επιδρομή στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά Ισραήλ-Τουρκία

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι δύο χώρες έχουν σχεδόν καταλήξει στους όρους
Εννέα τούρκοι πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στο Μαβί Μαρμαρά με προορισμό τη Γάζα
 Προς συμφωνία πλησιάζουν Τουρκία και Ισραήλ για το ύψος της οικονομικής αποζημίωσης προς τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής το 2010 στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που συμμετείχε σε νηοπομπή με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.
Τουρκικές και ισραηλινές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι δύο χώρες έχουν σχεδόν καταλήξει στους όρους της συμφωνίας που θα επιφέρει ομαλοποίηση των σχέσεων μετά τη «συγνώμη» της κυβέρνησης του Ισραήλ στην Άγκυρα για τη δολοφονία εννέα τούρκων ακτιβιστών στο Μαβί Μαρμαρά που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

«Οι εξελίξεις είναι θετικές όσον αφορά στην αποζημίωση. Η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και ορισμένες λεπτομέρειες πρέπει να οριστικοποιηθούν πριν κατατεθούν στις ηγεσίες των δύο κρατών» δήλωσε διπλωματική πηγή στη τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News. Το Ισραήλ ζήτησε «συγνώμη» για το περιστατικό από τη Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο, αλλά η ομαλοποίηση των σχέσεων δεν επήλθε καθώς υπήρχαν διαφωνίες ως προς το ύψος της αποζημίωσης και του νομικού της ορισμού.

Οι διπλωμάτες των δύο χωρών συναντήθηκαν πάνω από τέσσερις φορές και η επίτευξη της συμφωνίας είναι κοντά. «Το ύψος της αποζημίωσης για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επιχείρηση του Μαβί Μαρμαρά και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο πλοίο, θα ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια δολάρια» ανέφεραν διπλωμάτες. Οι διπλωματικές πηγές τόνισαν ότι παρότι οι διαπραγματεύσεις βαίνουν ικανοποιητικά, η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις σε Τουρκία και Ισραήλ.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. περίπου 20 εκ. θα είναι η αποζημίωση.
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.572069

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BRITAIN FIRST LAUNCHES CHRISTIAN PATROLS!
    BRITAIN FIRST LAUNCHES CHRISTIAN PATROLS!
    In response to the infamous "Muslim Patrols", Britain First has launched our own "Christian Patrols".

    Read more at http://www.liveleak.com/view?i=bed_1391240563#X8qeeK0eOISKq1rm.99

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.