2/4/16

Προβόπουλος: Το 2008 κρύψαμε έκθεση του ΔΝΤ που έδειχνε το χρέος στο 800%

Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, αποκάλυψε πως από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία αναφερόταν πως το δημόσιο χρέος - κάθε μορφής - ήταν πάνω από 800% του ΑΕΠ.

«Τον παρακαλέσαμε να μη το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι τον «παρακάλεσαν». «Αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν», τόνισε.

Σχετικά με το χρέος 800% του ΑΕΠ σημειώνεται πως σε αυτό συνυπολογιζόταν και αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.

Ο Γιώργος Προβόπουλος, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), άσκησε δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, τονίζοντας πως ήταν «τελείως λάθος».

Περιγράφοντας την κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για ένα «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει», ενώ αναφερόμενος στο πως φτάσαμε στην κρίση τόνισε πως «πέσαμε στα βράχια, καθώς η Ελλάδα ακολούθησε λανθασμένες πολιτικές από τη στιγμή που εισήλθε στην Ευρωζώνη».
«Αν είχαν γίνει οι διαρθρωτικές  αλλαγές η Ελλάδα θα είχε βγει από την ύφεση σε διάστημα 2-3 ετών και με πολύ μικρότερες απώλειες για το ΑΠΕ», υποστήριξε.

http://tvxs.gr/news/ellada/probopoylos-2008-krypsame-ekthesi-toy-dnt-poy-edeixne-xreos-sto-800

7 σχόλια:

  1. Προβόπουλος: Το 2008 κρύψαμε έκθεση του ΔΝΤ που έδειχνε το χρέος στο 800%
    «Τον παρακαλέσαμε να μη το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός»,

    ποινική ευθύνη υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2008,....(+8=)2016,....(+8=)2022!
    Τό 2022 λοιπόν θά ἀκούσουμε ἀπό τόν συνταξιοῦχο πλέον Προβόπουλο, ὅτι τοῦ εἶπε ὁ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ νά ἀποκρύψῃ ὅτι γιά τό 2016 ἡ ὕφεση ἀνῆλθε εἰς....% (12%;), ὅτι τό δημόσιο χρέος αὐξήθηκε σέ ἕνα ἔτος κατά ....% (30% ;), καί ἡ ἀνεργία ἀνήλθε στό ....(35%;) . ΔΗΛΑΔΗ , ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,σέ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΩΡΑ Ο κ.Προβόπουλος;...καί ὁ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;
    (Τάχα, μήπως δέν ἦταν Ὑπουργός Οἰκονομικῶν τό 2008 ὁ κ. Στουρνάρας; -καί εἶχε γίνει ἀπό τότε..."ΣΥΡΙΖΑ");

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν όψει εξοντωτικών μέτρων, θέλουν να κάνουν τον ελληνικό λαό να πει, όλα γίνονται καλά για τη «σωτηρία» μας.
    Τι όμως άθλιο ουσιαστικά λένε ;; (δείτε κατωτέρω το άρθρο «Ποιοι έκρυψαν το χρέος;;)
    • Ενώ το 2009 είχαμε ένα χρέος 110% του ΑΕΠ (μικρότερο από άλλες τότε χώρες, πχ Βελγίου και μικρότερο από το σημερινό χρέος της Ιταλίας ίσο με 122% και περίπου ίδιο με το σημερινό της Γαλλίας, ίσο με 102%, http://www.economist.com/content/global_debt_clock),
    • Λένε το άθλιο, ότι αν δεν ελαμβάνοντο τα εξοντωτικά μέτρα που πήραν το χρέος θα έφτανε το 2060 (!!!!!!!!!!!!!!) το 800% του ΑΕΠ !!!!!!!!
    • Και για να μας «σώσουν» έκαναν το χρέος 180% του ΑΕΠ από το 110% πουν ήταν
    • Κατέστρεψαν την οικονομία για να δημεύσουν τα πάντα, δημιούργησαν γενοκτονία με τρομερή ανεργία κτλ
    • Και θυμίζω δήθεν σχεδίασαν ότι το 2020 η οικονομία θα έφτανε εκεί που ήταν το 2009 προ «σωτηρίας».
    • Ακόμα όμως και αυτό απεδείχθη απάτη.
    • Επιπλέον είχαν θρασύτατα σχεδιάσει τότε, να πληρώναμε το 2015 δόση 70δις ευρώ !!!!!!!!!!!
    • Από το τότε αρχείο της Καθημερινής (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_15/09/2009_329338 ) βλέπουμε ότι το έλλειμμα, κατά τον Αλμούνια της ευρωπαϊκής επιτροπής και κατά τον νυν «περιέργως» τώρα δήθεν αποκαλυπτικό, Προβόπουλο, θα έφτανε (χωρίς μέτρα) στο 7% έως 8%.
    Θυμίζω ότι από τότε και για 6 χρόνια κατοχής, κάθε χρόνο η ανάπτυξη προβλέπεται για του χρόνου http://www.youtube.com/watch?v=ASO0Gn3iDh8#t=101)
    • Επίσης, ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, Χθες ο κ. Προβόπουλος: Αφήσαμε πίσω μας την ύφεση, αισιοδοξεί η Τράπεζα της Ελλάδας (http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/afisame_piso_mas_tin_yfesi_aisiodoksei_h_trapeza_tis_elladas-63970060/ )
    • Και σήμερα (Κυριακή 2 Μαρτίου) : ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Η Ελλάδα επιστρέφει φέτος στην ανάπτυξη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (http://www.enikos.gr/politics/217483,BINTEO-Samaras-H-Ellada-epistrefei-fetos-sthn-anaptyxh.html )
    Άλλος στόχος με όσα «αποκαλύπτονται» ντροπή για τους Βουλευτές της ΜΔ που σιωπούν, ως πρόβατα του κ. Μητσοτάκη και των γερμανών, είναι να κτυπηθεί ο Κώστας Καραμανλής,
    • Ώστε διάδοχος κατάσταση του φθειρόμενου ταχύτατα και οδεύονται στο παλιό του 4% Δρα Τσίπρα, να είναι ένα από τα ίδια γερμανικά, ο Κούλης.

    Δείτε την κατάσταση της οικονομίας επί ΝΔ του Κώστα Καραμανλή (http://www.tovima.gr/files/1/2013/02/07/karamanlis.pdf ) που τον συκοφαντεί υπό σιωπηλή σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της ΝΔ, ο Προβόπουλος.
    • Και θυμηθείτε πώς ως απεκάλυψε τότε η Καθηγήτρια Κυρία Γεωργαντά αύξησαν ψευδώς το χρέος,
    • Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και ο τότε Γερμανός Γενικός Δ/ντης της Γιουροστάτ Καθηγητής Walter Rademacher
    • Ρωτείστε τον Καμμένο «ήξερε», και ίσως θυμηθεί !!!!!!!!!!
    • Θυμηθείτε επίσης τι ακριβώς προδοτικά του Ελληνισμού έγιναν όπως τα απεκάλυψε στην εξεταστική της βουλής ο καθηγητής Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
    (https://kanali.wordpress.com/2015/06/16/voyliroymeliotis262762/
    Στον Κώστα Καραμανλή μπορεί όμως να καταλογίσει κανείς δύο τινά
    • Πρώτον ότι (ενώ μπορούσε να παραμείνει μέχρι τον Μάρτη του 2010) υπήκουσε και παρετήθη το 2009 για να έρθει ο εφιάλτης ΓΑΠ για να μας κάνει πειραματόζωο της Νέας τάξης και των εγκληματιών της Γερμανίας.
    • Και δεύτερον αντί να παραιτηθεί από βουλευτής και να διατηρήσει τον εαυτόν του εθνική εφεδρεία, ψήφιζε πειθήνια όλα τα εδώ και 6 χρόνια, εγκληματικά μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το κυριώτερον (δια τον τέως πρωθυπουργό) είναι ότι δεν ομιλεί.

      Διαγραφή
  4. Δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων Έλληνας που να θεωρεί αληθές το 800% του ΑΕΠ. Πρόκειται για ψέμματα των γνωστών αλχημιστών-λογιστών του εξωτερικού με σκοπό το διχασμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην σχετική έκθεση-μελέτη τού Ιουλίου 2009 αναγράφεται επί λέξει:
    "Θα μπορούσαμε, συνεπώς, να αναμένουμε αύξηση του χρέους γύρω στο 800% του ΑΕΠ έως το 2060."
    Και συμπληρώνει ο Προβόπουλος:
    «Η μελέτη αυτή έχει αναρτηθεί από το ΔΝΤ. Άρα όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν τα όσα πρόσφατα υπενθύμισα γύρω από το θέμα. Και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αποκάλυψη δίκη μου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009».
    (tvxs σήμερα 3 Απριλίου, --tvxs.gr/news/ellada/probopoylos-na-giati-oloi-gnorizan-gia-xreos-apo-2009).
    Ίσως ο τίτλος μεταφέρει ακουσίως προφανώς την στημένη άποψη τού tvxs, η οποία όμως (νομίζω ότι) αναιρείται από το σημερινό δημοσίευμά τού ιδίου (τιβιεξεσ), εφ' όσον η αναγωγή τού χρέους σε 800% δεν ήταν σε real τιμε τού 2009, αλλά σε δυναμική προβολή τού 2060.
    Και κατά την γνώμη μου το ουσιώδες είναι ότι όπως ο ίδιος ο Προβόπουλος λέγει: «Η μελέτη αυτή έχει αναρτηθεί από το ΔΝΤ. Άρα όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν ... Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009».
    Αυτό είναι το κρισιμότερο , ότι δηλαδή επίσημα γνώριζαν οι πάντες ότι το σκάφος τής Ελληνικής Οικονομίας πήγαινε στα βράχια και ήταν υπονομευμένα τόσο τα μέσα πλοήγησής του, όσο και τα πηδάλια, αλλά τελικά και οι κινητήριες μονάδες του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.