26/6/15

Η κρίση που σοβούσε και το τίμημα του να ζεις σε έναν φαντασιακό κόσμο

Η ελληνική κρίση, κρίση ηθική και οικονομική, ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες. Κορυφώθηκε στην περίοδο 1981-2010, οπότε και τα αποτελέσματά της, τα οποία συνειδητά έκρυβαν κάτω από το χαλί όλες οι ηγεσίες, φάνηκαν. Όταν τον «Κουρασμένο» διαδέχθηκε ο «Λεφτά Υπάρχουν», η παρτίδα σωζόταν ακόμα με στοχευμένα μέτρα. Δεν ελήφθησαν ποτέ για να μην δυσαρεστηθεί η πελατεία.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Ακολούθησε ο «Ζάππειος» και ο «Εύσωμος». Ουδεμία τόλμη παρά άσκοπες και άδικες οριζόντιες περικοπές και συντριβή του ιδιωτικού τομέα προς όφελος, πάντα, των πελατών. Με τον τρόπο αυτό φτάσαμε στον κ. «Νταούλια και Ζουρνάδες». Εξ όλων των ανωτέρω, εκ του αποτελέσματος κρίνεται, πως ουδείς είχε πραγματικό σχέδιο εξόδου από την ηθική και οικονομική κρίση.
Βασική μέριμνα όλων ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών και η διάσωση του άθλιου κράτους που ευθύνεται για το χάλι μας, πέραν του αυτοσκοπού της εξουσίας. Ο Τσίπρας εδώ και έξι σχεδόν μήνες, δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα οι προηγούμενοι. Απλώς, λόγω συνθηκών, τα αποτελέσματα της μη πολιτικής του είναι εξόχως πιο εμφανή.
Για περισσότερα defence-point

1 σχόλιο:

  1. Αφού ο ποιητής προσδιόρισε με ακρίβεια ότι η νέα κυβέρνηση είναι μία από τα ίδια και ξεπέρασε στο καθισίο ακόμη και τον κουρασμένο, ας συνεχίσει να αρθογραφεί και εμείς να διασκεδάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.