13/7/16

Συνελήφθη ο ακτιβιστής Γιαϊλαλί – Κατηγορείται για προσβολή του Κεμάλ σε ανάρτηση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ο Βασίλης-Γιάννης Γιαϊλαλί ανάμεσα σε παιδιά (φωτ.: devrimcikaradeniz.com)
Στην Ελλάδα είναι γνωστός διότι από τότε που έμαθε ότι προέρχεται από ελληνική οικογένεια του Πόντου, από το χωριό Ασάρ της Παύρας της Αμισού, έβαλε στόχο να βρει τους συγγενείς τουπου πιθανότατα σήμερα ζουν στο νομό Σερρών. Στο μαρτυρικό Ρομπόσκι, πάλι, είναι ο άνθρωπος που κάνει καμπάνια προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα των τουρκικών βομβαρδισμών.

Ο ακτιβιστής Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, ο οποίος άλλαξε και το όνομά του από Ιμπραχίμ προκειμένου να τιμήσει τις ελληνικές του ρίζες, συνελήφθη στις 7:00 το πρωί της Τετάρτης.
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας devrimcikaradeniz.com αναφέρει ότι στρατιώτες από το Σύνταγμα του Γκιούλγιαζι, στα σύνορα με το Ιράκ, μπήκαν στο σπίτι του και προχώρησαν στη σύλληψη. Ταυτόχρονα έκαναν έρευνα και κατάσχεσαν υλικό από την καμπάνια που έκανε ο Πόντιος ακτιβιστής για το Ρομπόσκι.
Μέχρι στιγμής οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει για ποιον λόγο συνέλαβαν τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, χθες του επιδόθηκε ένα δικόγραφο το οποίο τον πληροφορεί ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για «προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ», με αφορμή μια ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το έγγραφο που επιδόθηκε στον Πόντιο ακτιβιστή. Με κίτρινο σημειωμένη η επίμαχη παράγραφος
(πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση)
Πρόκειται ίσως για το αποκορύφωμα των πιέσεων που ασκούνται στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, από τη στιγμή που ξεκίνησε να ασχολείται με το θέμα της Γενοκτονίας. 

2 σχόλια:

  1. Μέγα θέμα.Καμία πορεία σύντροφοι θα γίνει για τον άνθρωπο ? Επιτρέπεται "δυτική" και καλά δημοκρατία να συλλαμβάνει και μάλιστα με στρατιώτες κάποιον αναίτια ? Χουντάρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.