12/7/16

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί δεν βρίζουν τώρα για την επ' αόριστον αναβολή της δίκης για το σκάνδαλο Siemens

Δεν φταίει κανείς, δεν θα τιμωρηθεί κανείς, δεν θα παραιτηθεί κανένας υπεύθυνος υπουργός; Όλα μέλι-γάλα;
«Φιάσκο» στην υπόθεση της Siemens με επ’ αόριστον αναβολή της δίκης λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος από το ΥΠΕΞ
Στον… αέρα για ακόμη μια φορά βρίσκεται η δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκίας από τη Siemens στην Ελλάδα. Σήμερα το δικαστήριο που ξεκίνησε να δικάζει την υπόθεση - Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων - προχώρησε με απόφασή του στην επ’αόριστον αναβολή της δίκης, επειδή δεν είχε μεταφραστεί ακόμη στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη στη χώρα μας. 
Της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί η αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Χαρ. Τζώνη, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε ταχθεί υπέρ της συνέχισης της δίκης, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την παραγραφή των αδικημάτων της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, οι συνολικά 64 κατηγορούμενοι.

Η εξέλιξη της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens θυμίζει το…στοιχειωμένο γεφύρι της Άρτας καθώς δέκα χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών ουδείς από τους πρωταγωνιστές έχει λογοδοτήσει ενώ ο πλέον σημαντικός κατηγορούμενος της υπόθεσης Μιχάλης Χριστοφοράκος έχει διαφύγει προ πολλού στο εξωτερικό.  Και όλα αυτά ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στην πολιτική ζωή του τόπου.

Σε ό,τι αφορά τώρα την μη μετάφραση των βουλεύματος στη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα πηγές της εισαγγελίας Εφετών, αναφέρουν πως έγιναν κατ' επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μεταγραφή του βουλεύματος. Καμία όμως από αυτές τις υπομνήσεις δεν ευοδώθηκε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν ίσως μονόδρομος για το δικαστήριο να προχωρήσει στην επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης κάνοντας δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος  των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοεβλετού κατηγορούμενου,Ζαν Κλωντ Οσβλαντ.

Η ακυρότητα της κλήσης και του βουλεύματος-σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου-έγκειται στο γεγονός πως δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη γερμανική και τη γαλλική.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου από τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα, επιβάλλεται με ποινή ακυρότητας να μεταφράζεται το παραπεμπτικό βούλευμα στη γλώσσα που ομιλεί ο κατηγορούμενος. Εξαίρεση αποτελεί -όπως τόνισε ο ίδιος- μόνο μια δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν επιβάλλεται η μετάφραση εφόσον η κατηγορία δεν έχει υποστεί μεταβολή.

Στη συγκεκριμένη όμως υπόθεση, όπως επισήμανε ο πρόεδρος, η κατηγορία σε πολλούς εκ των κατηγορουμένων έχει διαφοροποιηθεί με το βούλευμα. Με αυτό το σκεπτικό το Δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης κήρυξε άκυρη την επίδοση της κλήσης και του βουλεύματος και απαράδεκτη τη συζήτηση ως προς τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Ακόμη, με την απόφαση του δικαστηρίου κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση λόγω μη νόμιμης κλήτευσης ως προς το προσώπου του Φάνη Λυγινού, συνεργάτη του Γαλλοεβλετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Οσβλαντ. Σχετική ένσταση είχαν υποβάλλει στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος το παραπεμπτικό βούλευμα επιδόθηκε στους συνηγόρους οι οποίοι είχαν δηλώσει πως δεν τον εκπροσωπούσαν πια.
Μετά από όλα αυτά η συζήτηση της υπόθεσης αναβλήθηκε και θα οριστεί άλλη δικάσιμος προκειμένου  να γίνει μετάφραση του βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Η υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται από το δικαστήριο αλλά αναβλήθηκε σήμερα επ' αόριστον αφορά στην προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ 8002/1997.

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

15 σχόλια:

  1. Τα "τρολ" του ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε στην κυβέρνηση και γύρω από αυτήν, Βαξεβάνης, Καρτερός και σία, και συνεργάζονται άριστα με τον Στουρνάρα, τον Παυλόπουλο, τον Μητσοτάκη κτλ, άλλα τρολ δεν υπήρχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ, ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS, ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ.
    ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ
      Νεκρός είναι κομματικά.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει δεν φταιει κανεις εχουν παει οι μεταφραστες στο Μαξιμου να βοηθησουν τον Παππα που τακτοποιει κατι ξενα βιβλια που θελουνε μεατφραση. Ηταν απλως μια κακια στιγμη αληθεια σας λεω

      Διαγραφή
  3. Η Siemens είναι ένα σκάνδαλο που για να βγει όλο στο φως χρειάζεται η αρωγή των ΗΠΑ. Χωρίς αυτήν μην περιμένει κανείς τίποτα. Η μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ δε φταίει. Που να ξέρατε τις συνθήκες και τον όγκο δουλειάς. Φταίει ο Υπουργός γιατί έπρεπε να έχει χαρακτηρίσει προτεραιότητα τη μετάφραση του εγγράφου. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία λοιπόν φταίει η σημερινή κυβέρνηση που χάθηκε στην μετάφραση.

    Τα προηγούμενα εννιά χρόνια ποιοί φταίνε ; Οι εξωγήινοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται οτι, ΣΑΦΩΣ και φταινε οι εξωγήινοι. Εσυ περιμενες κατι αλλο δηλαδη στο προτεκτορατο που ζουμε;;

      Διαγραφή
  5. Μέρα με τη μέρα φάινονται οι πραγματικοί γερμανοτσολιάδες.
    Μέρα με τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή να ξεχάσουμε τις αμακές των διαφόρων Τσουκάτων, τα τηλεφωνικά κέντρα του Κούλη, τα μπαξίσια στην ΠΟΛΑΝ του Αντωνάκη και την σκανδαλώδη καθυστέρηση των Γερμανοτστολιάδων για την εκδίκαση όλα τα προηγούμενα χρόνια, και να μείνουμε στην χθεσινή ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ και όχι κυβερνητική πατάτα ;

      Και να καταπιούμε το γεγονός ότι από την εξωδικαστική συμφωνία Δημοσίου - SIEMENS του 2010 δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, χάρη στην απροθυμία των Γερμανοτσολιάδων ;

      Τετράγωνη πολιτική με τα όλα της.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, πάντα συνιστάς -και σωστά- την υπέρβαση των όποιων διαφορών των Ελλήνων (κυρίως κομματικών) και την ομόνοια για χάρη τής Ελλάδας.

      Όμως, όσο τα κόμματα κυβερνούν, δηλαδή οι συμμορίες που κατέστρεψαν την χώρα, τόσο οι κομματικές διαφορές θα υπάρχουν και τόσο θα αποδεικνύεται ότι όλοι τα ίδια είναι. Ο ένας συμβιβάζεται εξωδικαστικά, ο άλλος χάνεται στην μετάφραση κλπ. Όλοι το ίδιο πουλημένοι είναι, γι αυτό δεν εκπλήσσομαι από τα "κατορθώματα" τού ενός ή τού άλλου. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι οσημέραι οξύνονται τα κομματικά πάθη, αντί να καταλαγιάζουν, απομακρύνοντας την πιθανότητα ομόνοιας τού ελληνικού λαού και καταδεικνύοντας την νίκη των συμμοριών, που λέγονται κόμματα. Διότι, νίκη είναι το να επιτυγχάνουν στον σκοπό και την αποστολή των, που δεν είναι άλλη από τον ΔΙΧΑΣΜΟ (κόμμα = κομμάτι => κομμάτιασμα) τού λαού.

      Διαγραφή
  6. Επειδή κάθε νέα κυβέρνηση πάει και την χώρα ένα σκαλί πιο κάτω "δικαιώνονται" οι προηγούμενοι, δεν πάει όμως έτσι, και σε τελική ανάλυση η τωρινή αντιπολίτευση σε ζητήματα ξεπουλήματος συμπολιτεύεται με την κυβέρνηση, για το "καλό του τόπου" πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ για άλλους λόγους καμίαν σχέση έχοντες με τη κεντρική δίκη της SIEMENS.

      Διαγραφή
    2. Είπα εγώ ότι έχουν (τουλάχιστον επισήμως); Είναι δυνατόν να αναβάλλεται μία δίκη, διότι δεν υπάρχει αντικαταστάτης τού προέδρου; Ή μήπως είναι προφάσεις εν αμαρτίαις;

      Διαγραφή
    3. Είναι δυνατόν να αναβάλονται δίκες γενικά; Τόσες πολλές φορές; Ελληνικό φαινόμενο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.