14/12/16

Ελληνική εμπλοκή στη δολοφονία της κόρης ανώτατου αξιωματούχου της Ε.Ε.

Ο δολοφόνος είχε αποφυλακιστεί στις 31 Οκτωβρίου του 2015 με το νόμο Παρασκευόπουλου (φώτο)
Σε δεκαετή κάθειρξη για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2013 είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο της Κέρκυρας ο Αφγανός μετανάστης που κατηγορείται για τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας ιατρικής, Μαρία Λάντερμπουργκερ, στη Γερμανία τον περασμένο Οκτώβριο.
Πρόκειται για την κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και πνιγμού σε ποτάμι από τον 19χρονο Αφγανό, ενώ επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό της.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο 19χρονος είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη έπειτα από την ληστεία και την απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας τον Μάιο του 2013 στην Κέρκυρα σπρώχνοντας την σε γκρεμό από ύψος οκτώ μέτρων. Ως ανήλικος τότε, ο Αφγανός μετανάστης είχε φυλακιστεί στις φυλακές Κασσαβέτειας στον Βόλο από όπου και είχε αποφυλακιστεί στις 31 Οκτωβρίου του 2015 με το νόμο Παρασκευόπουλου.
Είχε μάλιστα την υποχρέωση, σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισης, να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ωστόσο, ουδέποτε εμφανίστηκε.

Για τη συνέχεια Καθημερινή

9 σχόλια:

  1. η είδηση αυτή αποδεικνύει γιατί θα πρέπει να αφήσουν ανοικτά τα σύνορα μας σε πρόσφυγες έστω και αν φύγουμε από τη Σένγκεν ! Γλίτωσε μία αθώα Ελληνίδα.Αν θέλει η μαντάμ Μέρκελ να αφήνει τον Ερντογάν να κάνει παιχνίδι πρέπει να πάρει και τους πρόσφυγες που μας κουβαλάει και ας τα βρει με το λαό της...Υπάρχει κάποια εθνική κυβέρνηση να το κάνει ? Αμφιβάλλω.\
    ΥΓ: Δεν αναιρώ τις ευθύνες της κυβερνήσεως όμως θεωρώ την επίδραση της στο θέμα απειροελάχιστη και θα το δούμε με την επομένη πολύ καλά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >πρέπει να αφήσουν ανοικτά τα σύνορα μας σε πρόσφυγες έστω και αν φύγουμε από τη Σένγκεν !<

      Ποιοι ν' αφήσουν ανοικτά τα σύνορα μας; Οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τα δικά των και, απ' ό,τι φαίνεται, καλά κάνουν.

      Διαγραφή
  2. O Παρασκευόπουλος είναι ηθικός αυτουργός και στο έγκλημα αυτό και σε άλλα, τα οποία έχουν γίνει από αποφυλακισθέντες με τον νόμο του εγκληματίες. Άραγε, δεν φέρει ποινικές ευθύνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ὅτι φέρει εὐθύνη ποινική καί πολιτική. Δέν μπορεῖς νά ἀφίνῃς ἐλεύθερους καταδικασμένους ἤ ἐπικίνδυνους ἐγκληματίες ὡς ὑπουργός, ἤ ὡς βουλευτής, μέ κανονιστική διάταξη ἤ μέ νόμο, δηλαδή κατά γενικό τρόπο καί χωρίς ἐξέταση, τό κατά δύναμον ἀλλά κατά περίπτωσιν, τῆς συγκεκριμένης ἐπικινδυνότητας ἑκάστου._ Πρόκειται γιά ἄσκηση σαφῶς δικαστικῆς ἐξουσίας, πού δέν δικαιοῦται νά ἀσκήσῃ οὔτε ὁ νομοθέτης οὔτε ἡ Διοίκηση (ὑπουργός) μέ γενική ρύθμιση.

      Διαγραφή
    2. Μην πλατειάζεις, ως συνήθως. Μείνε στα γεγονότα. Η πολιτική ευθύνη μού είναι αδιάφορη. Ποινική ευθύνη δεν μπορεί να φέρει ο υπουργός, αφού πρόκειται για νόμο, που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Άρα, οι γονείς τής παθούσας μπορεί να ζητήσουν αποζημίωση από το ελληνικό κράτος μόνο.
      Διαβάζοντας (και) σήμερα γερμανικό τύπο, βλέπω πόση αγανάκτηση, αλλά και έκπληξη υπάρχει για το γεγονός ότι τέτοιοι εγκληματίες μπορεί να αποφυλακίζονται για μία οποιαδήποτε αιτία, πολύ περισσότερο δε όταν η αιτία αυτή είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών!

      Διαγραφή
  3. Ο Παρασκευόπουλος ειναι...η Τασία ειναι...ο Μουζαλας ειναι...ο γλώσσα παίχτης Ζουραρις ειναι...η Ρεπούση ειναι...ο χοντρό πατάτας ειναι...

    Σαν πολλοι μαζεύτηκαν τελευταία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την πρώτη στιγμη φώναζα οτι ο Παρασκευόπουλου άφησε δολοφόνους ελεύθερους, ο Παρασκευόπουλου δεν πρεπει να μπει φυλακή; πράγματι οι εισαγγελείς που ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη περίπτωση, που αποφυλακισμένοι με τον νόμο Παρασκευοπούλου (4322/2015) προβαίνουν σε εγκλήματα:

    Ύδρα: Οι φονιάδες είχαν αποφυλακιστεί με νόμο Παρασκευόπουλου



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.