2/9/15

ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΙΑΟΥ: Η «ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ» ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

KIAOU
Η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες (σημειωτέον για τρίτη φορά σε διάστημα λιγότερο από δώδεκα μήνες),  ανακοίνωσε την ανάληψη του Υπουργείου Παιδείας από την Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου.
Κάτι μου θύμιζε έντονα το όνομα αυτό, σαν να το είχα ξανακούσει, όχι όμως έτσι απλά! Σαν να έμεινε χαραγμένο για αρκετό καιρό το όνομα αυτό στο μυαλό μου και “ νασύρθηκε» από τη μνήμη μου στο άκουσμά του. Μία μικρή έρευνα ήταν αρκετή για να λυθεί το μυστήριο.

Η κ.Κιάου έχει διατελέσει και στο παρελθόν υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην Υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου(17 Μα’ί’ου 2012-17 Ιουνίου 2012) και δεν είχε την αναμενόμενη…”ΕΠΙΤΥΧΙΑ». Ποιός μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το “ΣΑΛΟ» που είχε ξεσπάσει κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2012;

Από το πρώτο μάθημα, αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση), φάνηκαν οι προθέσεις του Υπουργείου. Το θέμα που ζητήθηκε να αναπτυχθεί ήταν η επιρροή που ασκεί η Τέχνη στηις κοινωνίες και σα “ οηθητικό» δόθηκε ένα σχετικό κείμενο της…Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ! Η τελευταία σε δήλωσης της λίγες ώρες μετά το τέλος της εξέτασης είπε τα εξής: «Δεν είστε με τα καλά σας! Βάλατε στα παιδιά τέτοιο θέμα; Εδώ οι μεταφραστές τρέμουν όταν μιλώ, πώς να ερμηνεύσουν ένα δικό μου κείμενο παιδιά μόλις 18 χρονών;» Το συμπέρασμα είναι αρκετά σαφές και η δήλωση της κας Αρβελέρ απόλυτα κατατοπιστική! Η ΠΑΡΩΔΙΑ συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με το μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης. Οι εξεταζόμενοι αδυνατούσαν να επιλύσουν το δεύτερο θέμα διότι ήταν…λανθασμένο. Ναι,καλά διαβάσατε, λανθασμένο! Η εκφώνηση της άσκησης ήταν διατυπωμένη με τρόπο λανθασμένο με αποτέλεσμα πολλά παιδια να μην καταφέρουν να φτάσουν στην επίλυση της. Οι τρόποι διόρθωσης διαδεχόταν ο ένας τον άλλον και οι καθηγητές Φυσικής λίγο έλλειψε να ξεχάσουν όσα μέχρι τότε γνώριζαν! Τελικώς αποφασίστηκε να προσμετρηθεί ως σωστή η ακολουθία επίλυσης των περισσοτέρων συμμετεχόντων, μία ακολουθία που ήταν από την αρχή έως το τέλος λανθασμένη! «Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις και αυτό είναι εδεχόμενο να έχει προβληματίσει γονείς και παιδιά. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε συνεργαστεί επί δύο μέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή αλλιώς είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα και εγώ να διαβεβαιώσω γονείς και μαθητές να είναι ήσχυοι.» Με τον καλύτερο τρόπο τους καθησυχάσατε κ. Υπουργέ, ευτυχώς που δεν προλάβατε και αυτές τις Πανελλήνιες να αποτελειώσετε ό,τι παραλείψατε πριν 3 χρόνια!
Αυτά όσον την ενασχόληση της κας Κιάου με τα κοινά, έστω και κατ’ επείγουσας ανάγκης.

Η Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και ασχολήθηκε με τη Δικηγορική και τη Διδακτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η, επί χρόνια, «στενή φιλία» που διατηρεί πολλά χρόνια με το χώρο της Αριστεράς (συνυπέγραψε την αντίσταση των αριστερών πολιτών λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μα’ί’ου 2012) ίσως να αποτέλεσε το κριτήριο της επιλογής της για να αναλάβει το ίδιο Υπουργείου, το γρήγορο αλλά αξέχαστο”πέρασμα» της από το συγκεκριμένο Υπουργείο αποκλείεται πάντως!

Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του βιογραφικού σημειώματος της Υπουργού και για τελευταίο αφήσαμε το καλύτερο, την αμέρριστη στήριξη της στο τελευταίο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο το 2004. Τότε μαζί με άλλους 270 πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, η κα Υπουργός διακήρυξε το “ ναι» στο σχέδιο Ανάν και ειπώθηκαν τα εξής: «Όσο και αν αρκετές πτυχές δεν ικανοποιούν, είναι επιτυχία των δημοκρατικών δυνάμεων, και ,ταυτόχρονα, ήττα των πιο εθνικιστικών και των πιο αντιδραστικών, και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, και στις δύο όχθες του Αγαίου. Η διεθνής αυτή συνθήκη μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για να ξεπεραστούν τραύματα και αμοιβαίες δαιμονοποιήσεις που γεννήθηκαν πόλεμοι και σχεδόν μισός αιώνας μισαλλοδοξίας, διχασμών και διχοτομήσεων.» Η διακήρυξη είχε δημοσιευτεί τότε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 9.4.2004 Σελ. Ν10 (Κωδικός άρθρου: A17911N103 ID: 411039
Εμείς είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε μερικές από τις πτυχές που δεν “ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ”:

1.Κατάργηση Δικαώματος των Κυπρίων για προσφυγή τους ενατίον των Τούρκων στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κλοπή της περιουσίας των πρώτων
2.Αποδοχή κτίσης οικίας και εύρεσης εργασίας από Κύπριους σε κάθε Τούρκο της Κύπρου για να μπορέσουν οι πρώτοι να διεκδικήσουν την ανάκτηση των κλεμμένων οικιών τους.
3.Αποδοχή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ακόμη θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό πως το 1974 η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη επαναφοράς της ειρήνης στην Κύπρο,”ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ» 1.600 Κύπριους (αργότερα παραδέχθηκε πως τους σκότωσε) και άφησε άστεγους 200.000. 
Αν αυτά θεωρείτε κ.Υπουργέ «ανικανοποίητες πτυχές» αυτού του σχεδίου και τον ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ τόσων χιλιάδων ανθρώπων τραύματα που μορούν να ξεπεραστούν τόσο απλά, τότε λυπούμαι αλλά χρηετε ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. 
Ευτυχώς που οι παραμονές σας στο Υπουργείο Παιδείας ήταν εξαιρετικά σύντομες και έτσι δε σας δόθηκε η ευκαιρία να »ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΤΕ» τις απόψεις σας για καθοριστικά ζητήματα στο Υπουργείο του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, αυτό της εκμάθησης των νέων για την ιστορία αυτής της χώρας, για γεγονότα που απασχόλησαν ολόκληρη την Υφήλιο! 


http://ithesis.gr/politikh/aggeliki-eyfrosini-kiaoy-i-eykoli-lisi-twn-ipirsiakwn-kivernisewn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.