16/7/16

Ρουμανία: Η πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανάπτυξη, η αισιοδοξία των managers και το αντίο στον Λένιν

Του Γρηγόρη Παπαγεωργιάδη

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ρουμανίας (INS) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη ανάμεσα σε manager που απασχολούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και επικεντρώθηκε στις προβλέψεις τους για τις εξελίξεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την έρευνα, οι προβλέψεις είναι θετικές, μιας και υπάρχουν προσδοκίες για σημαντικές αυξήσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, για τη βιομηχανία της χώρας οι managers προβλέπουν μία μέση αύξηση του όγκου παραγωγής κατά 13% και παράλληλη αύξηση των τιμών βιομηχανίας κατά 2%.
Στον κατασκευαστικό κλάδο, η προσδοκία αύξησης των τετραγωνικών μέτρων που θα κατασκευαστούν στη Ρουμανία φτάνει το 26% και αντίστοιχα ο αριθμός των απασχολούμενων στον κλάδο δύναται να αυξηθεί κατά 10%, με τις τιμές όμως να μένουν σταθερές. Παράλληλα στο λιανικό εμπόριο προβλέπουν αύξηση του όγκου πωλήσεων μέχρι 10% και τις παραγγελίες να αυξάνονται μέχρι 8%, αλλά υπάρχουν αρνητικές εκτιμήσεις όσων αφορά των αριθμό των απασχολουμένων (12% μείωση). Κλείνοντας την έρευνα, στον τομέα των υπηρεσιών οι managers των εταιρειών προβλέπουν αύξηση της ζήτησης κατά 12% με παράλληλη αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων (9%) και με τις τιμές να παραμένουν σταθερές.


Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.