24/2/14

O Nέστωρ Νικηφορίδης σχολιάζει το άρθρο: Με τη λογική του Καραγκιόζη η "διαγραφή" του χρέους

Σχετικό: Διαβάστε το και ξαναδιαβάστε το: Με τη λογική του Καραγκιόζη η "διαγραφή" του χρέους
Επειδή με τέτοιες δουλοπροπείς "ρεαλιστικές" συμβουλές  ἔχουμε καταντήσει ένας λαός χωρίς εκπροσώπους με ηθικές αντιστάσεις, είναι απαραίτητα νομίζω δύο λόγια.  Διότι, κύριε, φυσικά και φέρουν ευθύνη οι κυβερνήσεις των χωρών  των τραπεζών που δίνανε θαλασσοδάνεια σε αναξιόπιστους Έλληνες πολιτικούς χωρίς τήν έγκριση του Ελληνικού λαού και κατά πρόδηλη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος, αφού για την θεσμοθέτηση δαπανών απαιτείται τήρηση του άρθρου 79 του Συντάγματος της Ελλάδος που δεν τηρήθηκε.
_ Ξέρανε λοιπόν οι Κυβερνήσεις των σημερινών δανειστριών χωρών ότι οι τράπεζές τους εξετίθεντο σε κίνδυνο δανείζοντας έτσι. Και τί έκαναν; Από τίποτα μέχρι συνενοχή στο οργανωμένο έγκλημα. Στόχος τους ήταν και είναι να αρπαχθεί ο πλούτος της Ελλάδος. Με πρόσχημα ότι χρεωστάμε.
_ Και οι φορολογούμενοι των χωρών αυτών, καλώς επιβαρύνθηκαν, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες. Η μόνη πρόνοια των κυβερνήσεών τους ήταν να χρεώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους, αντί μόνο τους δικούς τους πολίτες. Και το έπραξαν αυτό,  μέσω μνημονίων και ΔΝΤ,  και για να διατηρήσουν τα κέρδη τους οι δικοί τους τραπεζίτες απο τα θαλασσοδάνειά τους.
 _ Να αφίνανε τους τραπεζίτες τους να εισπράξουν ό,τι περίσσεψε από όσους "δικούς μας"  φάγανε, από όσους τρώγανε, τους λίγους, τούς κομματικούς υπηρέτες και τους  χρηματισθέντες πολιτικάντηδες.  Π.χ. από αυτούς που έπαιρναν τις μίζες της Ζήμενς για να χρεώνουν τον Ελληνικό λαό.
_ Ο μόνος που δεν χρωστάει τίποτα είναι ο Ελληνικός λαός και ο μέσος Έλληνας πολίτης. Μας καταλήστευσαν με συνεργάτες ΤΟΥΣ εντός της χώρας ΜΑΣ, και ζητάνε και τα ρέστα από ΕΜΑΣ;
_ Μέ νομικισμούς και οικονομικά τεχνάσματα "χρεωστάμε", διότι πραγματικά δεν χρωστάμε τίποτα. Μας χρωστάνε μάλιστα, για την μέχρι σήμερα δόλια εκμετάλλευση σε βάρος μας, διότι οργάνωσαν σε βάρος μας, τον εκμαυλισμό πολιτικών εκπροσώπων μας και διοικητικών στελεχών μας.  Θα είχαν εισπράξει χωρίς μίζες τα ίδια οι εταιρείες τους από τους Έλληνες φορολογούμενους; Επί δεκαετίες!
 _ Για να μην  αναφερθοῦμε και στο ότι τα αγροτικά προϊόντα μας τορπιλλίσθηκαν με συμφωνίες παγκσομιοποιήσεως από την ΕΟΚ και την Ε.Ε., πωλήσεις δηλαδή αδασμολόγητων αγροτικών προϊνόντων από χώρες Λομέ και γενικά τρίτου κόσμου, με αντάλλαγμα, άκουσον-άκουσον, τίς πωλήσεις αδασμολόγητων στον τρίτο κόσμο μηχανημάτων Γερμανίας κλπ. Εκείνοι αυξάνανε την ευμάρειά τους και την οικονομία τους, και χρέωναν στους αγρότες της Νότιας Ευρώπης τον λογαριασμό.
_ Και μετά, φυσικά οι αγρότες μας κατέβαιναν και κατεβαίνουν στους δρόμους απαιτώνυτας επιδοτήσεις. Αυτές ήσαν και είναι το οικονομικό αντάλλαγμα για την προσχώρηση της Ε.Ε. στην παγκοσμιοποίηση με τέτοιες συμφωνίες.
 _Εμείς, κύριε, μπήκαμε στην Ευρώπη, αλλά οι μεγάλες της χώρες φρόντισαν να μας βάλουνε στις...αποικίες τους.
_ Και μετά, μας δανείζανε οι τράπεζές τους. Δεν ξέρανε οι κυβερνήσεις τους, τί οικονομικό τραγέλαφο είχαν δημιουργήσει; ...."Μας σώσανε με τα μνημόνια και τα δάνειά τους", έτσι λέτε;
Ν.Ν.

9 σχόλια:

  1. Επειδή το δίκαιο λογίζεται μεταξύ ισοδυνάμων, αλλιώς ο ισχυρότερος επιβάλει όσο του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενέστερος υποχωρεί και αποδέχεται (τά 'πε ο Θουκυδίδης κάποτε), όταν με το καλό φτιάξουμε σοβαρό και πατριωτικό κράτος, τότε τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιο λόγο λοιπόν πρέπει να χαρακτηριστεί αντιμνημονιακός κάποιος ο οποίος με βάση την απλή κοινή λογική αναφέρει αυταπόδεικτα γεγονότα,αναζητώντας το δίκιο του και τη χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας του;

    Οι ξένες τράπεζες για την ακρίβεια δάνεισαν τη χώρα μας,και μόλις έγινε αντιληπτό ότι το ρίσκο τους δεν απέδωσε βγήκαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των χωρών όπου εδρεύουν οι τράπεζες και φρόντισαν με έντεχνο τρόπο να μεταφέρουν τις ζημίες των τραπεζιτών τους στις τσέπες των πολιτών τους και τις πλάτες των Ελλήνων.

    Με λίγα λόγια δηλαδή,για να μη ζημιωθούν οι τραπεζίτες,πήραν τα λεφτά των ευρωπαίων πολιτών,τα δάνεισαν στην Ελλάδα,και άφησαν καμένη γή.

    Τα υπερ-κέρδη των τραπεζών πότε τα μοιραστήκαμε και δεν το θυμάμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κύριε Χατζησαββίδη,

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί Σας καθώς και με το σχόλιο του κ. Νικηφορίδη, καθ' όσον και τα δύο είναι ορθά κατά την άποψή μου.

    Το κακό είναι πως έχει δημιουργηθεί από τον "Γιωργάκη" μια μη αναστρέψιμη κατάσταση (τότε είχα αναφέρει αυτούς τους ενδοιασμούς μου στον Ινφογνωμονα) ή οποία μόνο εκείνους που έβγαλαν έξω πολλά Ευρώ συμφέρει, διότι εάν γυρίσουμε στην Δραχμή μας, τότε ... αυτοί θα αγοράσουν σχεδόν τα πάντα.

    Εμείς όμως και η Πατρίδα μας θα έχομε πτωχεύσει!

    Νομίζω ότι το άρθρο κυρίως αυτό το γεγονός θέλει να τονίσει. Ότι δηλαδή, οι "επαγγελματίες πολιτικάντες" εξακολουθούν να μας έμπαίζουν, κάμνοντες δήθεν τους αντιμνημονιακούς, ενώ γνωρίζουν καλά σε πια "λούμπα" μας έρριξαν!

    Τώρα που τα χρέη πέρασαν από τους ιδιώτες στα κράτη, καθώς και στο Αγγλικό Δίκαιο το οποίο ρυθμίζει όλα υπέρ του δανεισθέντος, τώρα την πατήσαμε.

    Όταν στην Νίκαια ο Γιωργάκης τελείωσε, ο Ομπάμα που ήταν παρών του είπε:- Καλά τα είπες!.

    Μετά όταν ο Γιωργάκης βγήκε έξω, είπε: - Ε, καλά τα πήγαμε!

    Όταν έφθασε στο πολυτελές Lear Jet είπε (ίσως στον Βενιζέλο αν ήταν εκεί!): - Καλά τα πήγαμε, και κοιμήθηκε!

    Αποκλείεται να μην γνώριζε τι έπραξε και σε ποιό εγκληματικό αποτέλεσμα έφερε αντιμέτωπους τους Έλληνες, από τους οποίους όμως εξακολουθεί να σιτίζεται αυτός καθώς και η οικογένειά του.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν θα φανώ εκκεντρικός ή παράλογος, είναι στην κρίση του καθενός, αλλά η σύγχρονη τέχνη του Έλληνα είναι να κατηγορεί πάντα τους άλλους για ότι κακό του συμβαίνει. Ναι οι ξένες κυβερνήσεις ήξεραν ακριβώς την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Ναι μας έδωσαν δάνεια όχι μόνο κατά παράβαση του Ελληνικού συντάγματος αλλά και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Αυτό το οποίο έντεχνα οι Έλληνες ξεχνάμε είναι ότι απέναντί μας δεν έχουμε τους καλούς και αθώους συμμάχους που θα μας υποστηρίξουν και θα μας βοηθήσουν αλλά λαούς που θέλει ο καθένας το συμφέρον του. Είμαστε στην ΕΕ και νομίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας αδέρφια και φίλους. Τραγικό λάθος που ακόμη δεν το καταλαβαίνουμε. Όταν το καταλάβουμε θα δούμε γυμνή την αλήθεια και θα τρομάξουμε όπως και το 1204. Η ιστορία κάνει κύκλους. Το κακό είναι ότι δεν μαθαίνουμε τίποτα.

    Εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι της κατάστασής μας. Εμείς επιλέξαμε να ψηφίσουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους ξανά και ξανά. Αν ήταν μία θητεία μίας κυβέρνησης θα είχατε απόλυτο δίκαιο. "...Μας εξαπάτησαν και μας κατέστρεψαν, καταχράστηκαν την ψήφο μας...". Αλλά 40 χρόνια ψηφίζουμε τους ίδιους με τα ίδια συνθήματα και την ίδια πολιτική. Ποια δικαιολογία έχουμε? Ότι φταίνε οι άλλοι που μας έδωσαν χρήματα? Μα εμείς τα ζητήσαμε. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη από τα ποσοστά των κομμάτων και την ρητορική τους? Δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τι συνθήματα του αποδίδουν 30%? Με συνθήματα τύπου "Τσοβόλα δώστα όλα", ΠΑΣΟΚ του 2014 και ο κόσμος τρέχει σαν τρελός. Φταίνε οι δανειστές μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καραγκιόζ μπερντές...κανονικός! Οι εξοπλιστικές δαπάνες 1996-2010 ήταν 14 δις. Οι μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου το 2009 - ΜΟΝΟ ΤΟ 2009 - ήταν 24 δις! Μαζέψτε όλες τις μίζες από τους εξοπλισμούς, τα έργα, τις προμήθειες και από όπου αλλού. Είναι 5, 10, 15 δις τα τελευταία 20 χρόνια. Πόσα από τα 24 δις ήταν "μίζες" για τους Έλληνες πολίτες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2009; πόσο ήταν το πλεονάζων προσωπικό, 20%;. Πόσο ήταν η επιβάρυνση από τους παχυλούς μισθούς, 20%;. Αν πούμε 20%, είναι 5 δις μόνο για το 2009 και μόνο από την μισθοδοσία! Αν βάλεις, αντίστοιχα, και τις δαπάνες για συντάξεις και τα επιδόματα, οι "μίζες" για τους πολίτες μόνο το 2009 πόσα δις είναι; Άρα στο σχόλιο, κ. Χατζησαββίδη, δεν αναφέρει αυταπόδεικτα γεγονότα με βάση την απλή κοινή λογική, μπουρδολογεί - όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης - στο φρενοκομείο... όπως είπε ο γέρος Καραμανλής! Στου καραγκιόζη τον μπερντέ...δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λύτος Δ.Κωνσταντίνος,μάθε να διαβάζεις ολόκληρα τα σχόλια και μετά τα ξαναλέμε.

    Και για την ιστορία,24 ΔΙΣ ευρώ δόθηκαν το 2009 απο τον Καραμανλή ΜΟΝΟ για τις τράπεζες,το οποίο ποσό προστέθηκε σε εκείνο του Δημόσιου Χρέους.

    Όσο για τις δαπάνες του δημοσίου για μισθούς,για να μην παρεξηγούμαστε,δεν πήρα προσωπικά ούτε ένα σέντ. Εγώ ζω απο τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση του Νέστορα Νικηφορίδη
    Κύριε Κων. Λύτε, νομίζω ότι ο συλλογισμός σας έχει ένα λάθος: Αν οι μίζες είναι έστω μόνο 5 δις ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια, , αυτό σημαίνει, μέ την ταρίφα π.χ. της Ζήμενς δηλαδή 2% επί της αξίας του έργου, ότι πληρώσαμε ή χρεωθήκαμε έργα (αφού 1% του έργου = 2,5 δις ευρώ) υποτιθεμένης αξίας 2,5 Χ 100=250 δις ευρώ περίπου. Απο αυτά τα χρήματα, το 1/3 τουλάχιστον, ήτοι περί τα 81 δις ευρώ, ΔΕΝ αντιπροσωπεύουν έργα, αλλά είτε άχρηστα έργα, είτε αέρα κοπανιστό. Και τούτο, διότι όταν δίδονται μίζες, ο λαμβάνων αυτές έχει συμφέρον τό 2% της προμήθειάς του να αυξηθεί, και αυξάνει μόνος του το μέγεθος του έργου που δεν χρειαζόμαστε πράγματι, τις τιμές, καθώς και τις μη πράγματι αναγκαίες εργασίες πέραν των συμβατικών.... Άρα με τις διογκώσεις των έργων, των μελετών και των προμηθειών, και με τις υπερτιμολογήσεις....καταλαβαίνετε τί "πάρτυ" γινόταν. Και αν οι μίζες ήσαν όχι 5 αλλά 10 δις; Και αν πληρώναμε το βαγόνι της τάδε εταιρείας γερμανικών συμφερόντων αντί για 100, 200; Τότε, όχι 81 δις ευρώ, αλλά 160 ή και πάνω από 200 δις ευρώ είναι όσα έγιναν αέρας κοπανιστός ή άχρηστα έργα, λόγω διογκωμένων έργων και υπερτιμολογημένων μελετών και προμηθειών, κατά την τελευταία 20 ετία. Περίπου δηλαδή το ύψος του δημοσίου χρέους του 2009..._Τα υπόλοιπα, περί σπαταλών σε αυξήσεις για μισθούς του δημοσίου χρειάζονται έρευνα, αλλά ας πούμε ότι πράγματι 20-25% των δαπανών για μισθούς έπρεπε να μην έχουν γίνει. Σημαίνει ότι επρόκειτο για μίζες; _Όχι δεν λέω ότι για όλα φταίνε οι ξένοι. Έχει γίνει κακίστη διαχείριση. Είναι αυτονόητο. "Χρωστάμε" λοιπόν λόγω του ότι εμπιστευθήκαμε κάποιους τόσο πολύ αναξιόπιστους ...ναί. "Χρωστάμε" διότι τηρούμε ευρωπαϊκή στάση ως φιλοσοφούντες μετά μαλακίας κατά τον Θουκυδίδειο Περικλή, όταν οι "εταίροι"μας άλλα δείχνουν και άλλα....κάνουν, ναι. "Χρωστάμε" τα λύτρα ενός εκβιασμού ναί. Αλλά όχι και ότι στ' αλήθεια, τουτέστιν νομικά, χρωστάμε. _ Και μπορεί ένας λαός να χρεωθεί πολιτικά, όταν δεν χρωστάει νομικά; Βεβαίως, όταν έχει ηγέτες κατωτέρους των περιστάσεων, ή όταν έχει αποδυναμωθεί υπερμέτρως, είτε πραγματικά είτε στίς αντιστάσεις του. Σε μας συμβαίνουν και τα τρία. Άρα από εμάς εξαρτάται να διορθωθεί η κατάσταση στην οποία περιήλθαμε παρά την θέλησή μας, και στην οποία διατηρούμεθα τεχνητώς, ανεξάρτητα μέχρι σήμερα από την εκφρασθείσα, ακόμη και εκλογικώς, θέλησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημιουργείται το ερώτημα! Ποιός εγκληματεί περισσότερο;

    Αυτός που χρηματίζεται ή αυτός που τον «λαδώνει»;

    Μα ως νομίζω, βεβαίως φταίνε και οι δύο! Τόσο ο δωροδοκών όσο και ο χρηματιζόμενος!

    Νομίζω ότι ο κ. Δρυμιώτης (Τον οποίο έχω γνωρίσει και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι πολύ καλός επιχειρηματίας, tough guy και δεν έχει σχέση με λαμόγιο τύπου «Γεωργάκη»!) θέτει το θέμα του χρέους επί τελείως άλλης βάσεως.

    Γράφει ότι : το 47,7% των Ελλήνων θέλει «Να πάρουμε δάνειο χωρίς νέους δεσμευτικούς όρους». Καλώ οποιονδήποτε από αυτό το δείγμα του 47,7% να μου πει πού δίνουν τέτοια δάνεια, για να πάω να πάρω ένα. Είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα θέλατε να μάθετε πού δίνουν αυτά τα φιλανθρωπικά δάνεια. Επίσης, ένα 32,7% θέλει «Να μην αναγνωρίσει η κυβέρνηση το χρέος της Ελλάδας και να το εξαλείψει μονομερώς, αποχωρώντας από την Ευρωζώνη». Και μετά; Θα πρέπει να γυρίσουμε στη λίθινη εποχή ή έστω την εποχή του χαλκού. Αυτό το 32,7% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αγνοηθεί. Ελάχιστοι από αυτούς θα ωφεληθούν με την επιστροφή στη δραχμή. Οι περισσότεροι θα είναι σίγουρα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει. Αρκεί να τους δείξουμε ποιοι είμαστε, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

    Όντως, για αυτό το 47,7% ποιός δίνει δάνειο χωρίς να το εξασφαλίσει με ειδικούς όρους; Που υπάρχει τέτοιο «κουτάβι τραπεζίτης»;

    Όντως, μετά από όσα έχουν συμβεί, μετά από όλα όσα έχουμε πάθει, εξακολουθεί να υπάρχει ένα 32,7% που περιμένει να «ξαναφάει (ala ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη) με χρυσά κουτάλια», διότι όσα επιθυμεί, απλά πλέον δεν γίνονται! Έχουν πλήρη συναίσθηση τι επιζητούν?

    Μα θα πει κάποιος: - Όπως έδινε τα δάνεια, π.χ. ο τέως Πρόεδρος της Post Bank έτσι να τα πάρουμε και εμείς, δηλαδή ………. μπούρδες, διότι ο κ. Φιλιππίδης είναι υπόδικος και κανένας αλλοδαπός τραπεζίτης δεν επιθυμεί να συνδέσει το μέλλον του και της τράπεζάς του με αυτό του κ. Φιλιππίδη.

    Όταν μου έγραψε ο φίλος μου Βέρνερ από το Μόναχο ότι η Πατρίδα μου - άρα και εγώ, πως έχουμε χρεοκοπήσει κ.τ.λ., απήντησα θυμωμένος ότι η κ. Μέρκελ γνώριζε πολύ καλά, τόσο από τις διάφορες Γερμανικές κρατικές υπηρεσίες, ποια ήταν και είναι η πολιτικο-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

    Τα ήξερε όλα η κ. Μέρκελ! Φρόντιζε όμως, πάνω από όλα, το οικονομικό συμφέρον των επιχειρήσεων της χώρας της. Πρώτα πάει η οποιαδήποτε Γερμανική Siemens ή η HDW και μετά έρχονται όλα τα άλλα! Εκεί δεν υπάρχουν αισθήματα για τον μέσο κατατρεγμένο Έλληνα!

    Νομίζουν, πως δεν γνώριζε τις μίζες ή τα καμώματα των διαφόρων «σοσιαληστών» και των άλλων λοιπών μακαντάσηδων, εκ των οποίων οι πρώτοι οι οποίοι εκόπτοντο υπέρ του «σοσιαλιστικού ιδεώδους», εντελώς «σοσιαληστικά» τσίμπαγαν από δίπλα την μίζα τους από όπου μπορούσαν.

    Υπάρχει φαίνεται η εντύπωση ότι είμαστε terra incognita για τις ξένες και άριστα οργανωμένες χώρες και κανείς τους δεν γνωρίζει όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. Αν συμβαίνει αυτό τότε οι συμπατριώτες μας, αυτό το 32,7% κάνουν μεγάλο, κάμνουν τεράστιο, λάθος!

    Θα συνιστούσα στους φίλους του Ιστολογίου να διαβάσουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κόλμερ «Η Μεγαλειώδης Απάτη του Ευρώ», Λιβάνης, 2004. Είναι πολύ κατατοπιστικό και προβλέπει πολλά που προσωπικά ελπίζω να μην συμβούν, καθ' όσον οι "ηγέτες" μας μας έχουν δεσμεύσει χειροπόδαρα.

    Μην τα βάζετε με τον κ. Δρυμιώτη ή με τον κ. Νικηφορίδη. Και οι δύο λέγουν αλήθειες που πονάνε!

    Όπως γράφει ο κ. Κώστας Κόλμερ, - η Ελλάς πάντοτε πληρώνει τα δάνειά της. Συμπληρώνω και εγώ, τα πληρώνει ιδίως όταν ο Ελληνικός Λαός, αφελώς, εμπιστεύεται «ηγέτες»(!) οι οποίοι σαν «καλοί επαγγελματίες πολιτικοί» την πωλούν μπιρ παρά, προκειμένου αυτοί, καθώς και μια στενή κάστα προσκείμενη σ’ αυτούς και στα συμφέροντά τους, να περνούν καλά!

    Εμείς, ο Ελληνικός Λαός, πληρώνουμε
    ο ΓΑΠ περνά φίνα!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς παραμένετε ρομαντικοί κυνηγοί του ευρωπαϊκού ονείρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.