9/6/15

Το καλύτερο άρμα του κόσμου; - Αδιαπέραστη η νέα Armata

Η πανοπλία του νέου τανκς Armata της Ρωσίας μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα υπάρχοντα αντιαρματικά πολέμου, είπε εμπειρογνώμονας σε κράματα χάλυβα.
Το τανκς Τ-14 Armata μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα ισχυρότερα μέτρα προστασίας, που δημιουργήθηκαν ποτέ, στην πανοπλία ενός τανκς και δίνει την ικανότητα να αντέχει σε απευθείας χτυπήματα μετωπικής από 120 χιλιοστά πυρά τανκς, 100-150 χιλιοστά αντιαρματικούς πυραύλους και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, είπε ο εμπειρογνώμονας εργασίας στο Ινστιτούτο Χάλυβα και κράματα στη Μόσχα.
Με την εισαγωγή της εκρηκτικής θωράκισης (ΕΧΕ), η οποία είναι βασικά μια πλάκα των εκρηκτικών που ωθεί ένα πιάτο χάλυβα προς μια διεισδυτική κεφαλή και με αυτό τον τρόπο την βλάπτει και προλαμβάνει την πλήρη διείσδυση στο διαμέρισμα μάχης ενός οχήματος, η πανοπλία θα μπορούσε να νικήσει ακόμα και γύρους με 120 χιλιοστά απεμπλουτισμένο ουράνιο, όπως του αμερικανικού M829 και αντιαρματικών πυραύλων, δήλωσε ένας εξέχων ειδικός σε κράματα χάλυβα.
Με μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, το Τ-14 αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά των ρωσικών αρμάτων μάχης. Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η χρήση ενός μη επανδρωμένου πυργίσκου, με το πλήρωμα τριών να κάθεται σε μία θωρακισμένη κάψουλα στο μπροστινό μέρος του κύτους.
Ο κύριος οπλισμός του Τ-14 είναι ένα 125 χιλιοστών κανόνι, νέο σχέδιο σε σχέση με εκείνό που χρησιμοποιείται σε προηγούμενα ρωσικά και σοβιετικά τανκς. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο κανόνι 152 χιλιοστών.
Ο δευτερεύον οπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο 12,7 χιλιοστών και ένα πολυβόλο 7,62 χιλιοστών.
Sputnik

4 σχόλια:

  1. Μάθετε να κανετε σωστα μεταφράσεις αλλα λεει το κειμενο αλλο δείχνει η φωτογραφία, αν δεν ξερετε απο δημοσιογραφια πατε για ψαρεμα καιρος ειναι , οσο για το αρμα τιποτα δεν ειανι αδιαπεραστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορίστε μία νηφάλια προσέγγιση για το νέο Ρωσικό άρμα μάχης:
    http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/1770-armata-t-14-vs-leopard-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν καταφέρουν να αντικαταστήσουν το πυροβόλο των 125mm με νέο των 152mm, το T14 θα είναι ένα "θηρίο" σε σχέση με τα υπόλοιπα άρματα μάχης που κυκλοφορούν σήμερα. Ακόμα κι αν οι δυτικοί αντικαταστήσουν τα 120αρια με 140αρια πυροβόλα η ισχύς πυρός του θα είναι ανώτερη.

    Αυτό που με εντυπωσίασε πέρα των όσων αναφέρονται (σε διάφορες πηγές) για το πυροβόλο και την θωράκιση του, είναι ότι μπορεί να πετύχει ταχύτητα 80 - 90 χλμ σε οδόστρωμα. Σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος για άρμα μάχης (48 τόνοι), το ενεργό σύστημα προστασίας του και διάφορους αισθητήρες του που του δίνουν ικανότητες C2, φαίνεται ότι είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

    Αυτό που προβληματίζει δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο άρμα αλλά και το ΤΟΜΑ Τ15 το οποίο φαίνεται να είναι ανθεκτικό σε βολές πυροβόλων 30- 40mm τουλάχιστον στο μετωπικό τόξο. Επίσης, εκτιμάται ότι η ομάδα πεζικού και το πλήρωμα του ΤΟΜΑ Τ15 προστατεύονται ακόμα και από βολή βλήματος 120mm(!!!) στο μετωπικό τοξο λόγω της θωράκισης και της θέσης του κινητήρα. Αν ισχύει το τελευταίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
    Όπως και να χει η ανθεκτικότητα του σε πυρά μέχρι 40mm σημαίνει ότι όλα τα ΤΟΜΑ της Δύσης δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν τουλάχιστον στο μετωπικό τόξο ενώ αντίθετα το ρώσικο ΤΟΜΑ εκτός από το πυροβόλο του είναι οπλισμένο και με τους νέους βελτιωμένους KORNET, τους ΚΟRΝΕΤ ΕΜ με μέγιστο βεληνεκές 8 -10 χλμ ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κοντινές εμπλοκές μόλις στα 150 μέτρα. Δύο δίδυμοι εκτοξευτές ενώ μπορεί να εκτοξεύει δύο βλήματα εναντίον του ίδιου στόχου ή εναντίον δύο διαφορετικών στόχων ταυτόχρονα.

    Πρακτικά, ένα μόνο ΤΟΜΑ Τ15 μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας μερικά ΤΟΜΑ CV 90 και άρματα μάχης Leopard 2.

    Ας υποθέσουμε 2 άρματα μάχης LEOPARD 2 και 3 ΤΟΜΑ CV 90 σε φάλαγγα.

    Από θέση απόκρυψης στα 7χλμ το ρώσικο ΤΟΜΑ Τ15 θα ρίξει ταυτόχρονα 2 KORNET EM εναντίον του πρώτου άρματος Leopard 2 της φάλαγγας. Το δεύτερο Leopard 2 που θα ακολουθεί θα γυρίσει τον πύργο του προς το μέρος της απειλής, το πλήρωμα θα προσπαθήσει να εντοπίσει το εχθρικό ΤΟΜΑ αλλά ακόμα κι αν το εντοπίσει επιτυχώς θα είναι εκτός βεληνεκούς. Την ίδια ώρα το Ρώσικο ΤΟΜΑ θα στείλει άλλους δύο ΚORNET EM και θα εξουδετερώσει το δεύτερο Leopard 2. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα λοιπόν θα έχει εξουδετερώσει δύο εχθρικά άρματα μάχης.

    Τα τρία εχθρικά ΤΟΜΑ της φάλλαγας ακόμα κι αν αποφασίσουν μετά από αυτό, να του επιτεθούν ταυτόχρονα (κέντρο, δεξιά και αριστερά συνεχής πίεση με μέγιστη ταχύτητα και ασταμάτητα πυρά) δεν θα έχουν εύκολη δουλεια΄να κάνουν. Οι Ρώσοι σε αυτή τη περίπτωση θα έχουν τρεις επιλογές:

    1) Να ρίξουν καπνογόνες βομβιδες και να υποχωρήσουν πίσω με το δικό τους για βάλουν ξανά KORNET EM στους δύο δίδυμους εκτοξευτές

    2) Να εμπλακούν με τα τρία ΤΟΜΑ άμεσα με πυρά του πυροβόλου τους και βασιζόμενοι στην ισχυρή θωράκιση τους στο μετωπικό τόξο

    3) Σενάριο 3 και χειρότερο για τα τρία δυτικά ΤΟΜΑ:

    Το ρωσικό ΤΟΜΑ μπορεί από τους 4 ΚORNET EM να μην τους έχει ξοδέψει και τους 4 για τα δύο εχθρικά Leopard 2 αλλά μόνο τους μισούς και να μην χρειάζεται επανεξοπλισμό στους εκτοξευτήρες πυραύλων. Αυτό σημαίνει ότι τα 3 CV με το 40αρι τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν..."τον κύριο" Τ15 που θα έχει πάρα πολύ άγριες διαθέσεις οπλισμένος με δυο KORNET EM, ένα σύγχρονο πυροβόλο και άτρωτος στο μετωπικό τόξο

    Πέρα από τις 3 αυτές περιπτώσεις αν η εχθρική φάλαγγα θα έχει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα μαζί με το ΤΟΜΑ Τ15 και ένα άρμα μάχης Τ14 αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η εμπλοκή θα κρατήσει 30 - 60 δευτερόλεπτα και τα τρία δυτικά ΤΟΜΑ μαζί με τα δύο Leopard 2 θα δεχτούν πυρά από απόσταση 7-10 χλμ χωρίς να μπορούν να ανταποδώσουν (εκτός ακτίνας δράσης). Τα δύο leopard θα δεχθούν πυραυλικό αντιαρματικό πλήγμα σε απόταση 7-10 χλμ και στη συνέχεια τα τρία ΤΟΜΑ θα δουν(θα προλάβουν?) το Τ14 και το Τ15 με υψηλή ταχύτητα, ισχυρή θωράκιση και μεγάλη δύναμη πυρός να ορμάνε να τους αποτελειώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρακτικά, μερικές τεθωρακισμένες μεραρχίες και ταξιαρχίες με τον συγκεκριμένο τύπο άρματος μάχης και ΤΟΜΑ είναι ασταμαμάτητες μέχρι σχεδόν το κέντρο της Ευρώπης. Την Ανατολική Ευρώπη μπορούν να την "οργώσουν" μέσα σε λίγες μέρες και θα σταματήσουν μόνο αν επέμβει η USAF ή απειληθεί με χρήση πυρηνικών..

    Το αντίδοτο στις κινήσεις των Ρώσων κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να περιλαμβάνει:

    1) Βελτιωμένη έκδοση του Leopard 2 που θα μπορούσε να ονομαστεί πχ Leopard 2A8, οπλισμένο με πυροβόλο μεγαλύτερου διαμετρήματος από το 120mm.

    2) Kατασκευή αυτοκινούμενων τεθωρακισμένων πολλαπλών εκτοξευτών αντιαρματικών βλημάτων νέας γενιάς "TOP ATTACK" με μεγαλύτερο βεληνεκές ισάξιο ή ανώτερο του KORNET EM. Εξοπλισμός όλων των δυτικών ΤΟΜΑ του ΝΑΤΟ με τον νέο αντιαρματικό πύραυλο.

    3) Συστήματα ταχείας στρώσης ναρκοπεδίων με πολύ ισχυρές αντιαρματικές νάκρες νέας γενιάς.

    4) Ενίσχυση πολεμικών αεροποριών του ΝΑΤΟ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τα κατάλληλα όπλα για στόχους εδάφους.

    5) Προηγμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου ανθεκτικό σε παρεμβολές.

    6) Σχεδιασμός άρματος μάχης νέας γενιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.