23/2/15

Με προσδοκίες πηγαίνει στη Μόσχα ο Αναστασιάδης

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσική Ομοσπονδία την ερχόμενη εβδομάδα, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αποτελεί ορόσημο για τις σχέσεις των δυο χωρών οι οποίες διαχρονικά χαρακτηρίζονταν ως άριστες, από την εποχή μάλιστα της Σοβιετικής Ένωσης, αν και κατά καιρούς δημιουργήθηκαν κάποιες σκιές.
Ειδικά όμως αυτή την περίοδο με τα γνωστά πολλαπλά οικονομικά προβλήματα που η Κύπρος αντιμετωπίζει αλλά ιδιαίτερα με τη στασιμότητα των συνομιλιών επίλυσης του κυπριακού λόγω των τουρκικών προκλήσεων και ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει ξεχωριστεί σημασία.
Η Ρωσία θεωρεί την Κύπρο ως ένα από τους καλούς της φίλους στην Ευρώπη και αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία το αποδεικνύει με την υποστηρικτική στάση που κράτησε στις αποφάσεις της ΕΕ για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας λόγω του Ουκρανικού.
Η Μόσχα όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές δεν μπορεί να το αγνοήσει και ευελπιστεί στη βοήθεια της Κύπρου στους κόλπους της ΕΕ και μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσκληση του Προέδρου Πούτιν προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα.
Οι συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν από τις δύο χώρες αναμένεται να αναπτύξουν τις σχέσεις τους και σε τομείς που για διάφορους λόγους στο παρελθόν διαφοροποιήθηκαν λόγω κάποιων συγκυριών, όπως για παράδειγμα τον στρατιωτικό.
Πηγή: Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.