4/7/16

Ο Πούτιν μιλά πρώτη φορά για «βόρεια» και νότια Κύπρο

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κύπρο. Παρά την διαχρονική και σαφή ρωσική θέση στο κυπριακό, να μην αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, ο Πούτιν επέλεξε να χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενη ορολογία, μιλώντας δύο φορές για «βόρεια και νότια» Κύπρο.
Σε συνέντευξη που παραχωρεί κάθε χρόνο εν είδη απολογισμού, ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου για το Κυπριακό, τόνισε:
«Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, τη "Βόρεια" και την Κυπριακή Δημοκρατία στο Νότο, γνωρίζετε ότι προσπαθούμε να έχουμε ισορροπημένη θέση και να οδηγήσουμε την υπόθεση έως την επίλυση του προβλήματος, η οποία θα ικανοποιούσε τόσο το "βόρειο", όσο και το "νότιο τμήμα" τής νήσου, τόσο το τουρκικό, όσο και το ελληνικό».
Αμέσως μετά μάλιστα πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, επομένως, έτσι, είτε αλλιώς, αυτές επεκτείνονται και στη "Βόρεια Κύπρο" και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις».
Αντιθέτως, αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream για τον οποίο έλαβε πρόσφατα απόφαση να διακόψει τις εργασίες του, μέσω Ελλάδας, ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε τον όρο FYROM για τα γειτονικά Σκόπια. Όπως είπε, αν θέλουν οι ευρωπαίοι εταίροι «μπορούμε μέσω της Ελλάδας να περάσουμε στην FYROM».

11 σχόλια:

  1. Δεν ειμαι ρωσολαγνος το αντιθετο. Μισω αυτο το υπουλο γενος. Ομως δεν μ αρεσει να με δουλευουν. Μια ερωτησ. Ποτε τσιμπησατε αυτη την ειδηση; Στο site iefhmerida απ οπου το πηρατε γραφει ημερομηνια 2014. Μας το σερβιρετε για νεο;

    http://www.iefimerida.gr/news/183430/o-poytin-mila-proti-fora-gia-voreia-kai-notia-kypro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, τι σου έχουν κάνει οι ρώσοι? αμερικανολαγνος είσαι μήπως?

      Διαγραφή
    2. πωπω λες και ανακρινομαι απο τον Μπερια

      Διαγραφή
    3. Ισως και Γερμανολαγνος,θα μου πεις αυτα τα δυο,πανε μαζι

      Διαγραφή
    4. βεβαια,το σημαμαντικοτρο,ειναι αυτο που λεει ο καθηγητης περι ημερομηνιας της ειδησης

      Διαγραφή
    5. Δεν λέει όμως γιατί τους αποκαλεί ύπουλους?
      Δεν σου κάνει ο Μπέρια? Θες τον Στάλιν?)))

      Διαγραφή
    6. Παρόλο που σπανίως συμφωνώ με τον καθηγητή, εδώ έχει δίκιο. Πρέπει να είναι κάποιος ή ρωσόφιλος ή αμερικανόφιλος? Και οι δύο τα δικά τους συμφέροντα κοιτάνε, και δυστυχώς κανενός δεν ταυτίζονται ακριβώς με τα δικά μας.

      Επίσης του βγάζω το καπέλο για την παρατηρητικότητα.

      Διαγραφή
    7. Που ακριβως συμφωνείς? Όπου λέει ότι τους μισεί και αποκαλεί ύπουλο γένος?

      Διαγραφή
  2. Ημερομηνία δημοσίευσης 18|12|2014 18:32

    Andpik ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λιγη προσοχη. ειναι δευτερη φορα που την πατατε(;;;) με μια ειδηση/αρθρο. Την πρωτη με την μεταφραση του Κουρδου βουλευτη.

    Επισης ψαξτε λιγο πιο καλα εσεις εχετε τα μεσα με την ειδηση της εξυβρισης απο τον Γερμανο. Ειναι μουφα η οχι; Εμενα αν και διακειμαι αρνητικα με την γερμανικη πολιτικη κατι δεν μου παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.