18/12/15

Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο ΥΠΕΞ της Κίνας

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΞ
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 20 και 21 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, και θα παρακαθίσει σε επίσημες συνομιλίες, στο Υπουργείο Εξωτερικών, αντιπροσωπειών Κίνας και Κύπρου, υπό τον ίδιο και τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Wang θα φθάσει στην Κύπρο την Κυριακή το απόγευμα.

Ακολούθως θα μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα περιδιαβάσει στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Wang θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του σώματος Γιαννάκη Ομήρου.

Αργότερα ο κ. Wang και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα παρακαθίσουν σε επίσημες συνομιλίες, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την κυπριακή αντιπροσωπεία υπό τον Υπουργό Εξωτερικών.

Μετά τις συνομιλίες οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο κ. Κασουλίδης προς τιμή του κ. Wang.

Το απόγευμα ο Κινέζος ΥΠΕΞ θα ξεναγηθεί στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου ενώ αργότερα θα περιδιαβάσει στην περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα.   Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.