18/12/16

Απύθμενο μίσος δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον του ελληνικού λαού

Γ. Δελαστίκ
Απύθμενο μίσος δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον του ελληνικού λαού, θυμίζοντας σε όλους τους Ευρωπαίους το ναζιστικό παρελθόν τους. Λύσσαξαν κυριολεκτικά επειδή ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να δώσει τρία κατοστάρικα στους χαμηλοσυνταξιούχους για να τους ”γλυκάνει” και να αυξήσει την καταρρακωμένη αξιοπιστία και δημοφιλία του αντί για τη 13η σύνταξη που είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.
 Αγανάκτησαν μέχρι και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές -που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμένοι για χαμένοι!-, με τους Γερμαναράδες και τα τσιράκια τους.

Πάγο έβαλε όμως στον Τσίπρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς οι δυο τους συναντήθηκαν προχθές, Παρασκευή. Σε δηλώσεις που έκαναν πριν από τη συνάντηση τους, η Μέρκελ είπε ανάμεσα στα άλλα: ‘‘Οπωσδήποτε θα ασχοληθούμε με το πρόγραμμα της Ελλάδας σε σχέση με την οικονομική κατάσταση. Εδώ όμως δεν είναι ο τόπος όπου λαμβάνονται αποφάσεις, γιατί οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρεις θεσμούς και με το Γιούρογκρουπ. Εδώ θα δούμε πως εκτιμά ο Έλληνας πρωθυπουργός την κατάσταση”.

Με άλλα λόγια, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να αποσπάσει οποιαδήποτε διαφοροποίηση της Μέρκελ από τον Σόιμπλε (σιγά μην τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο η Μέρκελ!) και η συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο περιορίστηκε σε ανάκριση του Τσίπρα από τους Γερμανούς για τις προσωπικές του απόψεις. ”Ακριβώς πριν από δυο χρόνια, η καγκελάριος Μέρκελ εγκατέλειψε τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Θα μπορούσε πλέον να επαναληφθεί η ίδια ιστορία (Σ.Σ: Και μετ ον Αλέξη Τσίπρα)”, εκτίμησε το γερμανόφωνο μπλοκγκ ‘‘Χαμένος στην ΕΕ (Lost in E.U.)”. Μόνο οι Γερμανοί …βιομήχανοι (!) είχαν να πουν καλό λόγο για τον Αλέξη Τσίπρα. ”Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την ΕΕ”, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου των Γερμανών βιομηχάνων Ούλριχ Γκρίλο.

Αντιθέτως, οι σοσιαλιστές ξεσπάθωσαν εναντίον της ΕΕ και της γερμανικής πολιτικής που ασκείται. Επικεφαλής, και με τις σκληρότερες δηλώσεις, ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο. ”Οι δανειστές της ευρωζώνης αποφάσισαν να αναστείλουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Πίσω από αυτήν την επαίσχυντη απόφαση βρίσκεται το μοχθηρό χέρι του Σόιμπλε!”, δήλωσε και πρόσθεσε : ”Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσουμε δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη στις πιο χαμηλές συντάξεις, με το ζήτημα του χρέους… Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από κυρώσεις, αλλά από επενδύσεις. Για το καλό των Ελλήνων και της ΕΕ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει να ξαναδούν αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό’‘, υπογράμμισε ο Πιτέλα, τώρα που ο Ματέο Ρέντσι ανατράπηκε μετά το δημοψήφισμα από πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Μαζί τους και οι Γάλλοι σοσιαλιστές, οι οποίοι δεν έχουν καμιά ελπίδα να συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών μετά τη γερμανόδουλη διακυβέρνηση της Γαλλίας υπό τον Φρανσουά Ολάντ όλα αυτά τα χρόνια.
”Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ δεν μεταβλήθηκαν από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα”, δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για θέματα οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί. Ίδια στάση τήρησε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. ”Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές αποφάσεις του Γιούρογκρουπ”, τόνισε και αυτός ”καρφώνοντας” ουσιαστικά τη Γερμανία. ”Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοστούν”, πρόσθεσε τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση αυτή συνιστά ”το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Γιούρογκρουπ, προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα”.

”Είμαι υπέρ μιας αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδος προκειμένου να μείνει στην ευρωζώνη και να επιτευχθεί μια λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρωπη”, υπογράμμισε ο κατεδαφιστής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Αγανάκτησε με τη γερμανική στάση ακόμη και η Γκεζίνε Σβάν, υποψήφια του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για την προεδρία της Γερμανίας το 2004 και το 2009. ”Είναι βάρβαρο να απορρίπτει κάποιος το Δώρο των Χριστουγέννων στους Έλληνες συνταξιούχους”, τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε.

Ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ δήλωσε με αυστηρότητα ότι ”οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίενται να μην είναι συμβατές με τη συμφωνία μας” και συμπλήρωσε: ”Ορισμένα κράτη (Σ.Σ: εννοεί τη Γερμανία) το βλέπουν υπό αυτό το πρίσμα και γι’ αυτό δεν υπάρχει συμφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους”.

Οδός Δραχμής >

14 σχόλια:

  1. Αυτό το άρθρο είναι ο ορισμός του λαικισμού! Για να καταλαβαίνει κανείς τι είναι λαικισμός! Είναι ένα άρθρο που δεν επικεντρώνεται σε κανένα στοιχείο και απλώς χαιδεύει αυτιά! Αγνοεί γεγονότα και δεδομένα και απομονώνει καταστάσεις για να παρουσιάσει τίποτα. Ένα τραγελαφικό γεγονός, το μοίρασμα δηλαδή σε συνταξιούχους χωρίς κανένα κριτήριο ενός χαρτζιλικιού το οποίο είναι πεταμένα λεφτά απλώς εξετάζεται ως δήθεν απόφαση μιας κυβέρνησης και γίνεται κριτήριο εθνικής ανεξαρτησίας....ενώ έχει παραδοθεί όλη η χώρα ο Δελαστικ εξετάζει το δικαίωμα του πρωθυπουργού να πετάξει λεφτά, γιατί περί αυτού πρόκειται, και έτσι κρίνει την ανεξαρτησία του κράτους....ό,τι να ναι όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μόνο το άρθρο αλλά και ιδιος ο Δελαστικ είναι μια παρωδία.

      Διαγραφή
    2. Απ τη μια έχεις το Σοιμπλε και απ την άλλη τυπους σαν το Δελαστικ... Μπρος Γκρεμος και πισω ρεμα...

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή, πού το βρίσκετε το λαϊκίστικο; Δεν το λέτε καθαρά να το καταλάβουμε; Φαίνεται θα είστε πολύ πλούσιοι, για να βρίσκετε τα 300 ευρώ χαρτζιλίκι.
      Να μην καγχάσουμε για τον δεύτερο σχόλιο που βάζει τον Δελαστίκ απέναντι στον Σόϊ-Μπλέ.

      Διαγραφή
    4. "το μοίρασμα δηλαδή σε συνταξιούχους χωρίς κανένα κριτήριο ενός χαρτζιλικιού το οποίο είναι πεταμένα λεφτά"
      Υβριστική αν μη τη άλλο η φράση σου.
      Απ ότι καταλαβαίνω δεν έχεις νοιώσει πείνα και εύχομαι ποτέ να μην νοιώσεις.
      Είχε μια εποχή (προ δύο έτη) που έκανα πάντα τον χορτάτο αλλά πάντα περίμενα να φάω τα αποφάγια του παιδιού μου. Τα κατάφερα και αυτό δεν πείνασε.
      Ναι να δώσει τα λεφτα σε αυτούς που δεν έχουν και να ξέρεις αυτά τα λεφτά ποτέ δεν είναι "πεταμένα"
      Αυτοί που τα παίρνουν κάποτε πλήρωσαν φόρους πολλούς και έχει στηθεί το ΕΣΥ ο Στρατός αυτό το τέρας του δημοσίου. Τα πλήρωσαν και αυτοί.
      Τώρα βγαίνετε κάτι νεόπλουτα και λέτε ότι τα λεφτά στον χαμηλοσυνταξιούχο είναι πεταμένα λεφτά.
      Ο άλλος λέει αυτόν το Δελαστίκ "παροδία". Με όποιον δεν συμφωνούμε δηλαδή είναι παροδία. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε και αυτούς που νομίζουμε ότι είναι παροδία.
      Όλοι είπατε και γράψατε πολλά (εννοώ αυτούς που κατηγορούν την απόφαση για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων) αλλά κανείς σας δεν μιλάει για την κωλοτούμπα του Eurogroup το οποίο προσέξτε τι έκανε:
      Πήρε μια απόφαση για δήθεν ελάφρυνση του χρέους.
      Αμέσως μετα ο Ντάισεμπλουμ μόνος του και χωρίς συνεδριάσει το συγκεκριμένο όργανο την πήρε πίσω γιατί δεν άρεσε στον Σόιμπλε.
      Αυτα. Σας χαιρετώ.


      Διαγραφή
    5. Α. Δελαστίκ = Αριστερός Γκαιμπελίσκος
      Β. Η πολιτική παροχών χωρίς αντίκρυσμα, που γίνεται με υπερφορολόγηση εις βάρος των Ελλήνων που παράγουν πλούτο, εξυπηρετεί το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται λεφτά όταν το κράτος δεν πληρώνει τις επιχειρήσεις και μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε αυτές. Το κόστος αυτό είναι πολλαπλάσιο.
      Οδηγούμαστε μοιραία σε αδιέξοδο. Η καταστροφική λαϊκίστικη "αριστερά" είναι σήμερα ο καλύτερος υπηρέτης των επιδιώξεων του Σόιμπλε.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ ΑΕΚ για να μη σου χαλάσω το αφήγημα εκτός απο νεόπλουτος ανήκω και στους Κακούς τους δοσίλογους και τους Γερμανοτσολιάδες. Προσθεσε ότι άλλο θες αν κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία...

      Διαγραφή
    7. Να ξέρετε όλοι σας ότι εκτός από τα νουμεράκια σας υπάρχουν και οι άνθρωποι.
      Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι χορτάτος να κάνεις τον τεχνοκράτη.
      Στηρίζεται ένα σύστημα που μας πήρε με χρέος 120% και αφού μας έπεισε ότι είναι πολύ μεγάλο μας ανέλαβε και μας το πήγε 180% και μας έχει πείσει ότι τωρα ήμαστε μια χαρά.
      Στηρίζεται αυτούς που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις αλλά αυτοί κάνουν κρατικοποιήσεις (μιλάω για την Fraport που πήρε τα αεροδρόμια)
      Κατηγορείται εμάς τους Έλληνες και θαυμάζεται τους φίλους σας γερμανούς αλλά δεν λέτε τίποτα για τα χρέη των γερμανών προς την Πατρίδα μου (εννοώ τις αποζημιώσεις, το υποχρεωτικό δάνειο, την μη απόδοση ΦΠΑ από τις γερμανικές εταιρείες όπως η Χόχτιφ).
      Πάντα για εσάς φταίει ο Έλληνας. Όχι ρε δε φταίμε μονο εμείς. Στην Κύπρο δηλαδή τι έφταιξε και τους φάγανε τα λεφτά.
      Μου θυμίζετε τον έγκλειστο στο Άουσβιτς που φοβάται να δραπετεύσει για να μη χάσει το συσσίτιο.
      Κύριε Λαζαρίδη πρέπει να σταματήσουμε κάποτε εμείς οι Έλληνες να ήμαστε χωρισμένοι σε "Αριστερούς Γκαιμπελίσκους" και "δεξιούς Φασίστες". Σας το λέω εγώ που όταν διάβασα στον Ριζοσπάστη για την Μικρασιατική καταστροφή "Οχι μόνο δεν λυπηθήκαμε μα και την επιδιώξαμε" μου ήρθε να τους σκοτώσω.
      Ο διχασμός είναι καταστροφή.

      Διαγραφή
    8. Αυτά περί λαϊκισμού πηγαίνετε αν τολμάτε να τα πείτε προσωπικά σε έναν χαμηλοσυνταξιούχο, για να πάρετε και την κατάλληλη απάντηση.
      Δεν είμαι με τον Τσίπρα, ούτε τον ψήφισα και όλη μέρα τον βρίζω για τη δυστυχία που συνεχίζει να φέρνει στον Ελληνικό λαό και σε μένα, όπως έκαναν άλλωστε και οι προκάτοχοί του, αλλά είμαι υπέρ οποιασδήποτε παροχής στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους που εδώ και 7 χρόνια αιμορραγούν διαρκώς, σηκώνοντας αποκλειστικά το βάρος της εξόφλησης του "χρέους".
      Και αν γεια ορισμένους είναι πεταμένα λεφτά ή ευτελές χαρτζηλίκι, σε αυτούς που θα το πάρουν θα δώσει μια μεγάλη ανάσα.
      Και για να μην νομίσουν κάποιοι ότι ευλογώ τα γένια μου, δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που θα το λάβουν. Είμαι μισό σκαλοπάτι πιο πάνω, είμαι από αυτούς που τους έκοψαν τη μισή επικουρική σύνταξη τον Σεπτέμβριο κι εκεί που έπαιρνα 184 ευρώ το μήνα, τώρα μου δίνουν 48.
      Και κλείνω με τη γνωστή παροιμία: Ο χορτασμένος δεν καταλαβαίνει το χάλι του πεινασμένου.

      Διαγραφή
    9. @ ange-ta

      Είναι λαϊκίστικο, όταν αυτά που σού δίνει δεν είναι παρά μέρος απ' αυτά που σού έχει πάρει. Διότι αυτό κάνει.

      Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι

      Διαγραφή
  2. Σαν τοτε στο Διστομο, τα Καλαβρυτα και τον Χορτιατη αμα καναμε κατι "κακο" το πληρωναμε με σφαγες,ομαδικες εκτελεσεις και ολοκαυτωματα ... καποια πραγματα δεν τα αλλαζει ο πανδαματορ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γερμανοί δεν έχουν καταλάβει ότι υπονομέυοντας και πιέζοντας την Ελλάδα και τα άλλα κράτη για παιδαγωγικόυς σκοπούς πριονίζουν την ίδια τη Γερμανία.Όχι την Ευρωζώνη.Τα έγραφε ωραία ο Κουρής στην Κόντρα Νιους σήμερα.Επίσης βλέπω ότι η ομάς Σόιμπλε πλέον κινείται και εκτός της γνώμης των μεγαλύτερων Γερμανών οικονομολόγων.Τι θέλουν να κάνουν ? Δεν γνωρίζω.Είναι αντικείμενο ψυχιατρικής επιστήμης.Πολύ φοβούμαι ότι η Γερμανία έχει πανικοβληθεί από την ελληνική κρίση περισσότερο και από τους Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες.Πρόκειται καθαρά για μία ευρωπαική αγχώδη διαταραχή γενικευμένης λιτότητος και αβεβαιότητος.Να τονίσουμε ότι η ευρωζώνη είναι μία ένωση που δεν εγκυάται ουσιαστικά τις καταθέσεις των πολιτών της όταν δεν υπάρχει κανένα ανεπτυγμένο οικονομικά κράτος που το πράττει αυτό ! Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την οικονομική ψυχολογία.Η δαμόκλειος σπάθη του bank run επικρέμαται και πάνω από τη Γερμανία ! Δηλαδή και λιτότητα έχουμε και οικονομική αβεβαιότητα.Πως θα γίνουν επενδύσεις ? Εκτός αν τις ζητούμε στα ψυχιατρία της Γερμανίας.Αναζητείστε τι γίνεται στα άλλα καπιταλιστικά κράτη με τις καταθέσεις και θα σας πιάσει πανικός.Ειδικώς στις ΗΠΑ.Εδώ οι καταθέσεις είναι επικίνδυνες επενδύσεις ! Έχουν κάποιο μακροχρόνιο σχέδιο ? Ουδένα κατά τη γνώμη μου.Δεν ξέρω.Δε μου μοιάζει πάντως η Ευρωζώνη νομολογικά με κανένα καπιταλιστικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα σταθώ στο αν έπρεπε να δώσει τα χρήματα αυτά ο κ.Τσίπρας ή όχι.Αυτό που με ενοχλεί βαθύτατα είναι το ότι έχουμε γίνει υποχείρια των νέων Γερμανών ΝΑΖΙ, των απογόνων των προγόνων τους και αντί να ασχολούμεθα με τον εντοπισμό εναλλακτικής πορείας- ίσως και γεωστρατηγικού προσανατολισμού- ασχολούμεθα με το αν είχε δίκιο και τι είπε ο πνευματικά και σωματικά ανάπηρος Σόϊμπλε και το φερέφωνό του, η Μέρκελ!
    Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η επομένη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι αυτή που δεν θα ήθελε η Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πολύς Δελαστικ ας γράψει για τους ανθελληνες του Ανταρσυα με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος και μετά ας μιλήσει για τους ανθελληνες εκτός Ελλάδας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.