2/4/16

Πρόταση για νέα ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας

 Οι υπουργοί Αμυνας της ΠΓΔΜ, της Σλοβενίας, της Αυστρίας και της Σερβίας στη σύνοδο της Κεντροευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας, χθες, στη Βιέννη.
REUTERS, A.P., AFP
ΒΙΕΝΝΗ. Νέα «αστυνομική-στρατιωτική ευρωπαϊκή δύναμη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων» πρότεινε ο υπουργός Αμυνας της Αυστρίας, Χανς-Πέτερ Ντοσκότσιλ, κατά τη χθεσινή συνάντηση υπουργών Αμυνας από τις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Η ομάδα σκοπεύει να υποβάλει κοινή πρόταση για το θέμα αυτό στην Κομισιόν.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τις χώρες αυτές, είναι να κινητοποιηθούν στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ευρώπη «για την προστασία των εξωτερικών συνόρων» και για τη «διευκόλυνση των απελάσεων». Οι υπουργοί διαπίστωσαν ότι «ο Frontex έχει αναλάβει έργο μεγαλύτερο από τις δυνάμεις του», ενώ ο πιθανός λόγος που ζητούν νέο ευρωπαϊκό Σώμα και όχι ενίσχυση του Frontex είναι για να παρακάμψουν τους περιορισμούς που θέτει ο κανονισμός λειτουργίας του.

Ο ρόλος της Ελλάδας

Οι υπουργοί κατέστησαν σαφές ότι πεδίο δραστηριοποίησης της ευρωπαϊκής δύναμης θα είναι αρχικά η Ελλάδα και εν συνεχεία η Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με ροή προσφύγων. Ο Χανς-Πέτερ Ντοσκότσιλ υποστήριξε ότι στη συνάντηση είχε προσκληθεί η Ελλάδα, αλλά δεν έλαβε μέρος, ενώ δεν έλαβε μέρος ούτε η Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες της βόρειας Ευρώπης προετοιμάζονται για νέο γύρο συνοριακών ελέγχων εν όψει του καλοκαιριού, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

Η υπουργός Εσωτερικών της Δανίας, Ιγκερ Στόιμπεργκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα θα παρατείνει την ισχύ των ελέγχων στα σύνορα με τη Γερμανία ώς τις αρχές Μαΐου. «Είναι απαραίτητο να παρατείνουμε τους συνοριακούς ελέγχους ώστε να μη συγκεντρωθούν στη Δανία μεγάλες ομάδες προσφύγων και μεταναστών» είπε η Στόιμπεργκ. Η Δανία εισήγαγε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία μετά την απόφαση της Σουηδίας, στην οποία κατευθύνονταν πολλοί πρόσφυγες, να ζητεί έγγραφα ταυτότητας για όσους φθάνουν στη χώρα από τη Δανία.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Όπως έγραφε ο Ίωνας Δραγούμης στην Προκήρυξή του Προς σκλαβωμένους και ελεύθερους Έλληνες, όλοι, πλην των Τούρκων που το πρόβλημά τους είναι ότι δεν ξέρουν να διοικούν με αποτέλεσμα οι άλλοι λαοί να αγωνίζονται για να απαλλαγούν από την παρουσία τους, θέλουν τον αφανισμό των Ελλήνων, και ακριβώς όπως τότε έτσι και σήμερα οι μεγάλες χώρες- η Αυστροουγγαρία πλέον είναι δύο κράτη- υποδαυλίζουν τους Βαλκανικούς λαούς εναντίον των Ελλήνων. Ποια είναι η διαφορά τώρα με το τότε; Μεγάλη και αυτονόητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαφορα αγαπητε Γιωργο ειναι οτι, οι χωρες αυτες εχουν διαθεση να ζησουν και θα ζησουν, διοτι κινουνται με βαση την κοινη λογικη. Η λογικη των αυτιστικων που κυβερνουν την Ελλαδα (συμπεριλαμβανομενου και του επόμενου, του Κυριακου, της Μαριετας Γιαννακου Ρεπουση - τι Κουτσικου τι Ρεπουση που θαλεγε κι ο Μακρυγιαννης) ειναι αυτη που μας καταστρεφει (Οχι οτι μας αγαπανε οι Ευρωπαιοι, ο Νιτσε περιγραφει αυτο το μισος και τον φθονο), αλλα οχι και να τα ριχνουμε ολα στους εφημερευοιντες υπευθυνους (χθες η Χρυση Αυγη, μετα ο Σοιμπλε, σημερα ο Τομσεν...) για να ξεπλενεται η αυτιστικη ηγεσια των Αθηνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται, και ο Ίωνας Δραγούμης την κυβέρνηση των Αθηνών κατηγορούσε τότε, το "μην γεννάτε ζητήματα" εκσυγχρονισμένο μετατρέπεται σε πίστη στις "Ευρωπαϊκές αξίες"

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.