23/7/16

Έξι αιτήσεις από οκτώ εταιρείες για την ΑΟΖ της Κύπρου στον τρίτο γύρο

Έξι συνολικά αιτήσεις από οκτώ εταιρίες που αφορούν όλα τα τεμάχια που συμπεριλήφθηκαν στον τρίτο γύρο αδειοδότησης, έλαβε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/07) ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τον τρίτο γύρο χορήγησης αδειών έρευνας υδρογονανθράκων για τα τεμάχια 6,8,10 εντός της κυπριακής ΑΟΖ έληξε στις 13.00 την Παρασκευή 21/07. 

Με βάση τις αιτήσεις που λήφθηκαν, ο Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση τόσο για το τεχνικοοικονομικό βεληνεκές των ενδιαφερόμενων εταιρειών όσο και για το γεγονός ότι λήφθηκαν αιτήσεις για όλα τα τεμάχια προς αδειοδότηση.
“Οι στόχοι της Κυβέρνησης για αυτό τον γύρο έχουν επιτευχθεί πλήρως”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λακκοτρύπης.
Η δυο εταιρείες, ΕΝΙ και TOTAL, τα ηχηρά ονόματα που διεκδικούν τα οικόπεδα 6.8 και 10 αναμένεται ότι θα συνεργαστούν. 
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είχε αναφέρει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολύ μεγάλες εταιρείες αναφορικά με τον τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σήμερα ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σήμερα θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εταιρειών που ενδιαφέρονται και την ερχόμενη βδομάδα, αφού ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, θα ανακοινωθούν και οι ονομασίες των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον».
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.