10/6/15

Ο πυρίχειος χορός των Καρδούχων-Κούρδων - Δείτε γιατί οι Κούρδοι θα βγουν τελικά νικητές!!! (βίντεο)

Βρίσκονται στα βουνά επί τριάντα και περισσότερα χρόνια.
Αγωνίζονται για την ελευθερία του λαού τους, θυσιάζοντας τα πάντα στον αγώνα.
Ο αγώνας αυτός είναι άνισος, αφού αυτοί είναι "ξυπόλητοι" και χωρίς συμμάχους, ενώ ο αντίπαλός τους είναι ένα πανίσχυρο κράτος, με συμμάχους το ΝΑΤΟ και όλες τις μεγάλες χώρες της Υφηλίου.
Όλα αυτά τα χρόνια ο μόνος σύμμαχός τους ήταν το δίκαιο του αγώνα τους, ο ηγέτης Άπο, τα βουνά του Κουρδιστάν και η ισχυρή παράδοση του λαού τους.
Δείτε τους πώς χορεύουν τον δικό τους πυρίχειο, για να πάρουν δύναμη από τη γη και από την ιστορία και θα αντιληφθείτε γιατί τελικά οι Κούρδοι θα βγουν νικητές από αυτόν τον άνισο αγώνα.
Αφιερώνεται σε όλους τους αγνούς Έλληνες πατριώτες, που στάθηκαν στο πλευρό του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού όλα αυτά τα χρόνια, κλείνοντας τ' αυτιά τους στις  σειρήνες του κεμαλισμού, του νεοθωμανισμού και της δουλοπρέπειας, που έχουν διεισδύσει στο κράτος και το πολιτικό σύστημα και κρατούν υποταγμένη, ατιμασμένη και υπόδουλη την Ελλάδα μας. 









4 σχόλια:

  1. Ας τους αεθνο-εθελόδουλους να λένε..
    Ζήτω το Κουρδιστάν!
    Ζἠτω η Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερουγένα
    αγαπάμε τους Κούρδους γιατί είναι ένας λαός που αγωνίζεται.
    Επίσης, τους αγαπάμε γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Καλεντερίδη, δεν τους έχω μελετήσει πολύ, αλλά όταν μελετούσα για τους Πέρσες, ''που είναι δικοί μας, άσχετα τα πολλά χρόνια και τις πολλές φυλετικές επιμειξίες που δέχθησαν'', μετά τους Σελευκίδες κι όχι μόνο, ο Μ. Καλόπουλος έχει γράψει σχετικά και ποιος είναι ο λόγος που μας έκαναν τότε τον πόλεμο. Ψάχνοντας λοιπόν, είχα διαβάσει και για τους Κούρδους, ότι είναι μια φυλή αρχαία και μάλιστα είναι στρατιωτική φυλή, κάποτε αν ενθυμούμαι καλά, ήταν οι Ακρίτες της βυζαντινής αυτοκρατορίας του Πόντου, που τα σύνορα της έφταναν μέχρι εκεί που είναι κι η σημερινή χώρα τους...

      Έχω διαδικτυακούς φίλους Κούρδους από το Ερμπίλ, είναι πολύ υπερήφανοι άντρες και γυναίκες κι όταν λένε πατρίδα το εννοούν και μπράβο τους, αξίζουν το σεβασμό όλων μας.

      Διαγραφή
  3. Η μικρη παράγραφος με τα έντονα γράμματα λέει πολλα. Πολλά περισσότερα απο ολοκληρους τόμους. Ίσως την ημέρα που θα κοιταχτουμε στον καθρέφτη μας χωρίς ντροπή θα μπορεσουμε να τους κοιταξουμε και αυτους στα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.