8/8/15

Τουρκία: Ο απολογισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του PKK


Με βάση τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού κράτους, τις τελευταίες 32 ημέρες που διαρκούν οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας και του ΡΚΚ, ο απολογισμός είναι ο εξής:


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet, σε ενέδρες και επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ έχουν χάσει τη ζωή τους 24 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμών και 11 πολίτες, ενώ έχουν τραυματιστεί 104 άτομα.
Στις επιχειρήσεις που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν συλληφθεί 1600 άτομα, ως έχοντα σχέση με το ΡΚΚ, από τα οποία τα 314 έχουν προφυλακιστεί.
Το διάστημα αυτό έχουν πυρποληθεί δεκάδες εργοτάξια δημοσίων και ιδιωτικών έργων, έχουν παραδοθεί στις φλόγες περισσότερα από 100 φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ έχουν γίνει και δεκάδες έλεγχοι της κυκλοφορίας από αντάρτες του ΡΚΚ σε εθνικές οδούς του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.
Πάντα σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ασφαλείας, η κουρδική πλευρά, το ίδιο διάστημα, είχε 12 αντάρτες νεκρούς και δυο τραυματίες.
Όσον αφορά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μέχρι την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με υπολογισμούς, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 260 αντάρτες και τραυματίστηκαν περί τους 400.
Στον αντίποδα, το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ, που επικαλείται δήλωση του ηγετικού στελέχους του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν, υποστηρίζει ότι από βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν οκτώ μαχητές και από νάρκες άλλοι δύο.
Στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται συνολικά 6.121 άτομα με διάφορες ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε διάφορες οργανώσεις.
Από αυτούς έχουν τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη 3.788 μέλη του ΡΚΚ και 783 είναι υπόδικοι, 195 μέλη του KCK* και 58 υπόδικοι, 213 μέλη του DHKP-C και 58 υπόδικοι, 37 μέλη του MLKP και 7 υπόδικοι, 102 μέλη του TKP/ML-TİKKO και ένας υπόδικος, και 143 μέλη άλλων αριστερών οργανώσεων και 55 υπόδικοι.
Επίσης, υπάρχουν 295 μέλη της τουρκικής Χιζμπουλλάχ καταδικασμένα και 6 υπόδικοι, 53 καταδικασμένα μέλη της Αλ Κάιντα και 19 υπόδικοι, 8 καταδικασμένα μέλη της οργάνωσης Hizb-üt Tahrir, 5 καταδικασμένα μέλη του Ι.Κ. και 62 υπόδικοι και 97 καταδικασμένα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και 136 υπόδικοι.
Οι ένοπλες συγκρούσεις και οι επιθέσεις των Κούρδων σε διάφορους στρατιωτικούς στόχους στην Τουρκία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.