14/7/16

Stratfor: Ερχεται νέα σύγκρουση Βορρά - Νότου στην Ευρώπη



Κλιμάκωση της διαμάχης στην ΕΕ για μεγαλύτερη ευελιξία στους δημοσιονομικούς στόχους το επόμενο διάστημα, βλέπει ο αμερικανικός οίκος. Οικονομική αστάθεια στη μετα-Brexit Βρετανία. Το προσφυγικό, τα δημοψηφίσματα και οι ιταλικές τράπεζες.
Το Brexit και οι επιπτώσεις τους θα είναι το βασικό θέμα που θα απασχολήσει την Ευρώπη το γ' τρίμηνο, κάνοντας εντονότερους τους διαχωρισμούς Νότου-Βορρά και Ανατολής-Δύσης, σύμφωνα με τις τριμηνιαίες προβλέψεις της Stratfor.

Η επίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος

Κατά το γ' τρίμηνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος για αποχώρηση από την ΕΕ.
Η νίκη του «στρατοπέδου» της «αποχώρησης» και η απόφαση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί, έχουν πυροδοτήσει μιαπολιτική κρίση στη χώρα, με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και το αντίπαλο Εργατικό Κόμμα να μαστίζονται από εσωκομματικές διαμάχες.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις για την αποσύνδεση από την ΕΕ αυτό το τρίμηνο, διότι πρέπει πρώτα να οριστεί η νέα πρωθυπουργός της χώρας (σ.σ. ανέλαβε καθήκοντα μόλις χθες). Αυτό θα καθυστερήσει τη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά μερικούς μήνες, όμως δεν θα αμβλύνει τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες του δημοψηφίσματος.
Το Ηνωμένο Βασίλειο σταδιακά θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα και θα επικεντρωθεί στο πώς να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά την έξοδό του. Επισήμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να αρνείται να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις μέχρις ότου το Λονδίνο ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να φύγει. Όμως οι ανεπίσημες επαφές μεταξύ Βρετανών αξιωματούχων και των ευρωπαίων εταίρων τους θα ξεκινήσουν μόλις οριστεί νέα κυβέρνηση.

για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.