9/2/15

Την Τετάρτη η συνάντηση Κοτζιά-Lavrov στη Μόσχα

Μα τι θα πει η Bildzeitung; τι θα γράψει η "Frankfurter Allgemeine"; τι θα σχολιάσουν με τις φαντασιώσεις τους οι "κυνηγοί πρακτόρων" της "σοβαρής" DIE ZEIT;  τέλος τι θα κάνει η κυρία "Ursula von der Leyen"; , θα διατάξει "γενική συσκότιση";... (φωτογρσαφία και λεζάντα επιλογής Ινφογνώμονα)
Ρωσικές διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την είδηση μεταδίδουν ήδη δύο ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και το «Ιντερφάξ» και επιβεβαίωσαν και ελληνικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα.

Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών αποφεύγει να επιβεβαιώσει επισήμως την είδηση, στρέφοντας προφανώς το ενδιαφέρον αποκλειστικά στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με το Γερμανό ομόλογό του Frank Walter Steimeier στις 10 του μηνός στο Βερολίνο.

Ωστόσο σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ρωσικές πηγές σημείωσαν ότι «έπειτα από αίτημα της ελληνικής πλευράς η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, που ήταν αρχικώς σχεδιασμένη για αργότερα τον Φεβρουάριο, επιταχύνθηκε χρονικά και η ρωσική πλευρά ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στο αίτημα».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.