25/5/16

Προπαγάνδα, ματαιοδοξία και «επανάσταση»


Του Γιάννη Κουζηνού
Η Βενεζουέλα είναι μια πανέμορφη χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να το γράψω πολλές φορές, ξανά και ξανά σαν τιμωρία στον ίδιο μου τον εαυτό, καθώς κάθε φορά που σας μεταφέρω την άθλια πραγματικότητα που ζούμε εδώ τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι την αδικώ και ότι προσθέτω λίγη ακόμα βρωμιά πάνω σε αυτή που ήδη την έχει καλύψει ολοκληρωτικά με χίλιους δύο τρόπους. Η Βενεζουέλα είναι μια πανέμορφη χώρα. Παραδόθηκε στην βρωμιά σιγά-σιγά από την ανθρώπινη μετριότητα, την ανθρώπινη διαφθορά, την διψά της πρόσκαιρης εξουσίας, τον οπορτουνισμό και την απληστία.
Είναι αλήθεια ότι στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της, λίγες ήταν οι ανάσες πραγματικής Δημοκρατίας που έζησε η χώρα. Ευλογημένη και καταραμένη μαζί να φιλάει στα σπλάχνα της το υγρό μαύρο χρυσάφι που θα μπορούσε να την μετατρέψει σε επίγειο παράδεισο, κυβερνήθηκε από ηγέτες ανίκανους, από ηγέτες που την παρέδωσαν βορά στα ξένα συμφέροντα και τα τελευταία χρόνια από ένα σύστημα και από ηγέτες, Τσάβες, Μαδούρο, που ενώ δεν τα πάνε καθόλου καλά με την έννοια της ιδιοκτησίας, κυβέρνησαν και κυβερνούν σαν η χώρα να τους ανήκει.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Όσες χώρες έχουν πρώτες ύλες αναγκαστικά στρέφουν μεγάλο μέρος του δυναμικού τους στην εκμετάλλευση του.Όταν οι διεθνείς τιμές πέφτουν αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση.Όσο και να προσπαθήσουν να μανουβράρουν τις τιμές τελικώς οι μεγάλες δυνάμεις αποφασίζον την τιμή .Η Αγγλία το 1980,ηη Σαουδική Αραβία σήμερα ,η Νιγηρία σήμερα ούτε Μαδούρο έχει ούτε Τσάβες.Αντιμετωπίζουν σοβαρότατα όμως προβλήματα.Η επίθεση των ΗΠΑ στη Ρωσία θα γονατίσει όλες τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και αέριο σταδιακά.Απλώς οι χώρες του Κόλπου μπορούν να δανειστούν από τη μαμά ΗΠΑ και το αδερφό Ισραήλ.Οι καημένοι οι Βενεζουελάνοι δεν μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.