16/7/16

Τι πρέπει να γίνει με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο

Mείζον θέμα έχει προκύψει σχετικά με την τύχη των 8 πραξικοπηματιών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, για το εάν ή όχι πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία ή να τους δοθεί άσυλο.
Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με δήλωσή του, καταθέτει τις πολύτιμες γνώσεις του περί του αντικειμένου.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λυκουρέζου:  
«Το αίτημα για χορήγηση ασύλου εκ μέρους των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στη χώρα μας, τέμνει τη διπλωματία και την τήρηση θεμελιωδών αρχών του νομικού μας πολιτισμού.
Και τούτο, γιατί ενώ από διπλωματικής απόψεως η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη διατάραξη των σχέσεών της με την Τουρκία, εντούτοις είναι παράλληλα υποχρεωμένη να τηρήσει εσωτερικούς και διεθνείς κανόνες που δεν οδηγούν εκ των προτέρων σε ικανοποίηση της απαίτησης των τουρκικών αρχών για άμεση παράδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία.
Η έλλειψη διμερούς σύμβασης περί έκδοσης με την Τουρκία επιβάλλει την τήρηση των κανόνων της ελληνικής ποινικής δικονομίας, η οποία –μεταξύ άλλων– ορίζει ότι η έκδοση απαγορεύεται αν πρόκειται για έγκλημα που κατά τους ελληνικούς νόμους χαρακτηρίζεται πολιτικό ή στρατιωτικό ή όταν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι η έκδοση ζητείται για λόγους πολιτικούς, γεγονός που θα κριθεί εκ παραλλήλου και με τη διατύπωση της κατηγορίας που τελικώς αποδοθεί από τις τουρκικές αρχές. Άπαντα δε τα ανωτέρω θέματα πρέπει να τεθούν στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, του Αρείου Πάγου και εν τέλει του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Για τη συνέχεια iefimerida

1 σχόλιο:

  1. Για τους χιλιάδες λαθρομετανάστες πιτσιρικάδες βορειοαφρικάνους που θέλουν να βρουν το ελντοράντο τους στην Ευρώπη (δεν έχω πρόβλημα με τα όνειρα κανενός), διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας να μείνουν εδώ. Το ίδιο και για πρόσφυγες που φεύγουν από εμπόλεμη ζώνη και ορθώς σ' αυτήν την περίπτωση. Εγώ βλέπω τους 8 και άλλους που θα έρθουν για να γλυτώσουν το λυντσάρισμα και ίσως τον αποκεφαλισμό από τον όχλο, ως τέτοιους. Το ίδιο θα έλεγα αν ήταν αντίστροφη η εξέλιξη στην γείτονα. Και πάνω απ' όλα να μην ρεζιλεύεται χώρα και πέρδεται μέντες μόλις την στραβοκοιτάξουν.
    Κυρία Κατριβάνου, ανοίγει πεδίον δόξης λαμπρόν για σας. Εκτός αν η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.