9/8/15

Προσγειώθηκαν; Ή ακόμη ζουν στον κόσμο τους;

Εδώ και καιρό, κρέμονται από τα χείλη του Ερντογάν οι κυβερνώντες, για να ακούσουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που να επιβεβαιώνει τις ψευδαισθήσεις τους, ότι η Τουρκία κατανοεί, τώρα, ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι προς το συμφέρον της.
Και προχθές πήραν την απάντηση που ασφαλώς δεν ήθελαν. Ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα επανέλαβε τις διαχρονικές, αναλλοίωτες και αμετακίνητες τουρκικές θέσεις: «Υπάρχουν δύο χωριστά εδάφη, δύο χωριστές εθνότητες, δύο χωριστά κράτη. Αυτά μπορούν να ζήσουν κάτω από μία ομόσπονδη δομή, δίπλα-δίπλα», είπε.

Τελεία και παύλα. Τελειώσανε τα ψέματα περί Χονγκ Κονγκ, win-win, απομονωμένης Τουρκίας, κατανόησης των νέων δεδομένων από την Άγκυρα και λοιπών ονειροπολήσεων των κυβερνώντων και των συνοδοιπόρων τους. Η Τουρκία είναι αμετακίνητη. Ούτε καν την απασχολεί το Κυπριακό. Τώρα, με τη συμφωνία που συνήψε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, νιώθει ακόμη πιο ενισχυμένη. Θα λάβει, ασφαλώς, και τα ανταλλάγματα της στην Κύπρο. Ας ονειροβατεί η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων.

Ερωτούμε: Θα υπάρξει κάποια κυβερνητική δήλωση, έναντι της επανάληψης της πολιτικής της Τουρκίας; Θα υπάρξει μία ειλικρινής απολογία προς τους πολίτες για την αχαλίνωτη και προκλητική παραπλάνηση δύο και πλέον ετών; Θα επανεξετασθεί η ακολουθούμενη πολιτική; Ή θα σιωπήσει εκ νέου η Κυβέρνηση, για να μη θίξει τον «ιστορικό, σύγχρονο και προοδευτικό ηγέτη της Τουρκίας», όπως χαρακτήρισε τον Ερντογάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;

Είμαστε βέβαιοι ότι και η Κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της θα κλειδοστομιάσουν. Όπως θα κλειδοστομιάσουν και για τη «μεταμόρφωση» του ινδάλματός τους, του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος καθημερινά διαψεύδει τις εκτιμήσεις και τους διθυράμβους που έπλεξαν για το πρόσωπό του.

Τρεις κόκκινες γραμμές έθεσε ο Ακιντζί, στις τελευταίες δηλώσεις του. Είναι η ελευθερία, η ισότητα και η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Η ελευθερία ισούται με πλήρη ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων, η ισότητα είναι αριθμητική και σημαίνει φίφτι-φίφτι σε όλα, και η ασφάλεια ερμηνεύεται ως συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων.

Και τι μας είπε για τους Τούρκους εποίκους; Μας είπε: «Να μην περνά από το μυαλό σας, ότι θα τους βάλουμε σε ένα πλοίο και θα τους στείλουμε στην Τουρκία. Υπάρχουν άτομα που ήρθαν εδώ πριν από χρόνια, εγκαταστάθηκαν, θεωρούν τον τόπο πατρίδα τους, πολλοί παντρεύτηκαν εδώ, είτε ήρθαν ως ζευγάρι από την Τουρκία, έχουν πλέον παιδιά και εγγόνια εδώ. Είναι συμπολίτες μας. Δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε διαχωρισμούς ανάμεσα σε συμπολίτες μας. Δεν είναι κανενός δουλειά».

Κατάλαβες, Πρόεδρε, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρο Κυπριανού, Ιωάννη Κασουλίδη, Νίκο Χριστοδουλίδη και λοιποί θαυμαστές του κ. Ακιντζί; Μας λέγει ουσιαστικά ότι ουδείς έποικος θα φύγει. Το πολύ-πολύ να φύγουν οι έποικοι άνω των 100 ετών...

Αυτή η εφημερίδα προειδοποιούσε από την πρώτη στιγμή. Θα είναι οδυνηρότατη και ανώμαλη η προσγείωση των υποστηρικτών μίας νέας ανανικής λύσης. Θα αποβεί γι' αυτούς μπούμερανγκ ο Ακιντζί. Ότι λένε ψέματα στον λαό ότι η Τουρκία θα συναινέσει σε λειτουργική λύση.

Τα λόγια μας ήλθαν. Τα χειρότερα έρχονται. Και αν οι ηγέτες μας δεν αλλάξουν μυαλά, δεν προσγειωθούν και δεν αναπροσαρμόσουν την πολιτική των ψευδαισθήσεων, πολύ ενωρίτερα απ' ό,τι περιμένουν, θα βυθιστούν μαζί με τους χειρισμούς τους. Μόλις προλαβαίνουν να αποτρέψουν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού. Η κλεψύδρα αδειάζει...
- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/255880/prosgeiothikan-i-akomi-zoun-ston-kosmo-tous#sthash.77i1l5rk.dpuf

4 σχόλια:

  1. Και αν απαλλαγούν από τις ψευδαισθήσεις και τι μαυτό; θα αλλάξει τίποτα; Η Κυπριακή δημοκρατία είναι αδύνατη στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά. Η μόνη ελπίδα είναι το... θαύμα φ/δ Αγ. Παίσιου και Κοσμά Αιτωλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κύρια ερώτηση είναι, να αλλάξει η Κυπριακή Δημοκρατία συμμαχίες ή να παραμείνει στις ίδιες με την ελπίδα να πείσει για τα δίκαια της. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά και ο τολμών νικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Salivating on money and investments. A 16/84 % population will soon be 80/20%. Instead of preparing banks our Cypriot brothers should be preparing mosques and contemplate a new Cyprus as a muslim country. We all know how it works....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην αυταπατομαστε. Η Τουρκια εχει τακτοποιημενους τους αμετακνητους μηχανισμους της.Σε λιγο, αν ο Ακιντσι παει πιο περα , θα στραγγαλιστει πολιτικα κι αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.