11/2/14

Τα πολλά λόγια του κ. Αναστασιάδη δεν καλύπτουν τις ευθύνες του

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Αναστασιάδης χρειάστηκε δέκα (10) και πλέον πυκνογραμμένες σελίδες για να απαντήσει στον αρχηγό του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και ταυτόχρονα να εξηγήσει στον λαό τι ακριβώς σημαίνει το κοινο ανακοινωθέν που ο ίδιος υπέγραψε που αποτελεί ασφαλώς και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων αλλά και το περίγραμμα της λύσης.
Καταρχήν, αυτή η επεξήγηση έπρεπε να γίνει προτού υπογράψει οτιδήποτε και αναλάβει οποιεσδήποτε δεσμεύσεις. Αλλά πιστός στην ίδια αποτυχημένη τακτική που ακολούθησε πριν ένα χρόνο και κατέληξε στην χρεοκοπία της Κύπρου, εξηγεί εκ των υστέρων και αφού πρώτα δεσμεύσει με την υπογραφή του την πατρίδα του...
Εάν ήθελε να πράξει το σωστό θα έκανε ότι και ο κ.Ερογλου, ο οποίος αμέσως με την αποδοχή του κοινού ανακοινωθέντος τόνισε ότι «το θέμα των εγγυήσεων αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Τ/Κ»...  Αυτή και μόνη η δήλωση του κ.Ερογλου έδινε το δικαίωμα στον κ.Αναστασιάδη να δηλώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ότι χωρίς ρητή δήλωση περί αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων δεν προσερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις... Και τι νόημα έχουν πλέον οι «εγγυήσεις» όταν με οποιοδήποτε σενάριο λύσης η ενιαία υποτίθεται Κύπρος θα είναι μέλος της ΕΕ;  Εάν δεν αρκούν στον κ.Ερογλου οι εγγυήσεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου άς ενωθεί με την Τουρκία...
Ο κ.Αναστασιάδης δεν έπραξε το αυτονόητο και προσέρχεται σε διαπραγματεύσεις ως πρόβατο επι σφαγήν.  Και θα τρέχει να μαζεύει τα ασυμάζευτα.  Μακάρι να διαψευσθούμε.
Νίκος Σταματάκης
Νέα Υόρκη

1 σχόλιο:

  1. Αναστασιαδη δωστα ολα...οτι ειναι πεισματαρης το γνωριζουμε...αλλα οχι και στο σημειο να μας ξεπουλησει στην Τουρκια με το ζορι,διοτι με την λυση που τροχιοδρομειται αυτο θα γινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.