22/2/15

Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται

Την ώρα που η κυβέρνηση μάς βομβαρδίζει με όλα τα μέσα ότι αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια των πολιτών, εμείς νιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται.
Προσβάλλεται όταν για δεύτερη φορά σε μια τετραετία βρίσκεται στη διεθνή ημερήσια διάταξη το θέμα Grexit, δηλαδή η αντιμετώπιση της χώρας μας σαν παρία της Ευρώπης.
Προσβάλλεται όταν η κυβέρνηση βγαίνει στη γύρα, ζήτουλας για νέα δανεικά, και συγχρόνως υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία.
Προσβάλλεται όταν περισσεύουν οι κυβερνητικές γελοιότητες, που ξεκινούν από τις ενδυματολογικές εμφανίσεις, συνεχίζουν με την αμετροέπεια ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη και καταλήγουν να διαπραγματεύονται με τους ίδιους εκπροσώπους των εταίρων μας, αλλά να τους αλλάζουν όνομα, ώστε να ξορκίσουν την «τρόικα».
Προσβάλλεται όταν όχι μόνο δεν προωθούνται μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία μας και να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ματαιώνονται και όσα λίγα, δειλά και ανεπαρκή μέτρα ελήφθησαν στο διάστημα της κρίσης.
Προσβάλλεται όταν βλέπουμε την οικονομία να ξαναγίνεται βορά του υδροκεφαλικού κράτους και των συντεχνιών, την εκπαίδευση να ξαναγίνεται βορά των κομματικών εγκάθετων, τις λίγες ξένες επενδύσεις που με δυσκολία προσελκύσαμε να πολεμιούνται και να ματαιώνονται.
Προσβάλλεται όταν η κοινωνία μας έχει ποτιστεί με το ξενοφοβικό ψευδο-νταηλίκι τόσο, ώστε να χειροκροτεί μια κυβέρνηση που πουλάει αντι-δυτικισμό και εθνικισμό, με πρωτοπόρα στο χειροκρότημα τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή».
Για τους λόγους αυτούς κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες, που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της χώρας, να παραμερίσουν άλλες πολιτικές και προσωπικές διαφορές και να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια για να προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη μια εναλλακτική λύση στην απελπιστική αυτή κατάσταση. Μια εναλλακτική λύση που είναι απαραίτητη και υπάρχει σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες, αλλά όχι στη δική μας.

Τη δήλωση αυτή υπογράφουν 42 πολίτες, είναι δε ανοιχτή και σε άλλες υπογραφές. Παρακαλούμε στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση bitros@aueb.gr ή στη διεύθυνση diongus@otenet.gr

Αβραντίνης Αναστάσιος
Αδάμου Νίκος
Αναστασόπουλος Γεώργιος
Ανδριανόπουλος Ανδρέας
Αργυρίδης Κωνσταντίνος
Βεζιρτζόγλου Χρήστος
Βουρλούμης Παναγιώτης
Γιαννής Νίκος
Γουσέτης Διονύσης
Δέλλας Χάρης
Δήμου Νίκος
Εμπέογλου Νίκος
Εφραιμίδης Αντώνης
Καραμάργιου Ιωάννα
Κατσούδας Δημήτριος
Κατσούλης Ηλίας
Κελμ Ματθίας
Κουμπή Βάλλη
Κρούστης Αντώνης
Κυριαζής Δημοσθένης
Κυριακόπουλος Νίκος
Μανούσος Δημήτριος
Μαράτος Τηλέμαχος
Μεϊμάρογλου Γιάννης
Μίχας Τάκης
Μιχελής Λεωνίδας
Μπακάλης Στέφανος
Μπήτρος Γεώργιος
Μπήτρος Κωνσταντίνος
Ξανθόπουλος Τόλης
Ξαφά Μιράντα
Παλαιολόγος Γιάννης
Παπανδρόπουλος Αθανάσιος
Παπασωτηρίου Χαράλαμπος
Παρασκευόπουλος Σπυρίδων
Περράκης Στέλιος
Πετρολέκας Σταύρος
Σαρηγιαννίδης Γεώργιος
Στεργίδης Κωνσταντίνος
Στρίγκνιτς Ανδρέας
Τζήμερος Θάνος
Τόντσεφ Πλάμεν
Τριδήμας Γεώργιος
Φαράκλας Γιάννης
Φούντας Στέλιος
Χρηστίδης Κωνσταντίνος
Ψαχαρόπουλος Γεώργιος

11 σχόλια:

  1. Συνομοσπονδία με την Τουρκία να αφεθούν ελεύθερες οι δυνάμεις του Ελληνισμού και να απαλλαγούμε και από τους εθνομηδενιστές νεοφιλελεύθερους, κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθανθεί ότι τον ενώνει κάτι με τους εγχώριους νεοφιλελεύθερους που χλευάζουν τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω διαγράψει τρία προγενέστερα σχόλιά μου. Ίσως αξίζει να το δικαιολογήσω. Μετά την ανάγνωση της λίστας των υπογραφών πιστεύω ότι εισήλθαμε σε φάση μεγάλου μπερδέματος, σύγχυσης και ασυναρτησίας. Κάποια πράγματα είναι ανερμήνευτα, πλέον, και δεν αξίζει να σχολιάζονται. Τους δύο τελευταίους μήνες κινδυνεύει να σβήσει μια μικρή αναλαμπή στο τούνελ των νεοελλήνων. Είναι η προσπάθεια να διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία για να μπορούμε να αυτοθεσμιστούμε και αυτοσυγκροτηθούμε. Το ότι δεν το επιχειρούσαν οι «αστοί», οι «δεξιοί» και η παρέα τους εδώ και δύο αιώνες και το επιχειρούν τώρα κάποιοι εξ Εξαρχείων ορμώμενοι είναι αντιφατικό μεν αλλά όχι τελείως ανερμήνευτο (δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε αυτό το αλλόκοτο φαινόμενο). Δύσκολο να επιτύχουμε πλέον, γιατί δύο αιώνων αγώνες επιβίωσης των μελών των Ελληνικών κοινοτήτων ενάντια σε ένα ξενοκρατούμενο πολιτικό σύστημα οι εγχώριοι πραιτοριανοί των ξένων συμφερόντων (δεν έχει σημασία ποιοι είναι γιατί εδώ και δύο αιώνες είναι μορφικά πανομοιότυποι) κυριολεκτικά έριξαν στο έδαφος τους νεοέλληνες και για να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους μετά την εκτέλεση της εξουθένωσής μας είναι έτοιμοι να μας εκποιήσουν και να μας διαλύσουν για να συνεχίσουν αυτοί να γλύφουν κοκαλάκια. Εν τούτοις, πολλά που διαβάζουμε δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο πάνω στην κόψη του ξυραφιού αυτοί που διεκδικούν την εθνική μας ανεξαρτησία απορρίπτονται με μίζερα και αξιοθρήνητα μουρμουρητά ή κραυγές. Ο λόγος είναι απλός αλλά δύσκολο να γίνει κατανοητός όταν τα αριστερά-δεξιά μοντερνιστικά ιδεολογήματα έχουν κατακυριεύσει και αποδυναμώσει τα ένστικτα επιβίωσης πολλών. Λέω λοιπόν ότι στις κρίσιμες περιστάσεις που διανύουμε πρέπει να συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο. Για να διασωθεί η Εθνική Ανεξαρτησία, δηλαδή η συλλογική μας ελευθερία. Τα τρία σχόλια που διαγράφηκαν συνέδεαν κάποια ονόματα της ανωτέρω λίστας με το φασιστικό, ανελεύθερο και αντί-δημοκρατικό σχέδιο Αναν. Μια δηλαδή μορφικά πανομοιότυπη περίπτωση συνηγορίας εγχώριων χρήσιμων ηλιθίων και όχι μόνο στην ακύρωση της ελευθερίας Ελλήνων. Όταν όμως πρόσεξα το μπερδεμένο περιεχόμενο της ανωτέρω λίστας σκέφτηκα ότι κάποια πράγματα δεν αξίζει να τα σχολιάζεις. Ποτάμι γινόμαστε που μετατρέπεται σε Χείμαρρο που ρέει προς καταρράκτη. Χρειάζεται πιο ψύχραιμη σκέψη, λιγότερη μιζέρια, λιγότερη κακομοιριά, περισσότερη συνηγορία με τους διεκδικητές του εθνικού μας συμφέροντος και μεγαλύτερη προσοχή που βάζουμε την υπογραφή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραθέτω μόνο το κείμενο υπέρ του φασιστικού, ανελεύθερου και αντί-δημοκρατικού σχεδίου Αναν. Το ΝΑΙ είναι πάντα μορφικά πανομοιότυπο. Τα ονόματα των υπογραφών που συναθροίζονται στα ΝΑΙ και στα ΟΧΙ κυμαίνονται με πολύ περίεργο τρόπο που αποτυπώνει τις αντιφάσεις που αναπτύσσονται στα θεμέλια των νεοελλήνων.

    ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ"
    Να ξεπεραστούν τραύματα και αμοιβαίες δαιμονοποιήσεις
    "Τη στιγμή της περισυλλογής και της ευθύνης, καθώς ο κυπριακός λαός ετοιμάζεται να αποφασίσει για το μέλλον του, η μοίρα της Κύπρου είναι τόσο αξεδιάλυτα δεμένη με τη μοίρα της Ελλάδας, που ολόκληρος ο ελληνισμός _ κόμματα, οργανώσεις και απλοί πολίτες _ καλείται να πάρει θέση με σύνεση μα και χωρίς ολιγωρία.
    Όπως κάθε διεθνής συνθήκη, το σχέδιο Ανάν είναι και αυτό καρπός ενός συμβιβασμού. Ως τέτοιος, δεν μπορεί να εκφράζει τις απόψεις μόνον της μιας πλευράς οφείλει να συγκεράζει τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων. Επομένως, το ερώτημα που τίθεται δεν είναι αν το σχέδιο ικανοποιεί το σύνολο των θέσεων της ελληνικής πλευράς, αλλά αν απεμπολεί θέσεις που η πλευρά αυτή θεωρεί θεμελιώδεις.
    Την πρωταρχική από τις θέσεις αυτές _ τη θέση στην οποία ολόκληρος ο ελληνισμός οικοδόμησε την στρατηγική του εδώ και 40 χρόνια _ δηλαδή το αδιαίρετο της Κύπρου, το σχέδιο Αναν την ικανοποιεί. Ως διζωνική ομοσπονδία, η Κύπρος ξεπερνά την διχοτόμηση και μπορεί να χτίσει το μέλλον της ως σύγχρονη, δικαιοκρατούμενη δημοκρατία. Μια δημοκρατία που διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών της.
    Επί πλέον, ενταγμένη στην Ενωμένη Ευρώπη, η Κυπριακή Ομοσπονδία μπορεί να ευημερήσει. Διότι, όπως διδάσκει η εμπειρία της "Ευρώπης των 15›, στο πλαίσιο μιας δυναμικής υπερεθνικής συσσωμάτωσης, το άθροισμα δεν ισούται με τα συστατικά του μέρη αλλά το υπερβαίνει. Έτσι, οι όποιες εθνικές δυσλειτουργίες αμβλύνονται και τελικά ξεπερνιούνται.
    Πολλοί βλέπουν με καχυποψία το ενδιαφέρον του Ο.Η.Ε., της Ενωμένης Ευρώπης και των Η.Π.Α. για το σχέδιο Αναν. Καχυποψία δικαιολογημένη, αν σκεφθεί κανείς ότι οι δυνάμεις αυτές όχι μόνον δεν έλυσαν τα μεγάλα διεθνή προβλήματα αλλά δημιούργησαν με τη στάση τους και νέα. Έτσι, η απόρριψη του σχεδίου Αναν επενδύεται με το φωτοστέφανο ενός ηρωικού "όχι› από έναν μικρό λαό, ριζωμένο στο βράχο του. Όμως, ακόμη και οι πιο δυσμενείς διεθνείς συνθήκες αφήνουν πάντοτε ρωγμές και ευκαιρίες, τις οποίες μια ευέλικτη πολιτική μπορεί να εκμεταλλευθεί. Το διδάσκει η ελληνική ιστορία από την εποχή του Ναυαρίνου. Όπως επίσης διδάσκει ότι, χωρίς συμμαχίες, ακόμη και οι πιο ηρωικές θυσίες μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή (1897, 1922, 1974).
    Το ότι η Τουρκία κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενόσω επί χρόνια θεωρούσε αδιαπραγμάτευτο τον Αττίλα, αποτελεί επιτυχία όλων των κυπριακών και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, από το 1974. Το σχέδιο Αναν, όσο και αν αρκετές πτυχές του δεν ικανοποιούν, είναι επιτυχία των δημοκρατικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα είναι ήττα των πιο εθνικιστικών και των πιο αντιδραστικών, και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής, και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Πολύ περισσότερο όταν η διεθνής αυτή συνθήκη μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για να ξεπερασθούν τραύματα και αμοιβαίες δαιμονοποιήσεις, που γέννησαν πόλεμοι και μισός σχεδόν αιώνας μισαλλοδοξίας, διχασμών και διχοτομήσεων.
    Καλούμε τις δημοκρατικές αυτές δυνάμεις να διακηρύξουν με σαφήνεια και χωρίς άλλη χρονοτριβή την υποστήριξή τους στο "ΝΑΙ".

    7 Απριλίου 2004".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι αυτοί οι κύριοι ενώ εμφανίζονται και ως ορθολογιστές με όποια στιγμή της ιστορίας καταπιάνονται φάσκουν και αντιφάσκουν , παραβλέπουν πάντα στην ιστορική κριτική τους την αναντιστοιχία μεταξύ Ελληνισμού και νεοελληνικού κράτους μετά την δολοφονία του Καποδίστρια για να μιλάν με άνεση για την Ελλάδα που δεν φωτίστηκε από τον διαφωτισμό και έχουν την τάση να φορτώνουν την άθλια λειτουργία του κράτους στον λαό λες και αν έθεταν οι κυβερνώντες κανόνες εύνομης λειτουργίας της πολιτείας ο λαός δεν θα ακολουθούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 42 Μπομπολάκια θεωρούν τον ευατόν προσβεβλημένο.

    Υπομονή θα σας σώσει το Ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολες οι απόψεις είναι σεβαστές.
    Το γεγονός ότι κάποια άτομα στεκονται μεροληπτικά υπέρ της Γερμανίας, μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους.
    Ιστορική άγνοια.
    Σκοπιμότητα.
    Απο το βιβλίο:
    Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας
    Απόσπασμα:
    «Η Εξωτερική Ελλάς»:
    [...] Εις την εμπορικήν πρόοδόν του ο Ελληνισμός δεν συναντά μέχρι του 1900 κανένα εμπόδιο. Ο Τούρκος εξακολουθεί τον ύπνον του. Αρκεί εις τον χωρικόν η εργασία των αγρών. Ο υπάλληλος έχει εξασφαλίσει τα της ζωής του με το "μπαξίσι" και ο "μπέης" έχει το τακτικόν εισόδημα των τσιφλικίων. Από αιώνων ο Έλλην της Τουρκίας συναλλάσσεται αρμονικώτατα με τον Άγγλον και τον Γάλλον, προμηθεύεται από τας μεγάλας αγοράς της Αγγλίας και της Γαλλίας πλείστα είδη και ενισχύεται διαρκώς εις την επικράτησίν του. Το ομογενές στοιχείον, άνευ της εμπορικής και πολιτικής ακόμη συνδρομής των ανωτέρω Κρατών, δεν θα εκυριάρχει εν τη Ανατολή. Κατά τους μακρούς και μαύρους χρόνους της τυραννίας, χιλιάδες εμπόρων, διδασκάλων και εθναποστόλων, επροστατεύθησαν κάτω από την στέγην την Αγγλικήν ή Γαλλικήν. Ουδέποτε ηκούσθη παράπονον ή υπεδείχθη κίνδυνος υπό επισήμων αντιπροσώπων της Ελλάδος, ούτε καν υπό ιδιωτών, περί συντριβής του Ελληνικού στοιχείου ή των εμπορικών αυτού συμφερόντων, εκ μέρους των Άγγλων ή των Γάλλων. Ο υπήκοος των δύο αυτών κρατών, εξήσκει το εμπόριόν του χωρίς συναγωνισμούς, άνευ προκαταλήψεως εναντίον μας, με ελευθερίαν υποβοηθητικήν κατά το πλείστον προς επικράτησίν μας. Δυστυχώς αι εμπορικαί συνθήκαι, μετά τον πόλεμον του 1897 και κυριώτατα από το 1900 και εντεύθεν, μετεβλήθησαν, διότι εις την Ανατολήν ενεφανίσθη δεινός συναγωνιστής, ακατάβλητος, εφωδιασμένος με όλα τα μέσα του πολέμου, προγραμματιστής και ικανός δι' έντιμον ή μη εμπορικόν πόλεμον. Ο Γερμανός. Εξεστράτευσε με την εντολήν της εξοντώσεως και με την σημαίαν της επικρατήσεως εν Τουρκία, πολιτικής και εμπορικής, αντί πάσης θυσίας. Ό,τι εν Τουρκία εκυριάρχει είχε ζωήν και κίνησιν, έδιδεν εις τον τόπον τον τόνον της υπεροχής, έπρεπε να καταπέση, να συντριβή, να εξαφανισθή. Επάνω από τα πτώματα όλων, Ελλήνων, Γάλλων, Άγγλων και λοιπών επικρατούντων στοιχείων, έπρεπε να βαδίση ο Γερμανός και να επεκτείνη την επικράτησίν του προς τα μέρη όπου από αιώνας εργάζονται τιμιώτατα εκατομμύρια ανθρώπων. Και το σχέδιον της εξοντώσεως ετέθη εις εφαρμογήν, ο πόλεμος εκηρύχθη αμείλικτος εκ μέρους αυτού του Αυτοκράτορος της Γερμανίας, ο οποίος μετεβλήθη εις παραγγελιοδόχον και εξεστράτευσε μέχρι της Ανατολής, καθ' ην στιγμήν ο φίλος του Χαμήτ έχυνε ποταμούς αιμάτων χριστιανικών. Αι χείρες Σουλτάνου και Γερμανού Αυτοκράτορος κατά την απαισίαν και τραγικήν αυτήν στιγμήν, συνεσφίγγοντο αδελφικώτατα. (Από την έκδοση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H Γερμανία υπήρξε ο εγκέφαλος των εκτοπίσεων των χριστανικών πληθυσμών καθώς είχε εισβάλλει στην Οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό προς όφελος των επιδιώξεων της!
    Ο λεγόμενος Παγγερμανισμός!
    (Απο τα αρχεία του ΥΠΕΞ)
    -Drang Nach osten, H πορεία προς την ανατολή, του HANS HEINRICH NOLTE, Κολωνία 1976, σελίδες απο την 10η -40η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέσεις υπέρ του φασισμού δεν είναι σεβαστές. Φασισμός ήταν το σχέδιο Αναν φασισμός είναι να μας επιβάλουν μια δεσποτική τεχνόσφαιρα που ακύρωσε την δημοκρατία μας και την εθνική μας ανεξαρτησία. Το εμείς δεν βάζουμε τάξη σπίτι μας, δηλαδή δεν κατορθώσαμε δύο αιώνες τώρα να στερεώσουμε ένα πνευματικά και υλικά ισχυρό εθνοκράτος είναι ένα πρόβλημα αλλά άλλης τάξης. Κάποιοι Κύριοι που αναπαράγονται και ενίοτε εμπλουτίζονται με μεταλλαγμένους νέους Μηδίζοντες έχουν πλέον DNA τσολάκογλου. DNA τσολάκογλου ποικίλων εκδοχών, έντασης, πυκνότητας, αποχρώσεων και ποικιλιών αλλά μορφικά πανομοιότυπα. Μόνο δημοκρατικός προσανατολισμός μπορεί να προκαλέσει πολιτική ανασύνταξη και αύξηση του ρόλου του εντολέα πολίτη. Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν και ούτε τα ηθικά κηρύγματα βοηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.