18/9/15

Τραγική ελπίδα

Παντελής Σαββίδης

Στην τραγωδία τα πράγματα φθάνουν στα άκρα. Αλλά, ακόμη και μετά από αυτά, οι άνθρωποι διατηρούν την ελπίδα τους. Είναι μια τραγική ελπίδα. Στη νεοελληνική, αυτό εκφράστηκε με το λαϊκό ρητό, «και η ζωή συνεχίζεται».

Αυτή η εξοικείωση με τα άκρα, φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερο ελληνικό γνώρισμα από την αρχαία εποχή. Γι αυτό και η τραγωδία είναι κατ΄εξοχήν ελληνικό είδος. Δεν υπάρχει άλλος λαός που θα αντιμετώπιζε με τέτοια απάθεια όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, επειδή κάποιοι ήθελαν να πειραματιστούν στο κεφάλι του. Σαν να έπαιζαν παιχνίδι, έστω και αν το παιχνίδι εντάχθηκε στον επιστημονικό κλάδο της «θεωρίας παιγνίων». Ανέκοψαν μια πορεία που άρχισε να διακρίνει, τουλάχιστον, το βάθος του τούνελ και έφθασαν στη βρύση της εξόδου από την ευρωζώνη. Στη βρύση της σωτηρίας για ορισμένους, της απόλυτης καταστροφής για άλλους. Αλλά, ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, τότε, δεν ήπιε νερό.

Προτίμησε το πικρό φαρμάκι της συντροφικής μοναξιάς, παρά την ψευδαίσθηση του γάργαρου νερού μιας αριστερίστικης ιδεοληψίας που νομίζει πως η Ελλάδα βιώνει καταστάσεις Οκτωβριανής Επανάστασης.
Η συνέχεια του άρθρου στο:  http://www.pontos-news.gr/article/140718/tragiki-elpida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.