22/2/15

Επεισόδιο στη Μεγαλόπολη μεταξύ Μητροπολίτη και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Επεισόδιο ανάμεσα σε Μητροπολίτη Ιερεμία και επισήμους – Αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
Επεισόδιο ανάμεσα σε Μητροπολίτη Ιερεμία και επισήμους – Αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ιερεμία και τους επισήμους που είχαν πάει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες.
Κατά την είσοδο των επισήμων στον ναό ο δεσπότης τους έκανε παρατήρηση γιατί άργησαν για λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης ο Μητροπολίτης Ιερεμίας δεν αρκέστηκε σε μια απλή παρατήρηση αλλά σε πολύ έντονο ύφος έκανε μακροσκελείς παρατηρήσεις που αφορούσαν και στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, αλλά και γενικά όλους τους επισήμους που μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας.
Η αντίδραση των καλεσμένων ήταν άμεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προτρέπει και τους υπόλοιπους και τελικά να αποχωρούν όλοι από την εκκλησία.
Σύμφωνα με όσα λένε παρόντες στο επεισόδιο, πρόκειται για στιγμές με μεγάλη ένταση.
Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν και στην συνέχεια πήγαν προς το μνημείο για να κάνουν κατάθεση στεφάνων.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα διεκδικήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις

Στο μνημόσυνο για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης, βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο Γερμανικό χρέος και είπε:
«Είναι απαραίτητη και απαράγραπτη η δέσμευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να διεκδικήσει για λογαριασμό του Ελληνικού λαού την αποζημίωση και την αποκατάσταση για τις θηριωδίες, για τις καταστροφές και τις ανθρωποκτονίες που συντελέστηκαν επί χιτλερικής ναζιστικής κατοχής. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών».
Η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα επανασυσταθεί η διακομματική επιτροπή του Κοινοβουλίου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και οι πρωτοβουλίες θα είναι όχι μόνο πολλές και συστηματικές αλλά και αποτελεσματικές, διότι το χρέος αυτό είναι χρέος οφειλόμενο, ιστορικό και ηθικό.



tribune 

Το επεισόδιο του Ιερεμία εναντίον της Ζωής
Το επεισόδιο του Ιερεμία εναντίον της Ζωής
 Την σύσταση τις επόμενες ημέρες, διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το μεσημέρι, η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας κατά την τελετή μνημοσύνου για τους 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Βίγλες Μεγαλόπολης.
Στην τελετή εκτός της προέδρου της Βουλής παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, συγγενείς των εκτελεσθέντων και κάτοικοι της περιοχής.
Η πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία της σημείωσε ότι, «η σημερινή ημέρα μνήμης δεν είναι απλώς ημέρα ανάμνησης και εθιμοτυπίας, είναι ημέρα εθνικού πατριωτικού χρέους».
Η κα Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι, «η παρουσία μου εδώ εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων αποσκοπεί στο να σηματοδοτήσει ότι η θυσία όλων εκείνων που σφαγιάστηκαν κι εκτελέστηκαν στην διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτελεί πηγή έμπνευσης και υποχρέωσης. Υποχρέωση και σήμερα με τις πράξεις και τα έργα μας να τιμήσουμε εκείνους που θυσιάστηκαν. Υποχρέωση και σήμερα με τις πράξεις και τα έργα μας να διεκδικήσουμε αποκατάσταση της θηριωδίας, αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, αποζημίωση των θυμάτων, αποκατάσταση των καταστροφών, επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών».
Επεσήμανε ότι, «ετούτος εδώ ο τόπος μνήμης είναι ένας από τους πολλούς τόπους μαρτυρίου είναι κι ένας από τους πολλούς τόπους αγώνα κι αντίστασης. Τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν όχι μόνο με το να τους μνημονεύουμε, αλλά και με το να τους δικαιώνουμε με την καθημερινή μας πράξη και στάση, με το παράδειγμα και το υπόδειγμα ζωής μας. Το παράδειγμα και το υπόδειγμα που καλούμαστε και σήμερα να συγκροτήσουμε».
Η πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι, «από αυτήν εδώ την αφετηρία, μέσα στις επόμενες ημέρες μία από τις πρώτες πράξεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι η επανασύσταση της κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, της επιστροφής του κατοχικού δανείου και της αποκατάστασης των θυμάτων».
Επιπλέον, τόνισε με νόημα, «υπάρχει ένα απαράγραπτο χρέος προς την πατρίδα μας, προς την ελευθερία και προς την δημοκρατία και αυτό το χρέος δεν μπορούν να το ξεχνούν και δεν μπορούν να το διαγράφουν ιδίως εκείνοι που επικαλούνται άλλα χρέη που δεν έχει καν αποδειχθεί ότι είναι νόμιμα και καταβλητέα».
Νωρίτερα στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, προκάλεσε επεισόδιο, για την ολιγόλεπτη καθυστέρηση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, του αναπληρωτή υπουργού και άλλων επισήμων, για το μνημόσυνο των 212 που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Βίγλες,.
Ο μητροπολίτης Ιερεμίας σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους παρατήρησε έντονα τους επισήμους, λέγοντάς τους αλειτούργητους που καθυστέρησαν, ενώ κάλεσε το δήμαρχο να τηρεί το πρόγραμμα. Συνέπεια αυτού οι επίσημοι αποχώρησαν από την εκκλησία, ενώ λίγο νωρίτερα ο μητροπολίτης είχε κάνει παρατήρηση και σε φωτογράφο λέγοντάς του ότι δεν θέλει φωτογραφίες.

mignatiou.com Δημήτρης Μανιατάκος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Φωτογραφία Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Το "σεβασμιοτατος" το κατασκευαζει και το συντηρει ο Σεβασμιοτατος..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά λέει το "Καφενείο τής Μεγαλόπολης". Ας ακούσουμε όμως τι λέει η άλλη πλευρά : Οι επίσημοι φαίνεται ότι, όπως συχνά συμβαίνει, μπήκαν στην Μητρόπολη αφού τέλειωσε το μνημόσυνο . Ο Μητροπολίτης (σύμφωνα με το romfea.gr) είπε: «Τετιμημένοι ἄρχοντες, σᾶς βλέπουμε μέ τιμή καί μέ σεβασμό, ἀλλά ὡς Ἐπίσκοπος τῆς ἐπαρχίας αὐτῆς ἔχω νά σᾶς πῶ μέ πόνο τό ἑξῆς: Εἶστε παραβάτες τοῦ προγράμματός σας! Καθορίσατε τό Μνημόσυνο ὥρα 10:00, ἐμεῖς ἀρχίσαμε μετά τίς 10:00, λέγαμε ἀργά τήν Ἀκολουθία, καί ὅμως ἤλθατε μετά τό πέρας τοῦ Μνημοσύνου. Θά ἔλεγα ὅτι ἔπρεπε νά ἔλθετε καί πολύ πρίν ἀπό τό Μνημόσυνο, γιά νά λειτουργηθεῖτε. Κυριακή σήμερα, ποῦ λειτουργηθήκατε σεῖς οἱ ἄρχοντές μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες; Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες; Τί κακό εἶναι αὐτό πού συμβαίνει μέ σᾶς τούς ἐπισήμους; Ἔχουμε ἐπίσημες ἑορτές καί ἔρχεστε μετά-μετά τήν Λειτουργία, στήν Δοξολογία μόνο. Δέν εἶναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Ἐπίσημοι, γιά τόν ἀφελῆ λαό. Ἡ Λειτουργία εἶναι ἀναγκαία προπαντός γιά σᾶς, γιά νά λάβετε τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γιά νά κυβερνήσετε σωστά τόν ματωμένο καί ἁγιασμένο αὐτό τόπο τῆς πατρίδας μας».
    Είναι γνωστό ότι η παρρησία τού Επίσκοπου Γόρτυνος ενοχλεί.Ας υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος Επίσκοπος φημίζεται για την ακεραιότητά του, την κατάρτισή του και την ανιδιοτέλειά του. Απλά έχει το μειονέκτημα να μην αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις ή τις υποτιμητικές εκδηλώσεις που έχουν στόχο την Εκκλησία (στην περιφέρειά του, τουλάχιστον) .
    Κατά τα λοιπά, αυτά που είπε στους επίσημους που καθυστερημένα πήγαν στην Μητρόπολη, είναι για να παρουσιάζονται ως , εάν να δημιούργησε επεισόδιο ο Ιερεμίας ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μιά συμπλήρωση σχετικά με το παραπάνω συμβάν, σύμφωνα με το site enikos.gr (με πληροφορίες μάλλον πάλι από το romfea.gr) :
      Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης έκανε πάλι "ἐπιμνημόσυνο δέηση χάριν τῶν ἀρχόντων πού ἦλθαν καθυστερημένα", όμως σύμφωνα με το reomfea.gr κάποιοι από τους επισήμους μαζί με την Πρόεδρο της Βουλής αποχώρησαν λέγοντας: «μετά ἀπό αὐτά πού εἰπώθηκαν, ἐμεῖς δέν μποροῦμε νά μείνουμε καί ἀποχωροῦμε». Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν άμεση, προτρέποντας την αντιπροσωπεία του κοινοβουλίου να αποχωρήσει.

      Διαγραφή
    2. Σε παρακαλώ πολύ, τα παιδιά οι πολιτικοί μας είναι κουρασμένοι και πρέπει να κοιμόνται σαν τα ζωντόβολα ως τις 10, δεν μπορούν να σηκωθούν πρωί, δεύτερον μπορεί άμα πάνε στη λειτουργία να τους πουν ότι πιστεύουν στο theo, και αυτό είναι παρα πολύ προσβλητικό για τον theo Marx, τον άλλον τον και καλά theo ντε... Αυτός ο Δέσποτας εντέλει, είναι απαράδεκτος, άκου να τους πει να είναι στην ώρα τους, μα δεν το ξέρει ότι τα γαϊδούρια, αν και φοβάμαι ότι προσβάλλονται τα γαϊδούρια με τη σύγκριση, πρέπει να δείξουν πλήρως τη γαϊδούρια τους, ώστε να είναι σύμφωνοι με τη φύση τους?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.