10/9/15

Focus: Ο Τσίπρας υπόσχεται και πάλι στους Έλληνες τον ουρανό με τ’ άστρα

H  χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, αλλά και την αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

"Η πρώτη τηλεμαχία πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα", τιτλοφορείται η Die Welt.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήρθαν σε αντιπαράθεση στη διάρκεια του ντιμπέιτ. Παρόλα αυτά και οι δύο πολιτικοί χαρακτήρισαν "επώδυνο" το τρίτο πακέτο βοήθειας που έλαβε η Ελλάδα.

Η Welt εξηγεί ότι ο Τσίπρας αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου αφού έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που αναγκάστηκε να λάβει.

Για τη συνέχεια Capital

10 σχόλια:

  1. Σημασία περισσότερη νομίζω έχει πως ήταν μακράν το χαμηλότερου επιπέδου debate που μπορώ να θυμηθώ τόσο από άποψη πολιτικών όσο και δημοσιογραφων! Μια καταθλιπτική εικόνα για το μέλλον όποιοι και αν βρεθούν στο τιμόνι της χώρας! Ενώ συνεχίστηκε και η παρωδία της δημοκρατίας μας αφού δεν συμμετείχε το τρίτο κόμμα της βουλής, το οποίο πλέον αποδεδειγμενα παρατραγουδο ακόμα το φοβούνται και αυτό λέει παρα πολλά.... Έμειναν βέβαια να ψελλιζουν θέσεις της χα Λαφαζανης και ΚΚΕ ενώ άλλοι προσπαθούσαν να υπερασπιστουν την Τασία, τον Γιανη, τον Γιωργάκη, την Μερκελ, το τομάρι τους, αλλά κανένας τη χώρα και το έθνος, λέξεις που επιμελώς αποφευχθηκαν από όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερά προσβλητική και αγενής η Τρεμη! Μπορεί και να έβγαλε τον τσιπρα μόνη της!

      Διαγραφή
  2. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε πάλι στον ελληνικό λαό την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ!
    Προφανώς, είναι θαυμαστής του Γούντι Άλεν, από τον οποίο ξεπατίκωσε τη γνωστή φράση: "Το να κόψεις το τσιγάρο είναι πολύ εύκολο πράγμα. Εγω, μέχρι τώρα, το έχω κόψει τουλάχιστον είκοσι (20) φορές!"
    Στα βήματά του και ο πάσχων Αλέξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ! Απορώ ποιοι θα τον ψηφίσουν.Αν κερδίσει πάλι τις εκλογές όπως όλα δείχνουν οι άλλοι πρέπει να παραιτηθούν από την πολιτική και να γίνουν βοσκοί.

      Διαγραφή
    2. Κι αν οι άλλοι πρέπει να παραιτηθούν από την πολιτική και πάνε να γίνουν βοσκοί, όπως λες, το θέμα είναι, εμείς τί πρέπει να κάνουμε.

      Διαγραφή
    3. Μα ... είναι βοσκοί. Έχουν 10 εκκατ. πρόβατα!

      Διαγραφή
    4. Άρα, οι πολίτες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να κάνουν τα πρόβατα...

      Διαγραφή
    5. Μα δεν κάνουν τα ... ΕΙΝΑΙ πρόβατα. Αυτό απέδειξαν και αποδεικνύουν, αφού δέχονται να εντάσσονται σε μαντριά και ν' αφήνουν να τούς σφάζουν, χωρίς να διαμαρτύρονται.

      Διαγραφή
    6. Κάνεις λάθος!
      ΔΕΝ είμαστε πρόβατα.
      Τα πρόβατα βελάζουν.
      Εμείς από τον φόβο και τη δειλία δεν βγάζουμε κιχ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.