25/12/16

Ρωσικό αεροσκάφος με 91 επιβαίνοντες συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα

  • (Φωτο αρχείου από αεροσκάφος τύπου ΤU-154 / EPA)
Συντρίμμια του αεροσκάφους ΤU-154 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν 91 άνθρωποι και το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Κυριακής, βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χλμ. από τα παράλια της πόλης Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι.
Εκτιμάται ότι πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες. Οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν και 9 δημοσιογράφοι.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.