15/2/14

Τούρκος Πρέσβης: Σύνδεση κυπριακού με ενεργειακούς πόρους

Το ανεπίλυτο κυπριακό πρόβλημα συνδέεται άμεσα με μια διευθέτηση για το διαμοιρασμό του φυσικού αερίου,  των υδάτινων πόρων και των πηγών ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων δήλωσε ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Ουράς υποστήριξε πως το Κυπριακό εξελίχθηκε πολύ πιο αρνητικά για την Τουρκία μετά την «μονομερή» κατά την έκφρασή του, ένταξη «της ελληνοκυπριακής πλευράς», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, στην ΕΕ και αναφέρθηκε στο πάγωμα των οκτώ ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας.
Είπε πως «παρόλο ότι χάσαμε τόσο πολύ χρόνο, η πρόσφατη κοινή διακήρυξη έδωσε ένα νέο μομέντουμ στις διαπραγματεύσεις. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επιταχυνθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», ανέφερε.

Επεσήμανε εξάλλου πως εάν υπάρξει μια διευθέτηση μέσα από τις διαπραγματεύσεις, θα υπάρχει μια πιο θετική στάση απέναντι στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Είπε πως μέσα σε τέτοιες συνθήκες «η Κύπρος θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή ως υποστηρικτής της Τουρκίας στην ΕΕ, παρά να είναι ένας παράγοντας που εμποδίζει την πορεία» της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως ανέφερε.
Σημερινή, ΚΥΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.