9/2/15

Όταν οι στυλοβάτες της ποντιακής οικογένειας γίνονται... βάρος περιμένοντας μια πενιχρή σύνταξη

Απόκληροι της κοινωνίας νιώθουν δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ που πριν από δύο χρόνια έζησαν τη φρικτή εμπειρία της αφαίρεσης μιας πενιχρής σύνταξης που έπαιρναν. Στηρίζονται στη βοήθεια τρίτων για να επιβιώσουν, αυτοί που κάποτε αποτελούσαν τη σταθερά της ποντιακής οικογένειάς τους.
Το pontos-news.gr επισκέφτηκε τη Νικόπολη της Θεσσαλονίκης, μια φτωχική συνοικία που κατασκευάστηκε και κατοικείται σχεδόν ολοκληρωτικά από Ποντίους από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Εκεί, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του θα δει την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ηλικιωμένων. Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον και οι σκηνές κατά τις οποίες ηλικιωμένες γυναίκες, που περνούσαν με αξιοπρέπεια και μόχθο τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα, ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγη τροφή.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos News

5 σχόλια:

  1. Είναι το πιο απάνθρωπο οσων έχουν εφαρμοστεί απο τα μνημονια.
    Οταν κατάλαβα τι συμβαίνει με αυτούς τους ηλικιωμένους (δεν έχει γίνει γνωστό όσο πρέπει), έχασα κάθε πίστη στη προηγούμενη κυβέρνηση.
    Όσο δεν επανέρχονται οι συντάξεις των (το θέμα δεν φαίνεται να είναι απλο, καθώς στα 360 ευρω που έπαιρναν αναμενόταν να πάει η βασική συνταξη απο φέτος), το ζήτημα αποτελεί "οδηγό και για τους υπόλοιπους συνταξιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σοσιαλιστής Παπανδρέου μιλούσε για "υπερήφανα γηρατειά".
    Ο σοσιαλιστής Σημίτης έβαλε και τα έδειραν το 1997 (;)

    Ο σοσιαλιστής Σημίτης μιλούσε για ισχυρή οικονομικά Ελλάδα και την έβαλε στην ΟΝΕ.
    Ο σοσιαλιστής Παπανδρέου (Γιωργάκης) την έβγαλε χρεοκοπημένη και την έμπασε στο ΔΝΤ.

    O tempora o mores του σοσιαλισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ὅτι ἄκουσα τόν Τσίπρα ἤ κάποιον ἀπό τούς νέους ὑπουργούς, νά λέῃ, μετεκλογικῶς, ὅτι θά ἐπαναχορηγηθοῦν οἱ συντάξεις αὐτές. Πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΤΑ'Ι'ΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.