11/1/16

Ο γενετιστής Κ. Τριανταφυλλίδης στο pontos-news.gr: «Ελάχιστες οι προσμίξεις στο DNA των Ελλήνων εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια»

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη γενετική σύσταση των Ελλήνων, είτε ζούσαν εντός των ορίων της μητροπολιτικής Ελλάδας είτε στον Πόντο, στην Ιωνία και την Καππαδοκία, απέδωσαν οι πολύχρονες έρευνες του ομότιμου καθηγητή γενετικής Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη. Ο καθηγητής εντόπισε τη γενετική υπογραφή Ελλήνων σε περιοχές της Ευρώπης όπου είχε σημειωθεί ελληνικός αποικισμός, ενώ μελετώντας το προσφυγικό χωριό Πλατύ Ημαθίας κατέρριψε μύθους όπως ότι οι Έλληνες έχουν γενετική ομοιότητα με Τούρκους και Βούλγαρους, ή ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι.

Το pontos-news.gr συνομιλεί με τον ομότιμο καθηγητή του Τομέα Γενετικής Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news 

2 σχόλια:

  1. O κύριος Τριανταφυλλίδης είναι διεθνούς κύρους επιστήμονας με καταξιωμένες μελέτες και έρευνες. Εάν γνωρίζω καλά έχει εκδόσει και βιβλίο επί αυτού. Σχετικά με την ανθρωπολογική καταγωγή των σύγχρονων Ελλήνων, όσοι ανθρωπολόγοι ( Έλληνες αλλά και ξένοι, σύγχρονοι αλλά και παλαιότεροι) έχουν ασχοληθεί με το συγκεκρίμενο θέμα, έχουν καταλήξει όλοι μα όλοι τους στο ίδιο ανθρωπολογικό συμπέρασμα, ότι το σύγχρονο Ελληνικό Έθνους είναι σε συντριπτική πλειοψηφία ίδιο γενετικά, όχι μόνον με τους αρχαίους έλληνες της κλασσικής περιόδου, αλλά ακόμα παλαιότερα με τους Μυκηναίους, Μινωίτες και με τους Πελασγούς!! Ενδεικτικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να μελετήσει τα κλασσικά πλέον ανθρωπολογικά έργα του μεγάλου παλαιοανθρωπολόγου ακαδημαϊκού Άρη Πουλιανού για το σπήλαιο του αρχανθρώπου των πετραλώνων αλλά και για την καταγωγή των ελλήνων. Του ανθρωπολόγου Ιωάννη Κούμαρη, ο οποίος έχει συγγράψει πλήθος λημμάτων-άρθρων στην Κλασσική & διαχρονική πλέον Εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου. Επίσης το κλασσικό βιβλίο του Δ. Δημόπουλου η Καταγωγή των Ελλήνων. Εκεί, σε αυτό το βιβλίο οι παραπομπές και η βιβλιογραφία σε έργα ελλήνων αλλά και ξένων ανθρωπολόγων είναι εκατοντάδες!! Όλοι τους καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Δηλαδή στην αναλοίωτη μέσα στον χρόνον ανθρωπολγική συνέχεια του Έθνους των Ελλήνων. Βεβαίως, όλα τα ανωτέρω μεγαλειώδη συγγραφικά έργα & ανθρωπολογικές μελέτες, στο κατευφημισμόν Ελληνικό Κράτος είναι αποσιωπημένα και κατά κάποιον τρόπο λογοκριμένα. Απαγορεύεται να έρθει σε επαφή η ελληνική κοινωνία και ειδικώτερα η ελληνική νεολαία με τα συγκεκριμένα έργα, διότι καταγράφουν το αυτονόητο και το αληθινό. Την ανθρωπολογική-βιολογική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους μέσα στους αιώνες.
    Υ.Γ.: Προς διευκρίνηση οι λέξεις «Ελληνικόν» & «έθνος» απαντώνται από την εποχή των Ομηρικών Επών και των έργων του ιστορικού Ηροδότου. Δεν είναι δημιούργημα κάποιου δήθεν νεώτερου «ευρωπαϊκού διαφωτιστικού κινήματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.